Gönderen Konu: 2005 corolla ses sistemi için fikirlerinize ihtiyacım var  (Okunma sayısı 4193 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
merhaba arkadaşlar 2005 corolla terra sedan sahibiyim. sanırım ses sistemi için teyp ten başlamam gerekiyor. bu konuda kararsızım. orjinal dvd navigasyon bulmak sanırım 2005 lerde zor. yurtdışı ile gümrük ile uğraşmak istemiyorum. sanırım 3 seçeneğim var
1. double din çerçevesi alarak orjinal teybin yerine uygun bir double din takılması.

2. teyp çerçevesi alarak orjinal teybin yerine bir pionner monte etmek

3.küllüğün üstü kesilerek bir mp3 teyp montajı.(sanırım kesilmesini arkadaşlar tavsiye etmiyor.)

sizden ricam arkadaşlar bu model araçlarda hangi yolu izlediniz yardımcı olursanız sevinirim double din kullanan lar var ise hangi modeller uygun çerçeveye.

sizce hangi yolu seçmeliyim herkese teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 corolla ses sistemi için fikirlerinize ihtiyacım var
« Yanıtla #1 : Ağustos 04, 2011, 09:42:42 »
Ömerhan bey profil bilgilerinizden yaş kısmınıda tamamlarmısınız lütfen :)

şimdi ben size şöyle izah edeyim doubledin hariç diğer 2 seçeneğide denemiş biri olarak,  3. seçeneği yaptırın ben o şekilde 5 yıl kulklandım teyibimi Alpine CDE 9847R modelini taktırtmıştım dış çerçevesini takmadık ve teyibi biraz geriye ittik kapak kapanacak şekilde oldu kapak kapanıncada hırsızlara davetiye çıkarmamış oluyorsunuz ;)  ayrıca yol bilgisayarınıda kullanabiliyorsunuz .  2. seçenekte yol bilgisayarı iptal oluyor çok hoş değil bi süre sonra aramaya başlıyorsunuz yokluğunu hissediyorsunuz.

hoperlör montajına gelince ben bagaja bir adet subwoofer ve bir adet 5 kanallı phonocar anfi takmıştım italyan malı hiç bozulmadı hiçbir sorun çıkarmadı yıllarca tavsişye ederim :)

ön iki kapıya component ve bagaja 1 adet bass koydunuzmu yeterlidir, haa aynaların iç tarafındaki üçgen plasik kapağında içine tweeterları koydurun ;) 

arabaya yaşlı vs binince arabanın orjinal teyibi açarsınız ve arka kapılardan çalar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 04, 2011, 16:37:53 »
Ben de Mesut'un dediği gibi 3. şekli önereceğim. Ancak, bazı üniteler mutlaka kapağın kesilmesini gerektiriyor. Örneğin ben oraya Alpine 9855R taktırmıştım. Ünitenin ön paneli yukarıdan düşmeli olmadığından (alttan ileri gidiyor ve üst kısım aşağıya iniyor) kapağı kesmeden kullanmak mümkün olmuyor. Montaj yaptırırken bu noktaya da dikkat etmek lazım.

Kapak kesildikten sonra aracı satarken çıkmacılardan 40-50 tl ye yenisini alıp yerine takabiliyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Ağustos 04, 2011, 23:47:41 »
mesut ve günal bey ilginiz için teşekkür ederim sanirim önce teyp alican inşallah pioneer da da kesilmesine gerek olmayacak unite bulurum bu arada mesut bey oraya kızak veya çerçeve gerekiyormu kapakda kapanirsa süper olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2011, 23:59:48 »
toyota nın orjinal navigasyonlu ses sistemi 1999 tl geçenlerde bir arkadaştan öğrenmiştim o da taktırdı
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 07, 2011, 00:15:28 »
mesut ve günal bey ilginiz için teşekkür ederim sanirim önce teyp alican inşallah pioneer da da kesilmesine gerek olmayacak unite bulurum bu arada mesut bey oraya kızak veya çerçeve gerekiyormu kapakda kapanirsa süper olur

ben teyip modelini özellikle belirttimki o modeli bir inceleyin ve ona yakın bir teyip alın diye,  ses düğmesi çok çıkıntılı olmayan teyiplerde kapak kapanma sorunu olmaz, ama dediğim gibi çerçevesini sökmek gerekiyor ;)