Gönderen Konu: Corollalar için En sert amortisör markası?  (Okunma sayısı 1590 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Corollalar için En sert amortisör markası?
« : Ağustos 07, 2011, 04:38:50 »

Selamlar,

Son dönemde iyice ''sorunu olmadan foruma girmeyen üyeler'' sınıfına girdim, farkındayım.. :) Ama tatil,iş,güç,koşturmaca falan derken uzun süredir vakit bulamıyordum, Bugün uzuun uzun forumu inceledim, özlemişim sizleri :-[

Şimdilerde amortisör rüzgarları buraya attı beni, malumunuz bizim ufaklık 11yaşına bastı ve aşırı yüklemekten olsa gerek zaten yumuşak olan arka amortisörler iyice kendini belli etmemeye başladı.. Artık sanki araba yayların üzerinde duruyor gibi, yolda arka taraf zıplıya zıplıya gidiyor. Aslında arka taraf alçaldığı için baya hoşuma gitmeye başlamıştı ama artık virajlarda araba baya güvensiz hale gelmeye başladı.
Bunun haricinde bide ben ön amortisör tablalarını 3cm indirdim.. Dolayısiyle ön amortisörler daha alçak bir konumda hareket etmeye başladığı için iyice sertleşti.. Hal böyle olunca arkalar iyice kendini belli etmeye başladı, Bence yükseklikten ve yayın sertliğinden daha önemlisi amortisörün sertliği.. Özelliklede arka amortisörlerin sert olması çok önemli bence.. Şu anda arkaya daha sert amortisörler takarsam yol tutuşunun bayağı iyileşeceğine inanıyorum.. Sertlikten kastım amortisörler sıkışırken değil ayrılırken sert olması.. Yani daha büyük bir kuvvetle açılan amortisörler istiyorum.. Çünkü sert yay takacağım ve toyotaların standart amortisörlerine spor yay takıldığında daha çok zıplattığını düşünüyorum.. Uzun lafın kısası Sıkışırken değil açılırken sert olan bir amortisör tavsiyesi istiyorum. Acelesi yok, aynı jant meselesi gibi bundada eğer aradığım şeyi bulduğuma inanırsam satın alacağım..

Evet, sonuç olarak Corollalar için En sert amortisör markası hangisidir?

Toyota Club Türkiye

Corollalar için En sert amortisör markası?
« : Ağustos 07, 2011, 04:38:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Corollalar için En sert amortisör markası?
« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2011, 08:59:46 »
  Erdem, bu durumunun farkındayız ve sana nasıl bir ceza verelim diye düşünüyorduk. :) Şaka tabi. Soruna gelince;
 amortisör ile aracın yüksekliğini ayarlayamazsın. Aracın yüksekliği helezonlar ile sağlanır. Amortisör helezonun yaylanmasını sönümleyen ve ortaya çıkan enerjiyi ısıya çeviren sistemdir. Sen reboundu sert bir şey istiyorsun ancak senin araç için bu kadar detaylı amortisör bulman bence zor. Orjinal amortisörler senin işini fazlası ile görecektir. Ama yayları sert takacaksan bunu kit halinde almanı öneririm. Tabi alçaltma yapıp yapmayacağın ve bunun miktarıda önemli. Diğer taraftan bulabilirsen ve imkanın var ise Koni derim. Ondan sonra orjinal ve ondan sonra diğerleri şeklinde sıralayabilirim.
 Sert ve kısa yay takınca aracın daha çok zıplaması zaten beklenen bir durumdur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 16, 2011, 00:01:44 »
Peki marka olarak En sert hangisidir? @Efsanecilerin dikkatine...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 16, 2011, 00:34:05 »
erdem sen sanırım mercedeslerdeki gibi birşeyler istiyorsun. yani yoldaki boşlukları olabildiğince yaylar ile doldurup araç kasası içe düşmeden geçmek istiyorsun. alman araçların konfor özelliği burdan gelir.
işini bence koni görmez. şimdi hatırlamıyorum ama bilstein galiba bir marka var cidden kaliteli diye okumuştum. opel forumda değiştirenler memnundu.
aradığın konfor değilde spor sürüş ise çok fazla kafa yormana gerek yok belli markalar var takarsın olur..
tabiki öncelikle arabanın ağarlığını hesap ederek seçim yapmak lazım yoksa zıplatır atar güvensiz olur. yay ve amortisör değişince eminim daha fazla güven verecektir ve spor olacaktır.
işin uzmanı kişilere danışman gerek