Gönderen Konu: Transporter'a komple iç temizlik  (Okunma sayısı 3584 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Transporter'a komple iç temizlik
« : Temmuz 31, 2011, 17:22:39 »
   İşletmemize kiralık olarak katkıda bulunan 2006 model VIP'ten bozma 9+1 Transporter'a aşağıda fotoğraflarınıda göreceğiniz gibi ince detaylar içeren bir temizlik yaptım.Araç VIP kullanım sonrası çok hor kullanılmış,gitmediği yer kalmamış.Araç hem yorgun hemde kirli bir vaziyette geldi bize.Oysaki 2009 yılında ilk gördüğümde "vavvv arabaya bak" diye bir iç geçirmiştim.İki yıl sonra yine aynı cümleleri tekrarladım ama haşat oldugu için.Neyse aracı söktüm temizledim,ses gelen bütün yerlerin onarımını yaptım ve sesleri kestim.Aracın dısınada komple sıfır pasta-cila(Sonax) yaptırdım,motoru egsozuna kadar yıkadım.Araç şu anda pırıl pırıl oldu.Keyifle biniyorum artık arabaya....
   İşe öncelikle tavandan başladım.Tavan döşemeleri fazlası ile toz olmuş ve bu toz araba her çukura girişinde,sarsılışında üstümüze yağıyordu.Tavan döşemelerini söküp temizledim.İşşin bu kısmında basınçlı hava yardımı aldım.El ve bez girmeyen yerlerdeki tozlar hava yardımı ile temizlendi.Akabinde tavan izolasyon keçelerini büyük bir dikkat ile yerinden sökük önce silkelettim sonrada yıkattım.Keçeler kuruduktan sonra 1 kg'luk Derby yapıştırıcı ver fırça alıp bunları tavana tekrar yapıştırdım.
Tavanın keçesiz hali

Uploaded with ImageShack.us

Tavanın işi bittikten sonra yan pandizotlar,taban halısı ve taban kontrplak ve taban döşemelerini söküp yıkadım.Ben bunları yıkarken Mesud arkadaşımızda aracın içini hortum+su ve sabun yardımı ile güzelce yıkadı.Aracın altından bildiğiniz çamur aktı  >:( Taban halısı kuruduktan sonra montaj öncesi aracın içinde VIP döneminden kalma bütün kablolar toplandı(geri görüş kamerası,park sensörü,su ısıtıcısı ve çakmak kabloları),gereksiz olanlar araçtan çıkarıldı.İşe yarayan kablolar bant yardımı ile güzelce döşenip yerlerine sabitlendi.Toz alan delikler kapatıldıktan sonra taban döşemelerini yerleştirdim.Yine Derby arkadaşımızdan yardım alarak halıyıda zemine yapıştırıp sabitledim.DAha sonra yan pandizotlar ve koltukları yerine takıldı.

Tavanın elektrik işleri kaldı.Onlarda tamamlanınca tavan döşemesinide taktımmı işim bitmiş olacak.Bu arada sıfırını bile bulmakta zorlandıgım 225/55/17 ebatlarına sahip lastiklerin ikinci elini zorda olsa İstanbul/Bostancı sanayisinde Yokohama marka çok az kullanılmış bulup önlerdeki eskiyen lastiklerle değiştirdim.Tavan elektrik işleri yapılırken atıl durumda bulunan sis lambalarını tavan lambalarına bağlatacağım (Foollow-me özelliği durumu) ...Yaptığım temizlik bundan ibaret dostlar
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Transporter'a komple iç temizlik
« : Temmuz 31, 2011, 17:22:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Transporter'a komple iç temizlik
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2011, 17:30:35 »
Özcan abi sektörde lider olursun bu işi yapan bir mekan açsan ;)... Ellerine sağlık güzel ve temiz iş çıkmış.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2011, 17:35:05 »
Özcan abi sektörde lider olursun bu işi yapan bir mekan açsan ;)... Ellerine sağlık güzel ve temiz iş çıkmış.
   Eyüp teşekkür ederim.Er ya da geç Allah'ın izni ile açacağım dükkanı.Kararlıyım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2011, 22:41:50 »
Özcan sen bu işlerden bayaa anlıyorsun
benim civicte tek sis lambası var (arka)
sağ taraftaki ise boş, bunlara ikili duy takıp  çift sis ve 4 adet park elde etmek istiyorum,
nasıl yapmalıyım, elektrikleri mevcut arka  ampullerden alsam olurmu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 01, 2011, 09:33:52 »
Tebrikler, bu aracı kiralık olmasına rağmen bu denli özenli temizlemek ve aksaklıklarını gidermek kaliteli ve bilinçli araç kullanıcısı olmaktan geçiyor bence...
Kendi aracına sahip kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu bunun yarısı kadar özenmiyor aracına, siz kiralık araca bu kadar özenmişsiniz, bravo...
Erkek adam arabasından belli olur neticede :)
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 01, 2011, 09:41:58 »
özcan emeğine sağlık, araç içi miss gibi olmuştur... bu arada ortalarda neden gözükmediğin belli oldu... :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 03, 2011, 14:11:12 »
Özcan sen bu işlerden bayaa anlıyorsun benim civicte tek sis lambası var (arka) sağ taraftaki ise boş, bunlara ikili duy takıp  çift sis ve 4 adet park elde etmek istiyorum, nasıl yapmalıyım, elektrikleri mevcut arka  ampullerden alsam olurmu
   Kemal abi temizlikten anlarımda elektrik işinden hiiiiiiç anlamam.Zaten hikayede de belirtiğim gibi işi bitince elektrikçiye gideceğim.Anlasam Ömer ustaya gitmem... :)
Tebrikler, bu aracı kiralık olmasına rağmen bu denli özenli temizlemek ve aksaklıklarını gidermek kaliteli ve bilinçli araç kullanıcısı olmaktan geçiyor bence...
Kendi aracına sahip kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu bunun yarısı kadar özenmiyor aracına, siz kiralık araca bu kadar özenmişsiniz, bravo...
Erkek adam arabasından belli olur neticede :)
   Yasin bey güzel sözleriniz için teşekür ederim.Bir akşam en arka sağda oturdugumda yüzüme toz geldiğini sandım.Gündüz kontrol ettiğimde tavanın gerçekten toz içinde oldugunu gördüm.Altınoluk-Edremit civarında klips bulamadıgım için İstanbul'a gidinceye sabır ettim :( Klipsleri aldım ve temizlik işine koyuldum ama klipsler küçük geldi  >:( >:( >:( Aracın cila işleri bitti.Yeni ve doğru klipsler gelince elektirk işiyle beraber araç tertemiz bir görüntüye kavuşacak.Araç içindeki kuşlarda çıkartıldıgından içerde ne bir kuş cıvıltısı nede bir gıcırtı yok artık  :hurra: :hurra:  :parti: :parti: