Gönderen Konu: Pentax K10D'mi satayımmı? Fiyatlar hakkında bilgisi olan varmı?  (Okunma sayısı 4688 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Sevgili arkadaşlar,

Birkaç sene önce hobi olarak uğraşayım, biraz kafamı dağıtıp iş yorgunluğunu atayım diye satın aldığım Pentax K10D DSLR makinam var. Fakat bir türlü fotoğraf işiyle hobi olarak uğraşamadım. Azcık boş vaktimi de Corollama harcadım hep :)

Makina öyle duruyor. Sadece 2500 civarında çekim yaptım. Hiçbir problemi yok. Orjinal kit lensi, kutusuyla gelen ıvır-zıvır her türlü parçası vb. duruyor. Bunlara ek olarak iyi bir tripod (vanguard yanlış hatırlamıyorsam) almıştım. Alet sıfırdan farksız durumda, en ufak bir arıza, problemi yok. Boyası, değişeni de yok :D

Belki garantisi bile devam ediyordur, faturasını falan bulup bakmam lazım.

Geçenlerde bir fotoğrafçıya foto baskısı için gitmiştim, makina da yanımdaydı. Benden ziyade makinayla ilgilendi, "abi bunlar mükemmeldir, kıymetini bil" dedi. Ben de pek kullanmadığımı (daha doğrusu bu kadar pro. bir makinayı kullanmayı beceremediğimi :) ) söyleyince, bana sat 1200TL vereyim dedi.

Şimdi, konudan anlayan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
*Makinayı satayımmı, tutayım mı?
*bu makinanın fiyatı ne civardadır? 1200 TL makul bir rakammıdır?

Gerçi satmak ve o parayı corollaya harcamaya karar verdim gibi, ama yine de değerli görüşlerinize ihtiyacım var.
Şimdiden hepinize teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Ynt: Pentax K10D'mi satayımmı? Fiyatlar hakkında bilgisi olan varmı?
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2011, 09:55:15 »
bende 3 gün önce k7 aldım. satacaksanız tripodunuza talibim :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2011, 10:45:13 »
bende 3 gün önce k7 aldım. satacaksanız tripodunuza talibim :)

Seçkin güle güle kullan. K7 kullanmadım ama pentax'ın kötü makinası yok. Umarım benim gibi yatırmazsın, bol bol çekim yaparsın.

Eğer makinayı satarsam triopodu vs. aksesuarları falan da alana hediye ederim diye düşünüyordum. Zaten çok pahalı birşey değil bildiğim kadarıyla. Yenileri 100-150 TL falan galiba.

Şöyle yapalım o zaman, ben makinayı satarsam, alan kişinin de tripodu falan varsa, ben sana hediye edeyim benimkini. Üç kuruşluk şey nasılsa, satsam ne olacak, benim arabaya pek bir faydası olmaz, bir  balata takımı bile değiştirmez herhalde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2011, 10:52:28 »
Seçkin güle güle kullan. K7 kullanmadım ama pentax'ın kötü makinası yok. Umarım benim gibi yatırmazsın, bol bol çekim yaparsın.

Eğer makinayı satarsam triopodu vs. aksesuarları falan da alana hediye ederim diye düşünüyordum. Zaten çok pahalı birşey değil bildiğim kadarıyla. Yenileri 100-150 TL falan galiba.

Şöyle yapalım o zaman, ben makinayı satarsam, alan kişinin de tripodu falan varsa, ben sana hediye edeyim benimkini. Üç kuruşluk şey nasılsa, satsam ne olacak, benim arabaya pek bir faydası olmaz, bir  balata takımı bile değiştirmez herhalde :)
gerçekten çok güzel makine. önce 550d düşünüyordum ama forumdan türkay sarıkayada da k7 var. onunkini kullandıktan sonra hemen aldım :)
eğer satarsanız bir mablağ karşılığından alırım yoksa olmaz. arabaya faydası olmaz ancak en kötü ihtimal iç dış güzelce temizletirsiniz :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2011, 11:06:22 »
gerçekten çok güzel makine. önce 550d düşünüyordum ama forumdan türkay sarıkayada da k7 var. onunkini kullandıktan sonra hemen aldım :)
eğer satarsanız bir mablağ karşılığından alırım yoksa olmaz. arabaya faydası olmaz ancak en kötü ihtimal iç dış güzelce temizletirsiniz :)

Bir fotoğrafçıda görmüştüm pentax. Eski bir makina, modelini falan bilmiyorum, Adam "babamdan miras kaldı, hala kullanıyorum demişti"

Daha satıp satmamaya bile karar vermiş değilim aslında. Bir yanım "mükemmel makina, yepyeni duruyor, niye satacaksın" diyor, diğer yanım "hakkını verip kullanmadıktan sonra niye tutuyorsun" diyor.

Neyse, satarsam hem o parayı başka şekilde kullanımış olurum, hem de makinayı alan kullanan da hakkını verir, satışa çıkarmak en iyisi herhalde.

Makinayı halledeyim de tripod işi kolay, hallederiz nasılsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2011, 11:08:24 »
Bir fotoğrafçıda görmüştüm pentax. Eski bir makina, modelini falan bilmiyorum, Adam "babamdan miras kaldı, hala kullanıyorum demişti"

Daha satıp satmamaya bile karar vermiş değilim aslında. Bir yanım "mükemmel makina, yepyeni duruyor, niye satacaksın" diyor, diğer yanım "hakkını verip kullanmadıktan sonra niye tutuyorsun" diyor.

Neyse, satarsam hem o parayı başka şekilde kullanımış olurum, hem de makinayı alan kullanan da hakkını verir, satışa çıkarmak en iyisi herhalde.

Makinayı halledeyim de tripod işi kolay, hallederiz nasılsa.

alın güzel bi lens fotoğraf çekmeye başlayın. böyle güzel bi makineniz var hem de sıfır gibi satmayın bence.
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2011, 11:51:06 »
Bu makinanın 2007 fiatları 1100 - 1350 Euro arasındaydı.İlla satıcam diyosan 1.600 dan aşağı satma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2011, 12:26:59 »
Bu makinanın 2007 fiatları 1100 - 1350 Euro arasındaydı.İlla satıcam diyosan 1.600 dan aşağı satma.
2007 den beri üstüne kaç makine çıktı k10d nin. fiyatı güzel vermişler bence. ben 4 lensle beraber bi k10d buldum 1000 tl fiyat çekmiş sonra k7 çıktı onu aldım. k7 yi de 1400 tl ye mal ettim.
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2011, 12:31:30 »

Evet, ben de alırken 2 küsür milyar verdim diye hatırlıyorum. Sahibinden.comda biraz araştırdım. 800-1000 aralığında ilanlarda var. 1500-1700 aralığında da.. kafam karıştı açıkçası. fiyatı ucuz olanlardan 2 tanesine telefon ettim, biraz konuşunca makinadaki problemlerden bahsetmeye başladılar. İnternette sorunsuz falan yazmışlar ama, telefonda biri diyor, "makina kendi kendine resetleniyor, yazılım problemi var" bazen. öbürü diyorki makina sorunsuz ama temizlerken aynayı birazcık çizdim.

Bir de pahalı olanlardan birini aradım 1700 küsür yazmış fiyata, "abi al istediğin yere göster, 1-2 ay kullan, en küçük bir problemi varsa senet imzalayayım geri alayım, hiç bir şeyi yok" diyor.

Ha 1700 çok gibi geldi bana ama, bu durumda sanırım benim makina için 1000-1200 civarları bir fiyat makul bir fiyat olur.
Gerçi satarken 3e 5e bakmayacağım o ayrı bir konu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 29, 2011, 12:40:22 »
2007 den beri üstüne kaç makine çıktı k10d nin. fiyatı güzel vermişler bence. ben 4 lensle beraber bi k10d buldum 1000 tl fiyat çekmiş sonra k7 çıktı onu aldım. k7 yi de 1400 tl ye mal ettim.

Bazı markalarda bazı modeller çok tutuluyor, yenisi çıksada eskisini aratıyor bazen. efsane corollalar gibi :) Belki de öyle bir durum var. Yeni cihazlara bir sürü ıvır zıvır özellik falan ekliyorlar ama bazı modeller kullanıcıları tatmin etmiyor. Bilinen efsaneler daha kıymetli oluyor.

Hem nikon hem canonun yeni makinalarını incelemiştim 1 yıl falan önce. açıkçası çok beğenmemiştim. Teneke gibi geldi elime ve aşırı hassaslar. bir yeri kırılacak kopacak diye korkuyor insan.

benim pentaxta metal gövde varmış, su falan geçirmiyormuş. çamura düşürüp çekime devam edenler bile vardı.

Bu konu biraz keyfe keder ve hobi konusu olduğu için, sanırım pek bir standardizasyona gitme ve belirli bir fiyat aralığı belirleme şansı olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2011, 12:44:53 »
makinenin fiyatı uygun ama satmayın dıyorum ben :) satıyorsanız parayı yenı bır makine için harcayın dıyorum ya da ...
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 29, 2011, 13:16:33 »
makinenin fiyatı uygun ama satmayın dıyorum ben :) satıyorsanız parayı yenı bır makine için harcayın dıyorum ya da ...

Makinayı satmazsam yine yatacak:)
fotoğrafçılığa ne kadar vakit ayırdığımı, profil fotoğrafımdan görebilirsiniz:) Bir profil fotosu bile çekip koyamamışım :lol: :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 30, 2011, 23:37:00 »
www.pentaxturk.com diye bir forum actilar. Orada mantikli fiyatlar ve düzgün müsteriler sanirim bulabilirsiniz. K10D'yi CCD sensör diye cok sevenler de var; düsük isik cekimleri kötü diye sövenlerde. 1700 lira gibi bir rakam bence cok abarti. Almanya'da 2.elleri 400 eur civarinda cok temiz olanlarin. Türkiye'de az bulundugu icin daha kiymetli olmasi yüksek ihtimal.

Canon ve Nikon'larin alt modellerini görmüssünüz. K10D'ye denk ve daha üst modellerinin kasalari magnezyumdur ve gayet düzgündür.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 31, 2011, 00:19:22 »
www.pentaxturk.com diye bir forum actilar. Orada mantikli fiyatlar ve düzgün müsteriler sanirim bulabilirsiniz. K10D'yi CCD sensör diye cok sevenler de var; düsük isik cekimleri kötü diye sövenlerde. 1700 lira gibi bir rakam bence cok abarti. Almanya'da 2.elleri 400 eur civarinda cok temiz olanlarin. Türkiye'de az bulundugu icin daha kiymetli olmasi yüksek ihtimal.

Canon ve Nikon'larin alt modellerini görmüssünüz. K10D'ye denk ve daha üst modellerinin kasalari magnezyumdur ve gayet düzgündür.

Murat Bey teşekkürler, bir gözatayım o foruma.
Bu fotoğraf makinası olayı da aynı araba olayı gibi, marka/model fanatikleri falan var resmen. :)

Almanya'da 400€ civarında ise yaklaşık 1000TL gibi oluyor o zaman. Türkiye'de daha kıymetli olabilir belki dediğiniz gibi, ama fiyatlar konusunda haklısınız, ben olsam 1700 vermem herhalde. Ha hiç bulunmayan çok kıymetli bir modelse, ben de fanatiği isem o başka. Ama K10D için böyle bir durum yok bildiğim kadarıyla.

Bu durumda bizim 1200 veren fotoğrafçıya satarsam ona da bana da yazık olmaz herhalde.

Nikon'u hatırlamıyorum da Canon'un 450d modeline bakmıştım. Yeni çıkmıştı o aralar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 31, 2011, 00:34:08 »

Seçkin, foto. forumlarını dolaşırken bir ilan gördüm, aklıma sen geldin :lol: :lol:
http://www.fotokritik.com/forum/146684

Baksana, adamlar K7'yi takaslamak için K10D arıyorlar, daha yeni model falan diyordun ama, senin makina dandikmiş galiba  :lol: :lol: :lol:

Bak bekleseymişsin 3-4 gün daha benim makinayı verirmişiz sana. :)

Şaka, şaka... Bekliyoruz güzel çekimlerini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 31, 2011, 00:58:59 »
Seçkin, foto. forumlarını dolaşırken bir ilan gördüm, aklıma sen geldin :lol: :lol:
http://www.fotokritik.com/forum/146684

Baksana, adamlar K7'yi takaslamak için K10D arıyorlar, daha yeni model falan diyordun ama, senin makina dandikmiş galiba  :lol: :lol: :lol:

Bak bekleseymişsin 3-4 gün daha benim makinayı verirmişiz sana. :)

Şaka, şaka... Bekliyoruz güzel çekimlerini.
dün akşam k10 da kullandım. benim makineden ona geçince aşırı fark var. ekran küçük tuşların yeri farklı ısınamadım. k7 den aşırı memnunum eğer satarsam k5 almak için satarım yoksa hayatta vermem. tabi iyi tekliflerde bulunan olmazsa :)
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 12, 2011, 15:46:28 »
Evettt arkadaşlar, öncelikle görüş bildiren tüm arkadaşlarıma teşekkürler.

Düşündüm, taşındım, biraz da kaşındım :D Makinamı satmaya karar verdim. Kullanmayıp eskiteceğime, kıymetini bilecek birisi bol bol foto çeksin..

Bir süredir yaptığım detaylı araştırmalarda fiyat olarak 1200 TL gibi bir rakamın makul olacağını hesapladım. Makinayla birlikte kutusundan çıkan her türlü orjinal aksesuarı, kitapçığı, ayrıca kaliteli çantası, vanguard tripodu ve kendi imalatım olan kablolu uzaktan kumandasını da vereceğim.

TCT üyelerinden ihtiyacı olan varsa, öncelik onlarda olacak, henüz bir yere ilan falan vermedim. Makina gerçekten çok iyi durumda, yabancıya gitmesin... İsteyenler bana mesaj atabilirler, İst.da olanlar gelip görebilirler.