0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Daha önce ticaretle ilgiileniyor muydunuz acaba ? Deneyimsiz bir şekilde herhangi bir sektöre girmek büyük kumar oluyor genelde de :/
İlgin için teşekkürederim berkcan kardeş
Yanlış anlama abi 18 yaşında velet de ne konuşuyo diyeceksin de çevremde çok gördüm ailemde de aynı şekilde şirketi kur çalıştır kar-zarar- belki ortak ne bileyim vi zaman sonra, ben ticarete gelemiyorum bu iş benim işim değil deyip devret olayı olması da iyi değil hem zaman hem para kaybı ..
Vallahi Abdurrahman Ağabey açık konuşmak gerekirse Orduda ben bu tür bir işe güvenemem şahsen, çünkü çok sosyal bir ortamı yok, Üniversite falanda bir yere kadar.. Lütfen böyle dediğim için kızmayın bana, çünkü Ordulu arkadaşlar genelde alınıyor. Ama şunu söyleyim, Çankırı-Çorum-Yozgat bile artık çok değişmişken, ordu gibi bir şehrin gelişmemesi için uzak olmasından başka bir etmen bulamıyorum.. Mesela ordu gibi bir şehirde o migrosun şimdi olduğunun 5 katı büyüklüğünde bir AVM olmasını beklerdim.. Orduda diğer şehirler gibi er geç değişecek.. Fakat ordulular çok içtahli değil sanki. Herşey belediyenin çalışmasıyla bitmiyor sonuçta. Bu nedenle ben ordunun nasıl ve ne zaman gelişeceğine dair bir tahmin yürütemiyorum. Ama nacizane bir kardeş tavsiyesi kabul ederseniz; Bence açılacaksa Süleyman Felek Caddesinde fortis yakınlarında açılmalı.. Orası haricinde hakikaten yatırım yapmak riskli olur.. McDonald açmak için birde dükkan sahibi olunması gerek diye bir şey duymuştum.. Ne kadar doğrudur bilmiyorum, yanııyor olabilirim ama eğer doğruysa Süleyman Felekte bir dükkan zor olur gibi.. Bir arkadaşım yeni bir alışveriş merkezinin yapılacağından bahsediyordu.. Onuda bir soruşturun isterseniz.. Birde dükkan açacağınız bina ile baca problemi yaşayabilme ihtimaliniz var.. Oda FastFoodlar için baya sıkıntı oluşturuyor.. Artık bir megamac ısmarlarsınız Abdurrahman abi Şaka bi yana, McDonald'ı açında bir ara gelip sıcak çikolatanızı içelim
Tam benlik bir konu olmuş çünkü bizim işimizde gıda ile ilgili, 30 senedir büfecilik yapıyoruz.Bizde işleri büyütmek niyetindeyiz ama daha bi 5 senemiz var çünkü şuanki iş yerimizde çok şükür bizi geçindiriyor ve ilçede oturduğumuzdan, pat diye birden merkeze taşınmak zor. bide ben daha askere gidip gelmedim Neyse işi uzatmadan konuyu açayım mc donalds gıbı kuruluşlar.Franchising ucreti dudak ucuklatıcak kadar fazla ve seminerler reklam masrafları diğer markalardan çok fazla ağır ve ayrıca bence mc donalds'ın bir esprisi kalmadı.Ve bildiğim kadarıyla ordu tutucu bir şehir bir amerikan markasına pek rağbet gösterirmi düşünmek lazım. zamanında trabzon'da mc donalds'a molotof atılmıştı.Bence yerli markalara göz atın
Orduya yatırın paracıkları çok gelişecek çok. Malum İdris amca
burger kıng daha revaçta ama ben o tarz yerlerin hiçbirisini kullanmıyorum.