0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Amanın hacım geçmiş olsun ya.Çıkma baksak nasıl olur?Ayna kestirirsen aynı kalitede ve güzellikte olması zor olur diye düşünüyorum
Ayna kestirme diye bir olay var mı ? Varsa eğer 2 tane kestireyim, simetrik olsun
Bulunurmu ki o aracın aynası?
Var var kesiyorlar ama kalite tartışılır.
Bir başka forumda (ford veya skoda olabilir hatırlamıyorum) birisi camcıya gitmiş. Adam aynayı söküp kalıbını falan çıkarmış, ölçmüş biçmiş radyüsünü falan hesaplayıp kesmiş, kenarlarını bir güzel traşlamış. Fotoları vardı, fıstık gibi de olmuştu.Yalnız normal dandik ayna camı değildi. Çok hafif karanlık bir camdı. Hani daha kaliteli gözükenler olur ya.Ama nerde kime yaptırmıştı onu bilmiyorum. 35 TL. verdim yazıyordu.Demekki uğraşınca yapılabiliyor.Orjinali/çıkması bulunamazsa veya çok tuzluysa bence denenmesi gereken bir alternatif.
Evet evet, aynen aklımda olan birşey bu.. Hazır cam yapılırken, güzel birşey yaptırmak.. Yeşil camlarla, hafif siyah camlar arasındaki fark ne, biliyor musunuz ?
Hah, güzel bir soru, ama bilmediğim yerden geldi Sadece fikir yürütebilirim bununla ilgili:1. hiçbir fark yok, etraftaki mobilyaya, fayansların rengine uyum sağlasın diye renklendiriliyor 2. Işığı yansıtma veya soğurma karakteristikleri farklı olabilir. Özellikle gece farlardan dolayı gözyorulmasını falan azaltabilir.Renkli camları eskiden mercedeslerde ve daha çok bir dönemin ladalarında hatırlıyorum. Belki de vardır bir hikmeti, sadece estetik kaygılar değildir. Forumda konuyla ilgili uzmanlığı olan arkadaşlar varsa ben de sevinirim. Açıkçası ben de merak ettim.
Atilla abi aslında o siyah aynalar benim aracıma çok uygun.. Araç yerde gittiği için, arkadaki bütün arabaların lambaları gözümü alıyor istisnasız.. Siyah ayna buna çözüm olabilir
Olur diye tahmin ediyorum. Çünkü sağda solda gördüğüm (lüks otellerin banyoları, lobilerinde vs.) hafif siyah aynalar ışığı biraz azaltıyor gibi görünüyor.Düz ayna da olsa, hafif karanlık bir cam filmi ile de benzer bir sonuç elde edebilirsin belki iyi bir yapıştırma ile.Sana problemini çözecek bir başka zihni sinir projesi de üreteyim o zaman : Yüksek yay, amortisör, salıncak, rot falan filan... Araç yerde gitmesin yani Ayna maliyeti pahalı gelirse bir de bu çözümü maliyetlendir istersen Bu da son projem : sağ aynayı sök, kaldır at. Yaşını bilmiyorum ama ben yaştakiler bilirler. Eskiden arabalarda sağ dikiz aynası yoktu. Opsiyonel olarak takılırdı
bugün senin arabayı gördüydüm, kesin nazarım değdi varya...