Gönderen Konu: hava filtresi ve akışmetre durumu  (Okunma sayısı 1653 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
hava filtresi ve akışmetre durumu
« : Ağustos 06, 2011, 16:29:58 »
arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler,,
arkadaşlar ben aracıma bir ara açık filtre düşünüyordum fakat satma kararı alınca vazgeçmiştim, ancak yeni almayı düşündüğüm aracıma takma planlarına başladım bile,, şimdi sormak istediğim; ben filtre takma fikrimi lpg servisine bir ara uğradığımda söyleyince bana, hali hazırdaki filtreden sonra akışmetre olduğunu ve filtre takılmasının sorun olabileceğini söyledi,, yani hava filtresi->akışmetre->ara boru->gaz kelebeği->motor şeklinde sıralanıyor,,
bu durumda hava filtresi takma işi nasıl olacak?? oradaki usta beni mi kandırmış? işi mi bilmiyor? yoksa cidden akışmetre için ayrı bir işlem mi ugulamak gerekiyor?? işin özü ben diğer araçlarda bu durumu hiç sorgulamadığım için bilmiyorum, hepsinde aynı mı, nasıl olacak bu iş?
yardım ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler, iyi günler, sağlıklı kazasız sürüşler,,
5,0lt/100km
urban drive

Toyota Club Türkiye

hava filtresi ve akışmetre durumu
« : Ağustos 06, 2011, 16:29:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: hava filtresi ve akışmetre durumu
« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2011, 21:11:05 »
Şimdi alınacak olan arabadaki akışmetreye göre değişir.. Mesela vvt-i olduğu zaman kocaman bir akışmetre oluyor bunun için ya kit almalısınız(200-250 tl arasında değişiyor) Yada benim gibi riske girip pimaştan yapıp üstüne bir güzel doğalgazcıların kullandığı gibi bir bantla kapatmalısınız ki hava sızdırıp yanlış okuyup akış metrenin içine etmemek adına :) Usta doğru söylememiş açıkçası kit alacaksanız sorun olmaz hemde hiç bir sorun olmadan. (araca uygun kit)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24417.50

Riske girdiğim filtre bu :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)