Arkadaşlar AE101 den sonra soonra 2005 wolksvagen 9N3 benzinli araç aldım.Aradığım memnuniyeti diğer forumlar da bulamadım ve TCT de yaşadığım sorun ve çözümleri burada sizlerle paylaşmaya karar verdim.Belki birilerinin işine yarar.
Benim aracımda aracı çalıştırdığım sa EPC (elektronik program contoller) ışığı yanıyor idi. Bu sorunu bir çok neden den verbiliyormuş fren müşiri ateşleme sistemi klima xenon far benzin pompası pis yakıt vs vs. Benim sorunum elektro hidrolik direksiyon sisteminden çıkıyordu araca gaz verdiğim zaman kesiliyordu ve taa ki aracı tekrar çalıştırana kadar ışık yanmıyordu. Problem marş yapan farları yakan fanı çalıştıran akünün voltajının bir miktar düşmesinden dolayı kaynaklanıyormuş.45 Amperlik orjinal aküyü 60 Amper akü ile değiştirerek çözdük. Elimdeki 45 Amperlik akü bir araca hala marş yaptırıp çalıştırabiliyor ilginç.
Bir sorun daha vardı aracı sabahları soğuk iken çalıştırdığımda araçta titreme vardı.Sorun OBD cihazında bile gözükmüyordu ateşleme sistemi ve gaz kelebeğinden şüpheleniyordum ki sorun haralet müşirinden çıktı.
AE 101 den sonra bu aracın verdiği arızaları kıyaslamak imkansız gibi bir şey.Kendini yenilemeyen sanayi ustaları ile bu arızaları çözmek gerçekten zor. Neyse ki bura da Bosch Car servis var. Reklam gibi anlaşılmasın lütfen.