0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam. Bildiğiniz gibi amortisörler karşılıklı değişir. Yani sağ ve sol olarak(sadece teki bozuk olsa dahi)siz on ve arka dediğinize göre 2 ön 2 arka amortisöre ihtiyacınız var.Japon ları tavsiye ederim. Taiwan da iş görür. Tabi bu size bağlı. Birde ayrıyeten değişim üzreti de alıncaktır bunlardan. Amortisör size sorun mu yarattı, yoksa yağ kaçağımı mevcut? Kendinizde test ettinizmi?[/quote]Ben ist. dayım servise götürdüm orada bakım sonucu tel. ettıler.. yoksa benım herhangı bır sıkayetım yok..burası orjınal toyota servisi..bılgı için tskr[quote]
Neredesiniz? gidip Nam amortisörde tamir ettirin olmazsa... (ankara veya istanbulda iseniz)[/quote]Amortisor tamir oluyormu ki? hiç duymadım ..ins. oluyordur istanbuldayım lütfen adres verın tskr..[quote]
Selam. Amortisör tamiri yapılıyor. Fakat bunun ne kadar sağlıklı ve uzun ömürlü olduğundan emin değilim. Ne ölçüde garanti veriyorlar diyede sormak lazım. Amortisör kullanım koşullarına göre ve zaman içinde işlevini belli oranlarda yitiren bir parçadır. Yani %50 performanslada çalışıyor olabilir, daha azda. Tabi mekanik olarakda çok nadir de olsa kırılma ya da deformasyon oluşabilir. Amortisörlerinizin yıpranmış olması sonuzu aracınızın sürüş konforunun düşmesi yanında fren mesafeniz uzar ve yol tutuşunuzda zayıflar. Aracınız düz bir zeminde dururken her bir amortisör için tek tek çamurluklardan kuvvetlice aşağı doğru bastırın.(çamurluğu yamultmadan ) Aracın o yönde ilk salınımdan sonra kendisinin ikinci bir salınıma izin vermemesi ve hızlı bir şekilde salınımı durdurması gerekir. Yani kendini kasıp bu salınımı durdurmaya çalışması. Açıkçası sadece servisin fikriyle değil en kolayından bir de bununla ilgilenen bir ustaya gidin ve amortisörlerinizin durumunu çekinmeden sorun.(Malesef bunu benim ve arkadaşlarımın servis tecrübelerine istinaden söylüyorum) Amortisörü sanırım Aksaraydan temin edebilirsiniz eğer İstanbuldaysanız. Yanlız dediğim gibi amortisörler hiçbir zaman tek değişmez. Karşılıklı değişir ve bunu da hesaplayın. Not: Örneğin aracın süspansiyonunu sedece amortisörle sertleştimeye, yükseltmeye ya da alçaltmaya çalışılması pek tavsiye edilmez. Önce istenen tarzda Helezon seçilmeli ve sonra helezona uygun sertlikte ya da boyda amortisör seçilmelidir. Aynı Helezona uygulanan daha sert amortisöre daha fazla yük bineceğinden amortisörün ömrü kısalır. Aracı alçaltırken de sadece kısa helezon değil aynı zamanda daha sert helezon seçilmelidir. Tabi buna uygun amortisörde.[/quote]bilgi için tskr..ama servise sordum sizin söyledıgınızı yani tek degısmıyecegını yok öyle şey hangısı patlaksa o degısır yanı benımkı 2 adet arızalı 2 adetı degısecek dedı bnu derıderedeki kişiler söyledi bilemıyorum..
Selam. Gerçektende eğer imkanın varsa Murat arkadaşımızın dediği gibi profesyonel test yaptırman en sağlıklısı olur. Olmazsa dediğimiz gibi elle test etmeni öneririm. Amortisörlerin karşılıklı değişimi konusunda başka bildiği olan varsa lütfen oda bu konuya katılsın. Ama ben amortisörlerin karşılıklı değişmesi gerektiğinden eminim. Bu bir lüks değil zorunluluktur. Şöyleki; araç virajda yana yattığında ya da düşük veya yüksek hızda bir kasisten geçildiğinde(yoldaki enine ve boyuna dalgalarda dahil) amortisörler karşılıklı olarak çalışır. Yine örneğin fren yaptığınızda özellikle ön amortisörler aynı oranda kasılma göstermelidir. Eğe birbirinden farklı oranlarda kasılırlarsa araç frenaja dengesiz şekilde cevap verir. Farklı özelliklerdeki amortisörler özellikle aynı aks grubu üzerinde aynı anda kullanılmaz. Bu aracın tepkilerini bozar ve tehlike oluşturabilir. Aynı zamanda örneğin sizin aynı tipte dahi olsa yeni amortisörünüzün sönümleme kabiliyeti eski olana göre daha yüksek olacağından yeni amortisörün ömrüde kısalır. Bu da işin başka bir boyutudur. Yine bilirsiniz ki aynı aks grubu üzerindeki lastiklerde tek değiştirilmez. Karşılılı yenileme işlemi yapılması gerekir. Benim tekrar tavsiyem bu konuda bilgili başka bir ustayada aracınızı göstermenizdir[/quote]tşkr. söyledikleriniz daha mantıklı.. netıcede usta dedıgımız kısılerde hata ve yanlış bılgiler bulunabılır zaten burda formun amacı deneyımlı bılgılı kısılerın fikirlerını paylaşmak..sagolun
bende arka amortisörleri degıstıreyım dedım bugun akdemırlerı aradım izmirde toyota servisi tanesi 186 ytl dedi işçilik dagıl toplam 600ytl dedı dedım kalsın ya konu acacaktım kı arkadas acmıs parca treni mantılı gibi erdem kardesımızın dedgıde 90 ytl sasırttı benı bana verılen fıyatın yarısı olmassa kargo falan ugrasırmısın bılmıoyrum erdem[/quote]gökan bu corollayı aldık ist de oturanlar bilir aksarayla akraba olduk nerdeyse heryerde parcası var yanlız taıwan yada cin birde fiyatlar cok ucuk kacık ben 4 ünü degistim ve cıkan amortisörlerin markasına baktıgımda tokico yazıyordu dolar filan arttı ama assagıya yukarıya fiyat odur inanırmısınız 25 ytl ye amortisör var desem cin malı 50 ytl taıwan 90 ile 100ytl arası japon ya tokico yada kayaba baska marka yok zaten ilgilenenlere tlf nosu verecegim arayın görüsün genc tokel otomotiv tel :(0212)632-71-25 530-19-86saygün oto tel:(0212)529-46-62bu numaraları ararsanız size daha iyi yardımcı olacaklarına inanıyorum bu arada yönetim kızmasın bu işyerleriyle kesinlikle bir ticaret bagım yoktur yani reklam amaclı bilgi vermiyorum sadece yardım