Gönderen Konu: tek taraflı kazada yapmanız gerekenler  (Okunma sayısı 38321 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayatımın anlamı biricik kızım seni çok seviyorum
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
tek taraflı kazada yapmanız gerekenler
« : Ağustos 05, 2011, 22:58:00 »
arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar uzun bir süredir foruma takılmadım bu süreçte malasef bie kaza yapmıştım corollamın sol ön çamurluğunu yedim neyse cana gelene kadar mala gelsin esas sizlerle paylaşmak istediğim burada paylaşılanlara baktığım zaman bir çok konuda malesef yeterli bilgiye sahip olmadığımız başımıza gelen en basit olayı bile aslında paylaşmalıyız ben pek önemsemiyordum daha doğrusu insanların bu tür bilgileri bildiğini zannediyordum ancak forumda açılan konulara bakınca aslında durumun hiç te öyle zannettiğim gibi olmadığını gördüm o yüzden sizlere tak taraflı kaza yapınca yapılması gerekenleri anlatayım :
yaklaşık üç ay önce bir akşam saat  17 civarı kaza yaptım ilk işim kaskoyu aramak oldu onlara durumu izah edince çekici göndereceklerini benden ruhsat ehliyet fotokopileri ve ifade tutanağı istediler bunların yeterli olacağını söylediler ve yaklaşık 20 dakika sonra çekici geldi ve arabayı yükleyip servise götürdü.biz daha sonra bir siğortacı arkadaşımı arayıp olanları anlatınca alkol raporu ve olay yeri kaza tutanağınında olması gerktiğini söyledi hemen kaskoyu aradım ve onlarda aynı şeyi söyledi hemen çekiciyi aradım ve nerede olduğunu sordum daha yola çıkmadığını söyledi bende benden haber beklemesini söyledim karakola gittim kaza tespit tutanağı ve alkol raporu almam gerektiğini söyleyince polisler arabamı kaza yerinden kaldırdığım için bunun mümkün olmadığını ve alkol raporunuda hastaneden almam gerektiğini söylediler ne yaptıysam onları ikna edemedim (yaşadığım yerdeki insanlar bu işleri malasef kafa kol ilişkilieri ile hallederken polisler gibi bir yabancı memur olan bana yardımcı ollmamalarına epey sinir oldum) baktım olmuyor bende buradakiler gibi araya adamlar sokarak onları razı ettim ve çekiciyi arayarak tekrar kaza yerine arabamı getirmesini söyledim aracı kaza yerine aldık yarım saaat sonra polis geldi kaza yeri tespit tutanağı alkol muayenesi ve ifade tutanağı düzenledi diğer evraklarla birlikte aracımı gönderdim
siz siz olun Allah kaza bela vermesin ama mutlaka ilk iş polisi arayın
2008 elegant corolla gri kaplanım :) (gittiiiii gitti gitti)

Toyota Club Türkiye

tek taraflı kazada yapmanız gerekenler
« : Ağustos 05, 2011, 22:58:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: tek taraflı kazada yapmanız gerekenler
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2011, 23:36:36 »
Sizin kasko şirketiniz hangisi? Kendiniz beyanla yaptırabiliyorsunuz normalde. Ben geri gelirken stopu kırmıştım serviste 2 satır beyan yazıp yaptırmıştım. Acaba kazanın boyutuna göre yapilan işlemmi değişiyor?
Güzel konu.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2011, 23:48:25 »
öncelikle geçmiş olsun...
genelde kaza olduğunda polis aranması durumunda yaralı bir kaza olup olmadığını sormakta ve yaralı yoksa hiç gelmeyip kendi aranızda kaza tutanağı düzenleyiniz söylüyorlar. karşı tarafın alkollü olup olmadığını nasıl anlayacağım (körkütükse tabiki anlaşılır :) ) balon mu üfleteyim?
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2011, 23:58:50 »
Sizin kasko şirketiniz hangisi? Kendiniz beyanla yaptırabiliyorsunuz normalde. Ben geri gelirken stopu kırmıştım serviste 2 satır beyan yazıp yaptırmıştım. Acaba kazanın boyutuna göre yapilan işlemmi değişiyor?
Güzel konu.

kaskom ergo beyanla oluyormu yada kaza boyutuna göre değişiyormu onu bilmiyorum ama her ihtimali göz önünde bulundurmak gerekiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2011, 00:00:31 »
öncelikle geçmiş olsun...
genelde kaza olduğunda polis aranması durumunda yaralı bir kaza olup olmadığını sormakta ve yaralı yoksa hiç gelmeyip kendi aranızda kaza tutanağı düzenleyiniz söylüyorlar. karşı tarafın alkollü olup olmadığını nasıl anlayacağım (körkütükse tabiki anlaşılır :) ) balon mu üfleteyim?

teşekkürler zaten burada bahsettiğim tek araflı kaza anında olanlar karşıdaki kişi sanırım alkollü ise bu anlaşılır bence en azından ben anlayabileceğimi düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2011, 00:12:05 »
geçmiş olsun gökhan bey, umarım ağır bir durum yoktur...   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2011, 00:15:57 »
geçmiş olsun gökhan bey, umarım ağır bir durum yoktur...   

teşekkürler ne diyelim oldu bir kere sol ön çamurluk , sol ön far ön tampon değişti Allah beterinden korusun en azından önüme çıkan ineğe vurmamak için bir sokağa daldım önüme Allahtan çocuk falan çıkmadı okul dağılış saatiydi ben ona şükrediyorum ah o telefon direği olmsaydı bir de  :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2011, 02:30:38 »
son cümlenizde dediğiniz gibi, ilk iş olarak polisi arayın...
ayrıca tek taraflı kazalarda kesinlikle ve kesinlikle alkol kontrolü yaptırın...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2011, 08:10:37 »
Geçmiş olsun Gökhan abi. Benimde başıma aynısı geldi. Hatta genel olarak tıpa-tıp aynısı diyebilirim. Aracı kaza yerinden çektim ve sonra kaza yerine geri götürdüm. Kazada yaralı olmadığı için polis fazla sallamadı. Kaza olduktan sonra tutanak için kesinlikle ilk önce polis aranmalı.

Ama ben, yine de yolu trafiğe biraz açık bırakacak şekilde arabanın azcık kenara gelmesinden yanayım... O kadar harekete bişey demiyolar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 06, 2011, 08:38:48 »
Geçmiş olsun Gökhan abi .

2009 da benimde başıma şöyle bir kaza gelmişti dolmuşun biri bana çarptı sol arka kapı ve çamurlukta göçük oldu adam indi dolmuştan arabaya bakarken ben olan oldu tutanak hazırlayak derken adam benim işim var bekleyemem deyip bindi dolmuşa gitti bende plakasını aldım yazdım bir kenara bende birşey bilmediğim için önce toyota onatçayı aradım bilgi almak için onlar polisi arayın tutanak tutturun dediler aradım polisi 5 dakkada geldi ilk yaptıkları alkol muayenesi ve sonrasında tutanak tutup yarın gelin trafikten alın dediler .

Yani tek taraflı kazalarda veya karşı taraf kaçtığında , ehliyeti olmadığında , alkol almışssa , kazada yaralanma varsa mutlaka polisi çağırmamız gerekiyor.

Tekrardan geçmiş olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '12
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 06, 2011, 10:49:38 »
Selam arkadaşlar bende geçen hafta gece saat 22 sıraları yolda giderken aniden önüme çıkan bir köpeğe çarptım.hayvan telef olmuş benim ön tampon gitti çamurluk davulumbazı gitti .ama aracın yürüyen aksamında bişey yok,farlardada bişey yok bende kırsal kesim olduğu için jandarma ya haber vermedim tutanak tutturmadım çünkü yol tek gidiş vetek geliş trafikte çok vardı ,bende o şekişlde aracı kulanıyorum bir haftadır.kaskodan beyanla yaptımayı düşünüyodum amam bu yazıyı akuyunca sizlerin de fikirlerinizi almak isterim ne gibi bi yol izlemeliyim.yalnış yapmama adına.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 06, 2011, 11:40:06 »
Kötü bir anı ama önemli bir paylaşım.Geçmiş olsun...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ağustos 06, 2011, 17:07:44 »
Selam arkadaşlar bende geçen hafta gece saat 22 sıraları yolda giderken aniden önüme çıkan bir köpeğe çarptım.hayvan telef olmuş benim ön tampon gitti çamurluk davulumbazı gitti .ama aracın yürüyen aksamında bişey yok,farlardada bişey yok bende kırsal kesim olduğu için jandarma ya haber vermedim tutanak tutturmadım çünkü yol tek gidiş vetek geliş trafikte çok vardı ,bende o şekişlde aracı kulanıyorum bir haftadır.kaskodan beyanla yaptımayı düşünüyodum amam bu yazıyı akuyunca sizlerin de fikirlerinizi almak isterim ne gibi bi yol izlemeliyim.yalnış yapmama adına.
Tutanak tutturulmayan kazalarda ne sigorta ne de kasko işlem yapmaz diye biliyorum, yanlış da biliyor olablirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ağustos 06, 2011, 22:15:52 »
çok teşekkürler arkadaşlar buradaki asıl amaç başımızdan geçen her türlü olayı anlatarak bizim başımıza geldiğinde en azından tecrübeli olalım düşünsenize o tutanağı tutturamasaydım polise o zaman kaskoda diretseydi al başına belayı en azından benim başıma gelen bir olaydan ders çıkararak sizler zor durumda kalmayınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 07, 2011, 00:49:44 »

ali bey siz beyanla hasarınızı yaptırabilirsiniz... hiçbir sıkıntı da çıkmaz... kasko ölü köpeğide istemez :)))) rahat olun...

Tutanak tutturulmayan kazalarda ne sigorta ne de kasko işlem yapmaz diye biliyorum, yanlış da biliyor olablirim.

yanlış biliyormuşsun turgut, tek taraflı olarak aracımı kaldırıma vurdum yada duvara kaportayı sürttüm diyelim, bu gibi durumda kaskoya tutanak yerine durumuaçıklayıcı beyan yazarız olur biter... hem boşunamı bi dünya para vererek kasko yaptırıyoruz araçları :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '12
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 09, 2011, 08:34:14 »
Cevap yazan arkadaşların hepsine teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 09, 2011, 12:40:11 »
beyan yetiyor
axa beyanla 9 milyar hasar ödedi bilginize...

bir kamyonetin altına çarptım, polis çağırdık yaralı yok dedi gelmedi
karşı araçta bişey yoktu... foto çektim bi de oluş şeklini anlatan sigortaya dilekce yazdım
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...