Gönderen Konu: Sizce Hangi Navigasyonu Alayım ? (TomTom mu Piranha mı ? )  (Okunma sayısı 11942 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Herkese selam. Navigasyon almaya karar verdik. Ama malum piyasada birçok navigasyon var insan kararsız kalıyor. Ama ben eleye eleye 2'ye indirdim kafamdaki navigasyonu. Biri Tomtom, diğeri Piranha..
  TomTom bir arkadaşın tavsiyesi ve çok memnunmuş. Şerit değiştirmeyi 800 metre önceden söylüyormuş. Bende ürünü şöyle bir inceledim gayet iyi. Ama sadece navigasyon hiçbir özelliği yok... Bizim arabalarda da mp3 özelliği olmadığı için sürekli cd hazırlamak zor geliyor :)
  Diğer Piranha'da yok yok. Ama onunda görsellerde haritası pek tat vermedi gibi sanki.. TV,Mp3 vs. dünya özelliği var..

Sizce Piranha Tigra 5.0 mı : http://www.hepsiburada.com/Liste/piranha-tigra-50-inc-tv-ozellikli-gps-navigasyon-sistemi-128-mb-ddr2-ram-2-gb-dahili-hafiza-fm-transmitter-yeni-i-go-8-3d-city-81-il-basarsoft-harita-/ProductDetails.aspx?productId=otpirtigra&categoryId=257643

Yoksa Tomtom Go 1000 yada Tomtom Via 125 mi : http://www.hepsiburada.com/Liste/tomtom-go-1000-navigasyon-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=otkvkgo1000&categoryId=257643

http://www.hepsiburada.com/Liste/tomtom-via-125-navigasyon-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=otkvkvia125&categoryId=257643

350-500 arası bir para olacak eğer varsa başka tavsiyeleriniz...
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Ynt: Sizce Hangi Navigasyonu Alayım ? (TomTom mu Piranha mı ? )
« Yanıtla #1 : Ağustos 03, 2011, 22:35:59 »
Tartışmasız garmin yada tomtom eğer başım ağrımasın diyorsan...söylediğim bu iki marka pişman etmez şaaakkk  diye bağlanır uyduya taaaakkk diye adrese eliyle koymuş gibi götürür....aklıma gelmişken navigasyonda ne kadar çok özellik o kadar çok arıza navigasyon sadece navigasyon olmalı bence.....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 03, 2011, 22:54:55 »
6 aydır Piranha Raptör kullanıyorum çok memnunum henüz hiç güncelleme yapmadım haritası ve navigasyon işlemi çok iyi adres ve kapı numarası gir kapıya kadar götürüyor uyduya bağlanması ve rota dışı yeniden hesaplaması falanda çok hızlı şerit değiştirme  sesli komutları ve uyarıları önceden bildiriyor grafikleri 3 boyutlu bahsettiğiniz tüm özellikler mevcut fm transmitter dahil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 04, 2011, 01:13:56 »
Ben de navigasyon cihazı alacaktım fakat android işletim sistemli gps'li telefon alınca vazgeçtim.

Telefona igo8 programını yükledim ve birkaç kere kullandım. Tam olmasa da %90 işimi görüyor. :D

Navigasyon cihazı alacaksan Next'in ürünlerini kullanan arkadaşlar var çok memnunlar.

Sana son bir tavsiyem daha olacak.  10-15 gün kadar hepsiburadaya sipariş verme kanser olursun ürünü beklerken.
Operasyon merkezlerini taşıdıklarından kendilerini kaybettiler. 15.07.2011 tarihinde verdiğim ürün daha gelmedi.
26.07.2011 Kargoya verdik diye mail atmışlar ne gelen var ne giden muahattap da bulamıyorsun karşında. :olu:
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 04, 2011, 08:34:24 »
Ben de navigasyon cihazı alacaktım fakat android işletim sistemli gps'li telefon alınca vazgeçtim.

Telefona igo8 programını yükledim ve birkaç kere kullandım. Tam olmasa da %90 işimi görüyor. :D

Navigasyon cihazı alacaksan Next'in ürünlerini kullanan arkadaşlar var çok memnunlar.

Sana son bir tavsiyem daha olacak.  10-15 gün kadar hepsiburadaya sipariş verme kanser olursun ürünü beklerken.
Operasyon merkezlerini taşıdıklarından kendilerini kaybettiler. 15.07.2011 tarihinde verdiğim ürün daha gelmedi.
26.07.2011 Kargoya verdik diye mail atmışlar ne gelen var ne giden muahattap da bulamıyorsun karşında. :olu:

En güzelini yapmışsınız bencede, aynı sistemi bende kullanıyorum :)
İgo8 in mart 2011 haritasını yükleyin büyükşehirlerde %98 küçük illerde %90 işe yarıyor :))

@Ayberk Çetin

Tomtom bu işin en iyilerindendir fakat pahalıdır. Ama bence piranha da gayet başarılı. İçinde İGO yüklü bir piranha işinizi fazlasıyla görecektir. Birde sınırsız güncelleme vardı piranha da.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 04, 2011, 08:40:48 »
http://www.nextburada.com/default.asp?git=9&urun=1000

Next YE-G 545 GPS Navigasyon Cihazı ( 5 inç )
şiddetle hem siteyi hem aleti tavsiye ederim haritası çok güncel ve forumlarda araştırırsan benimgibi kullanıp beyenen çok
müşteri hizmetleride 10 numara
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 04, 2011, 10:14:18 »
Yorumlarınızı dikkatle takip ediyorum. Değerlendirmeye devam ediyorum. İlginiz, uyarılarınız  ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 04, 2011, 10:15:30 »
tomtom dan şaşma derim ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 04, 2011, 14:35:56 »
Şahsen ben tomtom xxl kullanıyorum çok da memnunum ama marka ve güvenilir diye kendinizi kısıtlamayın bence. Özelliği fazla bir sürü marka var, yukarıda yazılanlara göre de memnun bu insanlar. Sadece isme para vermek bana mantıklı gelmiyor.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 04, 2011, 17:12:39 »
http://www.nextburada.com/default.asp?git=9&urun=1000

Next YE-G 545 GPS Navigasyon Cihazı ( 5 inç )
şiddetle hem siteyi hem aleti tavsiye ederim haritası çok güncel ve forumlarda araştırırsan benimgibi kullanıp beyenen çok
müşteri hizmetleride 10 numara

kesinlikle doğru tercih :)

çok uzun süredir gps cihazları kullanmaktayım, piyasada o kadar çok cihaz ve marka var ki insanların kafası karışıyor, hiç bir markayı kötülemek istemem ancak sizi iki gün sonra basit sorunlar nedeniyle yolda bırakcak cihazlardan birini almayın, bu cihazlar ilk çıktığında 800 - 900 tl civarında idi, şimdi gelinen nokta ise 170 - 500 tl arasında, size önerim şu an satılan cihazlar içinde kesinlikle next tir, gerek ürün olarak ve gerekse olurda lazım olursa teknik destek ve servis olarak hiç bir sorun yaşamazsınız
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 04, 2011, 20:34:45 »
Merhabalar,
Piranha sigma modelini kullanıyorum,
güncelleme problemi yok,
nokta adres gidebiliyorsun,
alternatif nota, hızlı bağlantı, en yakın restoran, atm, tamirci vs. sunması
çok güzel, ekranı biraz daha büyük olsa güzel olurdu,
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 04, 2011, 22:15:47 »
Aklını çelmek gibi olmasın ama senin gibi çok araştırdım kafam çok karıştı.Sonunda geçen sene nokia 5800 aldım.Telefonun içinde 4 tane navigasyon programı yüklü.2 tanesini çok sık kullanıyorum.Hiç yolda kalmadım.Hep yerime ulaştırdılar.4 program farklı haritalar kullandıkları için (başarsoft,teleatlas gibi) birinde bulamadığımı diğerinde bulabiliyorum.
İlk açılmada 2-5 dakika arasına uyduyu buluyorlar.Rota dışı hesaplaması çok hızlı.Ben çok memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 04, 2011, 22:21:56 »
Aklını çelmek gibi olmasın ama senin gibi çok araştırdım kafam çok karıştı.Sonunda geçen sene nokia 5800 aldım.Telefonun içinde 4 tane navigasyon programı yüklü.2 tanesini çok sık kullanıyorum.Hiç yolda kalmadım.Hep yerime ulaştırdılar.4 program farklı haritalar kullandıkları için (başarsoft,teleatlas gibi) birinde bulamadığımı diğerinde bulabiliyorum.
İlk açılmada 2-5 dakika arasına uyduyu buluyorlar.Rota dışı hesaplaması çok hızlı.Ben çok memnunum.

Sırf ben kullansam aracı dediğiniz çok mantıklı ama babamda bindiği için onunda ihtiyacı olacak, gerçi şehir içi vs kullanmayız navigasyonu :) Ama iyi bir düşünce tavsiyeniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 05, 2011, 12:39:26 »
önemli olan haritaların güncel olması ve kullandığı yazılım mesela türkiye igo8 çok yaygın ve haritalrını başarsoft yapıyor.Bende navitech var ve memnunum
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ağustos 07, 2011, 19:07:45 »
Piranha kullanicisiyim. Birgun cihaz kilitlenip acilmayinca servise gonderdim. Tamir edip gonderdiklerinde uzerindeki 2gb SD kart yoktu. Birkackez mail yazdim. Cihazi tamir etmeden once cevaplanan mailler cevaplanmaz oldu. Bilginiz olsun diye buradan paylasiyorum. Eger iphone yada androidli telefonunuz varsa ucretsiz navigasyon programlarini indirip rahatlikla kullanabilirsiniz.
Merceksiz Xenon fardan gozu rahatsiz olan-Auris comfort extra kullanicisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 07, 2011, 19:43:20 »
Bazı arkadaşların dediği gibi içerisinde navigasyon cihazı olan akıllı telefonlardan alırsanız bir çok işinizi tek elden halletmiş olursunuz. Ancak sizin de dediğiniz gibi sizden başkası da kullanacaksa bence Piranha derim. Çünkü hem cihazları iyi hem de yerli. Dolayısı ile işletmesi ve bakım onarımı açısından kolay olur. Bu arada başka marka alacak olursanız de igo-8 işletim sistemi olmasına özen gösterin.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 11, 2011, 20:54:14 »
Yorumlarınız için teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2004 Verso 1,8 Otomatik
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 06, 2011, 10:14:30 »
Ben,
Telefunken TLF-350 aldım. Kipada 199 Tl 12 taksitle.
Üzerine IGO, vs çeşitli yazılımlar yükledim. Orjinali de duruyor. Hemen hemen hepsi aynı. Sonuçta harita başarsoftun.
İstediğim yere götürüyor. 1-2 sefer sola dönmek yasak iken sola dön felan dedi. Dönmeyince 2-3 sn içinde yeniden hesapladı.

En büyük sıkıntısı gündüz ekran görünürlüğü çok azalıyor.
+ ları; Avi,mp4 gibi film izleme. Bluetooth, Fm transmitter. Attım filmleri verdim çocuğa gıkı çıkmadı 10 saat boyunca.
~Özü doğru olanın sözü de doğru olur.~