Gönderen Konu: PERT OLAN ARACIN SATILMASI İÇİN KASKOYA VEKALET VERİLMESİ İLE İLGİLİ?  (Okunma sayısı 9660 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Arkadaşlar 30 mayısta yaptığım trafik kazası neticesinde corolla sol aracım pert oldu. Bunun üzerine aracın kaskosu (aksigorta toyota gümüş) aracı ENKA motorlu araçlar alım satım şirketine vermişler. Araç babamın üzerine kayıtlı olduğu için babamdan kendilerine aracın satış devir teslim gibi her türlü işleriyle ilgili olarak vekaletle birlikle bir sürü belge istediler. Gereken belgeleri ve vekaleti babam ilettikten sonra biz kaskodan aracın parası da aldık..Sonrasında babam haziran sonunda vefat etti. ENKA da aracı satıyor fakat babamın vefatından dolayı sistemde bilgilerine ulaşmadıkları için devir teslim yapamadıklarından dolayı, varislerinden vekalet istiyorlar. Benim anlamadığım babam istenilen zamanda vekaleti vermiş parasını almış işi bitmiş kaskoyla... Sonrasında bunların tekrar vekalet istemesi ne demek oluyor... Konuya dair bilgisi olan, özellikle sigortacı arkadaşlardan bilgi istiyorum...Şimdiden teşekkür ediyorum...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun. Allah babanıza rahmet eylesin.

Sigortacı değilim ancak, vekalet veren kişinin vefatı sebebi ile vekalet hükümsüz sayılmış olabilir. Vekaletin bir örneği sizde varsa süre belirtilmiş mi diye kontrol edin. Vekalette süre belirtilmiş ise mesela bir yıl için denmiş ise, bu sebeple de yeni vekalet istiyor olabilirler.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun, babanızın mekanı cennet olsun...

Babanız zamanında vekaleti vererek bütün sorumluluğu üstünden çıkarmış olması gerekiyordu ya onların bir aksatmasından kaynaklı tekrar istenmesi yada bu işler böyle işliyor ama hiç sanmam böyle işlediğini zamanında araç sizden çıkmış sizinle bağlantısı kalmamış yani sonuçta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: -
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Allah rahmet eylesin..
Benim de tahminim vekaletin süresi dolmuş olabilir. Bu süre zarfında işlemleri halletmemişler o yüzden yeni vekalet istiyorlardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar vekalet;kişinin kendisi adına işlem yapılması için verilir.allah rahmet etsin babanız vefat ettiği için o vekalet  hukuken hükümsüzdür.Yazık ki varisler olarak vekalet vermeniz lazım olacak ama umarım birde veraset intikalle uğraştırmazlar.Tavsiyem bir avukatla görüşmeniz.Site de Neslihan hanım var aklıma gelen sigortacı.Yeni ama aktif bir üyemiz ona mesaj atın yardım edeceğine inanıyorum...Tekrar başınız sağolsun...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar vekalet;kişinin kendisi adına işlem yapılması için verilir.allah rahmet etsin babanız vefat ettiği için o vekalet  hukuken hükümsüzdür.Yazık ki varisler olarak vekalet vermeniz lazım olacak ama umarım birde veraset intikalle uğraştırmazlar.Tavsiyem bir avukatla görüşmeniz.Site de Neslihan hanım var aklıma gelen sigortacı.Yeni ama aktif bir üyemiz ona mesaj atın yardım edeceğine inanıyorum...Tekrar başınız sağolsun...

Mehmet abi ilk araç satıldığında devir teslim yapılsaydı noter onaylı tekrar böyle birşeye gerek olurmuyduki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Allah razı olsun taziyelerinizden ötürü mekanı cennet olur inşallah babamın...Noterden sınırsız süreli resimli vekaletname alınmıştır.Bizden istenilen vekaletnamedir aşağıdaki gibidir...

VEKALETNAME  ÖRNEĞİ
Sahibi bulunduğum ………….…..… plakalı ..……..… model …………...…… marka ………..………….tipi…..……………. motor, ………………………… şase nolu motorlu aracımı;

"İlgili aracı trafikten çekmeye, maliyeden kaydını silmeye, adıma ilgili nüfus müdürlüklerine müracaat ederek adres beyanında bulunmaya, adres yerleşim belgesi talep etmeye ve teslim almaya, veri sistemlerine adres bilgimi kaydettirmeye, çekme belgesi almaya, zayiinden ruhsat ve plaka çıkartmaya, DİLEDİĞİNE DİLEDİĞİ BEDEL VE ŞARTLARLA kati olarak satmaya, satış senetlerini imzalamaya gerektiğinde iş bu senetleri anlaşarak feshe, her türlü yanlışlıkları düzeltmeye, düzeltme beyanı yapmaya ve imzalamaya, taahhütnameler vermeye, gerektiğinde aracı hurdaya çıkartmaya, hurdaya çıkardıktan sonra motor bloğunu ve diğer aksamlarını dilediğine dilediği bedel ve şartlarla satmaya, ekspertiz raporunu benim adıma sigorta şirketinden almaya, bu yetkilerin tamamı veya bir kısmı ile başkalarını da tevkil, teşrik ve azle mezun ve yetkili olmak üzere birlikte veya ayrı ayrı" vekil tayin ettim.

ALICI : DİLEĞİNE DİLEDİĞİ BEDEL VE ŞARTLARLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
geçmiş olsun, başınız sağolsun, babanızdan vekaleti aldıkları için paranızı ödediler, fakat kendileri aracı satmaya kalktıklarında vekalet hayatta olmayan birine ait olduğu için vekalet hükümsüz oluyor bu durumda, yani araç varislerinin malı olmuş oluyor, aracı satabilmek için de varislerden vekalet istiyorlar..
eğer aracı babanızın vefatindn önce satabilmiş olsalardı herhangi bir sorunla karşılaşılmayacaktı...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
eğer satış işlemleri noterde yapılsaydı hayır gerek kalmazdı.Çünkü satış gerçekleşmiş olurdu ve yeni sahini trafik kanununa göre  1 ay içinde ruhsat almak zorundaydı.Almaz ise kendisi cezalı duruma düşerdi.Sonuçta yani eski sahibinin hiç bir bağı kalmazdı dolayısı ile artı bir işlemde olmaycaktı
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
eğer satış işlemleri noterde yapılsaydı hayır gerek kalmazdı.Çünkü satış gerçekleşmiş olurdu ve yeni sahini trafik kanununa göre  1 ay içinde ruhsat almak zorundaydı.Almaz ise kendisi cezalı duruma düşerdi.Sonuçta yani eski sahibinin hiç bir bağı kalmazdı dolayısı ile artı bir işlemde olmaycaktı

o zaman burda aracı alan kaskonun ihmalkarlığı var vekalet süresini aşmışlardır ondan tekrar istiyorlardır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Alıcı çıkmayınca, ellerinden bişey gelmiyor. Kendi üstlerine de almıyorlar.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.