Gönderen Konu: Ne almalıyım  (Okunma sayısı 4388 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota mı alsam
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
Ne almalıyım
« : Ağustos 02, 2011, 13:53:50 »
Merhabalar siteye yeni iye oldum arkadaşlar. Arabalardan hiç anlamam. Yeni evlendim ve sanırım artık bir araba almam gerekiyor. Sadece 2 günlük bir aramayla toyotaya merak sardım. Fazla bir param yok. Max 12. Bin Tl ye kadar bir araba almak istiyorum. Tahminimce 1,3 terralar bana uygun gibi. Sizin önerebileceğiniz bir model varmı. Şöförlük yönünden de acemiyim kesinlikle hız ile ilgili bir işim olmaz. Neler tavsiye edersiniz. Tek istediğim donanım olarak lpg ve klima başka bi özellik olmasada olur.

Toyota Club Türkiye

Ne almalıyım
« : Ağustos 02, 2011, 13:53:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Ynt: Ne almalıyım
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2011, 13:58:01 »
180000km de sıralı olmayan tüplü tek hava yastığı klimalı pörtlek gözlü 99 corollayı ki tam otomatikti 10,5 a zor sattım
araba keyifli ama piyasası zayıf, efsane kasayada bence para kaptırma artık şarap gibi araba yıllanmıyor:)
2001 kasalar üzerine azcık daha koyularak alınabilir
bence...
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Toyota mı alsam
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2011, 14:13:17 »
Şimdi pederlede konuştum tamirci arkadaşları 15 bin tlden aşağı araba bir şeye benzemez diyormuş. Ben de şaşırdım napacağımı almasak mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2011, 14:22:59 »
Gürhan Bey öncelikle mutluluğunuz daim olsun.
Araba konusuna gelince bütçeniz az değil.Bu paraya normal şartlarda temiz kullanılmış araba bulmanız mümkün.Benzinli araçlar daha ucuz olur.Bu nedenle tavsiyem benzinli bir araç alıp lpg taktırmak.Ama hazır tüplü alırsanız kesinlikle lpg aksamını işten gerçelkten anlayan birine gösterin hatta lpg servsne sorun derim.Eger kısa mesafe,şehir içi kullanım içinse 1,3 motor yeterli ama şehirler arası yolda ya sıkılıacaksınız yada fazla yakıt harcayacaksınız.

Benim ilk arabam mercede 200d  1988 model idi.Her eski, eski değildir.Temiz efsane kasa olabilir.....
(fikirlerim sadece beni bağlar....)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Toyota mı alsam
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2011, 14:43:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 02, 2011, 15:03:05 »
Gürhan bey sadece motoru ve yürürü sıfır gibi demiş hiç kaportadan bahsetmemiş büyük bir kazası varmış hissini uyandırdı bence, alıcı iseniz eğer adama kazasını belasını sorun yok diyorsa servise götürüp expertiz yaptıralım diyin eğer kabul ederse pek birşeyi yoktur ama büyük kazası çıkarsa expertiz parasını size ödetirim diyede belirtin ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Toyota mı alsam
« Yanıtla #6 : Ağustos 02, 2011, 15:12:58 »
Teşekkür ederim Mesut bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Toyota mı alsam
« Yanıtla #7 : Ağustos 02, 2011, 18:19:52 »
http://www.otoraba.com/toyota/corolla/toyota-corolla-1-6-terra-sedan_100083.html

bu hoşuma gitti fiyatı uygun sizce nasıl arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 03, 2011, 08:56:53 »
12750 ye düşük model efsane kasa alınır(1993-1998 arası),bence daha iyi olur.bu kasalar(1999) pek tutulmadı,piyasası da yok.

sizin paranıza en uygun ve ideal araç efsane kasa zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 03, 2011, 08:57:56 »
Araban mı var derdin var, altın alınn bence 2012 başı sıfır araba bile alabilirsiniz bu şekilde:))))
(Ciddiyim bu arada)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 03, 2011, 12:55:54 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2000-model-sifir-ayarinda-motor-yuruyen-52195693/detay/

aracın o kadar az yakması imkansız... 1,3 ü tüpte ancak o kadar yakıyordu

http://www.otoraba.com/toyota/corolla/toyota-corolla-1-6-terra-sedan_100083.html
bunu beyendim ancak kasa olarak tutmadığından nakte çevirmeye kalkınca ölücüye gidiyor iyi pazarlık yap

bide umut bey avatarınız çok şirin hemen çalıyorum belki başka yerde kullanırım:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 03, 2011, 14:00:24 »
Araban mı var derdin var, altın alınn bence 2012 başı sıfır araba bile alabilirsiniz bu şekilde:))))
(Ciddiyim bu arada)

avatar patlama yaptı,her konuda bi hayranı cıkıyo :)
bunu sen mi çektin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 03, 2011, 14:32:34 »
avatar patlama yaptı,her konuda bi hayranı cıkıyo :)
bunu sen mi çektin?
:)))))))))))))Yok ya netten buldum öyle...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Toyota mı alsam
« Yanıtla #13 : Ağustos 06, 2011, 02:12:10 »
Arkadaşlar tekrar merhaba.

Yıllar boyu kullanıcam geniş rahat çok yakmayan bir araba istiyordum. Önce yukarıdaki gibi Toyota corollayı düşündüm ama temizi gerçekten bulunmuyor. İyisi satılmıyor gibi birşey. Ama biraz daha incelediğimde nissan primeranın toyota ve muadillerine göre çok daha özellikli ve konforlu olduğunu keşfettim tabi bütün bunlar teorik bilgiler. Atıyorum 13'e full sayılacak comforlu 1,6 yada 2,0 primera alınabiliyor. Ama aynı paraya toyoyada 1,3xl veya eco var tabi temiz bulunabilirse.

İlk kez araba kullanıcam, bana masraf çıkarmıcak konforlu rahat bir arabaya ihtiyacım var. Bana primera al dermisiniz örneğin şu dizel araba:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-nissan-primera-dizel-orjinal-2-0-cd-55444519/detay/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 06, 2011, 02:58:51 »
Sizin yerinizde olsam (benzinli) primera gtlere bakardım.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 06, 2011, 10:55:18 »
Arkadaşlar tekrar merhaba.

Yıllar boyu kullanıcam geniş rahat çok yakmayan bir araba istiyordum. Önce yukarıdaki gibi Toyota corollayı düşündüm ama temizi gerçekten bulunmuyor. İyisi satılmıyor gibi birşey. Ama biraz daha incelediğimde nissan primeranın toyota ve muadillerine göre çok daha özellikli ve konforlu olduğunu keşfettim tabi bütün bunlar teorik bilgiler. Atıyorum 13'e full sayılacak comforlu 1,6 yada 2,0 primera alınabiliyor. Ama aynı paraya toyoyada 1,3xl veya eco var tabi temiz bulunabilirse.

İlk kez araba kullanıcam, bana masraf çıkarmıcak konforlu rahat bir arabaya ihtiyacım var. Bana primera al dermisiniz örneğin şu dizel araba:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-nissan-primera-dizel-orjinal-2-0-cd-55444519/detay/
1996 model 2.0 dizel bir araba 1999 model 1.6 benzin+lpg li bir araçtan çok daha fazla yakıt tüketir.. ayrıca 96 primera bakım masrafı olarak 1.6 corolladan çok daha fazla fatura çıkartır.. bunlar gürültülü ve eski teknoloji dizeller.. primera dizel kullanmadım ancak şöyle örnek vereyim 1998 passatlar 1.9tdi mesela traktör gibi çalışıyor , arabnın içi zangır zangır titriyor... bence corolla veya otomatik istiyorsanız kesinlikle honda civic..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 07, 2011, 01:27:35 »
bence 12000 bin liraya alabileceğin toyota marka bi araç yok gibi nedeni ise:
1.fiyat olarak arada kalmışsınız tamircinin dediği çok doğru 14-15 i gözden çıkar
2.10 bine toyota yok mu var ancak tutulmuyor hani canın sıkıldı diyelim hemen paraya çevir.
3.efsane kasa diyen çok arkadaşlardan ama ben buna katılmıyorum niye 15-16 yaşındaki arabaya yaşı kadar para vermek mantıklı gelmiyor.tabi bu benim fikrim.
 2 yıl önce evlendim ben de ilk bir aydaki halim aklıma geldi sizin arayışınızı görünce.9,500 bi corsa aldım 1,5 sene bindim 9,000 liraya sattım sıfır auris aldım.500 liraya 1,5 sene bindim.her ay tamirdeydik tamirci bile artık hocam sen sıfır al ben senden yeterince ekmek yedim:) parçacısı lastikçisi elektirikçisi tamircisi hep ahbap olduk gide gele. araç 15 yaşındaydı çünkü.15 milyara öğretmen arkadaşım 2006 model peuget 206 aldı taş gibi 2 senedir biniyor.yeni olsun araba gerisi önemli değil getz fiesta makyajlı corsa  bu araçları düşünebilirsin.aynı segmentteki yarisi 2006 model 18,500 aldılar.toyota biraz pahalı bunlara göre.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 07, 2011, 01:33:23 »
Bir arkadaşım 2ooo model bir Fiat Bravo almıştı. Yine bahsettiğiniz fiyat aralığında. Kliması, Hidrolik Direksiyonu, ABS si ve yanılmıyorsam hava yastığı gibi özellikleri de mevcuttu. Tabi temizini bulmak önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Toyota mı alsam
« Yanıtla #18 : Ağustos 08, 2011, 10:52:56 »
http://www.araba.com/4060626/Nissan%20Primera  bu arabaya bakıyorum beyler buna nediyorsunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 08, 2011, 11:04:04 »
http://www.araba.com/4060626/Nissan%20Primera  bu arabaya bakıyorum beyler buna nediyorsunuz
piyasası yok hiç tavsiye etmem,zor çıkartırsınız elden