Gönderen Konu: lastik ve deri parlatma  (Okunma sayısı 8258 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • http://www.toyotaclubtr.com/index.php?action=profile;area=forumprofile;u=19447
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
lastik ve deri parlatma
« : Temmuz 30, 2011, 19:30:32 »
arabanızda lastik ve deri döşemeleri hangi marka ile parlatıyorsunuz tabi birde sağlıklı ürün olması bildiğim kadarıyla kalwax var nasıl...

Toyota Club Türkiye

lastik ve deri parlatma
« : Temmuz 30, 2011, 19:30:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: lastik ve deri parlatma
« Yanıtla #1 : Temmuz 30, 2011, 20:55:25 »
Piyasada oldukça fazla çeşit ürün bulunmakta.Ben 3m ürünleri kullanıyorum.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2011, 03:23:09 »
lastiklere arap sabunu sürüyordum, ama şimdi ilk defa turtle foam aldım, kullanınca bakarım arasındaki farka
ama sanırım en mükemmel ıslak parlak görüntüyü maguarus sağlıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2011, 12:08:36 »
Furkan lastikler için ;
Kaliteli birşeyler arıyorsan Meguiars Endurance High Gloss kullanabilirsin, fiyatı biraz pahalıdır ama etkisi daha uzun süre gittiğinden ucuzları ile aynı maliyete gelir.

Deri için, genel bir ürün kullanma, sadece deri için üretilmiş ürünleri tercih et, besleyici olması lazım.

Benden büyük bir abim, kendimi bildim bileli lastikleri için hafif sulandırılmış ayakkabı boyası kullanırdı. Zarar vermezmi diye sormuştum. "Sen şimdi lastiği temizlesin, siyahlaştırsın, parlatsın ve yağmurda çamurda etkisini kolay kaybetmesin istiyorsun değilmi? E ayakkabı boyasının tarifi bu zaten, üzerine bir de leflef atarsın istersen harika olur" demişti  :lol:

Tabi ayakkabı boyasının lastiğe zararı varmıdır yokmudur incelemedim hiç ama, kendisinin lastik konusunda hiç problemi olduğunu duymadım, lastikleri de parlattığı zaman en az 1-2 ay pırıl pırıl gezerdi. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • http://www.toyotaclubtr.com/index.php?action=profile;area=forumprofile;u=19447
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Temmuz 31, 2011, 17:33:49 »
Furkan lastikler için ;
Kaliteli birşeyler arıyorsan Meguiars Endurance High Gloss kullanabilirsin, fiyatı biraz pahalıdır ama etkisi daha uzun süre gittiğinden ucuzları ile aynı maliyete gelir.

Deri için, genel bir ürün kullanma, sadece deri için üretilmiş ürünleri tercih et, besleyici olması lazım.

siz hangi markayı kullanıyorsunuz?
Benden büyük bir abim, kendimi bildim bileli lastikleri için hafif sulandırılmış ayakkabı boyası kullanırdı. Zarar vermezmi diye sormuştum. "Sen şimdi lastiği temizlesin, siyahlaştırsın, parlatsın ve yağmurda çamurda etkisini kolay kaybetmesin istiyorsun değilmi? E ayakkabı boyasının tarifi bu zaten, üzerine bir de leflef atarsın istersen harika olur" demişti  :lol:

Tabi ayakkabı boyasının lastiğe zararı varmıdır yokmudur incelemedim hiç ama, kendisinin lastik konusunda hiç problemi olduğunu duymadım, lastikleri de parlattığı zaman en az 1-2 ay pırıl pırıl gezerdi. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 31, 2011, 19:33:47 »
Furkan lastikler için ;

Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 31, 2011, 21:30:28 »

lastiklere arap sabunu sürüyordum, ama şimdi ilk defa turtle foam aldım, kullanınca bakarım arasındaki farka
ama sanırım en mükemmel ıslak parlak görüntüyü maguarus sağlıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 31, 2011, 21:32:52 »
Furkan lastikler için ;

leflef ne , yenir bir şeymi, doğal bitki falanmı :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 31, 2011, 22:16:37 »
leflef ne , yenir bir şeymi, doğal bitki falanmı :wacko:

Kemal Bey hatırlamanız lazım sizin, eski topraksınız..

Nuri Leflef Kundura Cilası  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 31, 2011, 22:34:32 »
Atilla bey onlar deri ayakkabılar için di
şimdi artık deri bulmak neredeyse imkansız, herşey yapay malzeme
araba lastiklerine deri boyası sürmek biraz saçma gibi geldi bana
en ucuz yöntemi arap sabunuydu ama içerdiği kostik lastkleri yıpratıyormuş
birde arap sabunu çok canlı göstermiyor ve etkisi çok çabuk gidiyor
Autoking gibi bir yer vardı, küçük bir mini onarım için gitmiştim, oldukça basit bir onarım olmasına rağmen arabamı süper kaliteli yıkamışlardı
orada sürdükleri lastik parlatıcısı 1 ay falan hiç çıkmamıştı, yıkandığında bile parlaklığını ve siyahlığını koruyordu, emin değilim ama meguarius olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 31, 2011, 23:20:55 »
Atilla bey onlar deri ayakkabılar için di
şimdi artık deri bulmak neredeyse imkansız, herşey yapay malzeme
araba lastiklerine deri boyası sürmek biraz saçma gibi geldi bana
en ucuz yöntemi arap sabunuydu ama içerdiği kostik lastkleri yıpratıyormuş
birde arap sabunu çok canlı göstermiyor ve etkisi çok çabuk gidiyor
Autoking gibi bir yer vardı, küçük bir mini onarım için gitmiştim, oldukça basit bir onarım olmasına rağmen arabamı süper kaliteli yıkamışlardı
orada sürdükleri lastik parlatıcısı 1 ay falan hiç çıkmamıştı, yıkandığında bile parlaklığını ve siyahlığını koruyordu, emin değilim ama meguarius olabilir

Evet öyleydi haklısınız. Şimdikilerin çoğu sizin de dediğiniz gibi yapay malzeme. Suni deri kullanılıyor heryerde. Suni deri dediğimiz materyal de aslında pvc ve poliüretan (yanlış hatırlamıyorsam) hammaddeleri içeriyor. Yani kısaca plastik... Dolayısıyla bizim arabalardaki özellikle plastik parçalarla çok yakın akrabalıkları var :)

10-15 senedir ben arabalarımdaki siyah plastik parçaları hep ayakkabı boyası ile boyadım. (Eskiden böyle plastik boyası, tampon boyası gibi sosyetik ürünler yoktu :) Bugüne kadar hiçbir zararını görmedim, aksine kullandığım birçok üründen daha fazla memnun kaldım. Şu anki 2003 corollamın paçalıkları, tampon altlıkları, sileceklerin altındaki plastik vb. birçok yeri ayakkabı boyası ile boyalıdır. Üzerinden ne yazlar kışlar geçti, hiçbir problem yok, altı ayda bir falan boyamak yeterli oluyor. Özellikle sürekli taş,yağmur,çamur vb'ye maruz kalan paçalıklardaki performansına hayranım. 3-4 ay oldu boyayalı, hala simsiyah ve pırıl pırıl...

Hem teknik açıdan mantık yürüterek, hem de deneyimlerime göre ayakkabı boyasında hiçbir problem yok plastik parçalarda.

Lastiklere gelince, lastiklerde de bir problem yarattığını görmedim. Yıllar önce bir deneme yapmıştım. Bir lastiği ayakkabı boyası ile, diğerini lastik boyası ve parlatıcısı ile boyadım. (Yağmurlu bir bahar dönemi) Sonuçta lastik boyasının birkaç gün sonra yok olduğunu gördüm. Ayakkabı boyası ile boyadığım lastik ise 3-4 ay simsiyah ve tertemiz kaldı. Bunlar doğal wax içermesi nedeniyle lastiği sudan, çamurdan tozdan koruyor.

Lastiğe kimyasal olarak zararı varmıdır? Onu bilmiyorum. Kimyacı arkadaşlar belki yardımcı olurlar bize. Bu konudaki tecrübem ise şöyledir. Aracımın ilk lastiğini yaklaşık 70000km ve 6 yıl kullandım. Aslında dişlerde veya yanaklarda hiçbir problem yoktu, çatlamalar bile olmamıştı, ama artık risk teşkil edebileceğini düşünerek değiştirdim. Bu süre içerisinde de lastiğe herhangi bir zararını görmedim.

İsterseniz bir kere deneyin, plastikleri ve lastiğinizi ayakkabı boyası ile birkez boyayın fazla kalın sürmeden (kabuksu tabaka oluşturmadan) performansına bir bakın. Belki tatmin eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 01, 2011, 10:02:10 »
Askerde üzerime zimmetli Land Rover aracın lastiklerini ayakkabı boyası ile boyardım :):) Arap yağyı çok bulunca sağına soluna sürermiş yaa bizde de ayakkabı boyası çoktu :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 01, 2011, 10:29:20 »
Askerde üzerime zimmetli Land Rover aracın lastiklerini ayakkabı boyası ile boyardım :):) Arap yağyı çok bulunca sağına soluna sürermiş yaa bizde de ayakkabı boyası çoktu :)))

Askerde ayakkabı boyası her askerin cebinde, her aracın bagajında standart donanımdı zaten  :lol: :lol:
Jandarma trafik çevirmelerinde yangın söndürücü, çekme halatı ve ayakkabı boyası var mı diye bakılırdı  :lol: