Gönderen Konu: 2006 Avensis servis ücreti,  (Okunma sayısı 2038 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
2006 Avensis servis ücreti,
« : Ağustos 05, 2011, 12:38:04 »
Herkese selamlar,
Ortalama 2 hafta önce 2006 model benzinli avensis aracımın motor arıza ışığı yandı. Dün servise kontrol etmeleri için götürdüm, aracımın genel bakımını toyota yetkili servisine yaptırmadığım için benden bakıma sokmamı tavsiye ettiler. Aracım şuan 110.000 Km. de ve 80.000 km'de otomatik şanzıman yağının değişmesi gerekiyormuş. şanzıman yağı daha önce değişmediği için servise şanzıman yağını değiştirmelerini söyledim. Aracın motor yağı + yağ filtresi + şanzıman yağı için bana 520 Tl masraf çıkacağını söylediler. Bu masrafın içinde motor arıza ışığının onarılması yok. Acaba bu rakam bütün toyota servislerinde böylemidir. Şirket aracımız olan 2008 ford mondeo ile kıyasladığımda toyota beni şok etti açıkçası, mondeonun tüm bakımı için (şanzıman yağı dahil) bizden 120 TL almışlardı.

Şimdiden teşekkürler.
Kanaat Tükenmez Hazinedir. (Hz. Muhammed S.A.V.)

Toyota Club Türkiye

2006 Avensis servis ücreti,
« : Ağustos 05, 2011, 12:38:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 Avensis servis ücreti,
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2011, 13:20:35 »
Herkese selamlar,
Ortalama 2 hafta önce 2006 model benzinli avensis aracımın motor arıza ışığı yandı. Dün servise kontrol etmeleri için götürdüm, aracımın genel bakımını toyota yetkili servisine yaptırmadığım için benden bakıma sokmamı tavsiye ettiler. Aracım şuan 110.000 Km. de ve 80.000 km'de otomatik şanzıman yağının değişmesi gerekiyormuş. şanzıman yağı daha önce değişmediği için servise şanzıman yağını değiştirmelerini söyledim. Aracın motor yağı + yağ filtresi + şanzıman yağı için bana 520 Tl masraf çıkacağını söylediler. Bu masrafın içinde motor arıza ışığının onarılması yok. Acaba bu rakam bütün toyota servislerinde böylemidir. Şirket aracımız olan 2008 ford mondeo ile kıyasladığımda toyota beni şok etti açıkçası, mondeonun tüm bakımı için (şanzıman yağı dahil) bizden 120 TL almışlardı.

Şimdiden teşekkürler.
pardon da mondeo fiyatında bir gariplik var. yağ zaten 80-90 ci,varı hava filtresi yağ filtresi şanzıman yağı derken o fiyat 200 ü geçmeli... ve evet toyota için istenen rakam da uçuk...
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
Ynt: 2006 Avensis servis ücreti,
« Yanıtla #2 : Ağustos 07, 2011, 14:36:50 »
Mondeo için bilemiyorum, ancak toyota biraz fazla istedi gibi. İş yoğunluğumdan dolayı dün gidip aracımı aldım. C.tesi yani. Gerçetende orjinal yağ sonrası aracın çekişinde ve motor sesinde bir değişiklik hissettim sanırım orjinal şanzıman ve otor yağı dedikleri kadar iyi. Motor arıza ışığı ise söndürülmş. Önemsiz bir sistem hatasıymış. ışığı söndürdüler araçta sıkıntı yok şuan.
Kanaat Tükenmez Hazinedir. (Hz. Muhammed S.A.V.)