Gönderen Konu: Kasko Hakkında Bilgi Verir Misiniz  (Okunma sayısı 2089 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Kasko Hakkında Bilgi Verir Misiniz
« : Temmuz 28, 2011, 11:55:05 »
2011 Corolla 1.6 com. ex. otomatik araba aldım. Kasko yaptırmak istiyorum. Burada okuduklarıma göre Toyota Kasko nun tavsiye edildiğini fark ettim. Bunun dışında Anadolu sigortayı başkaları tavsiye ettiler ama bilgim yok. Toyota Kasko kullansam, 3 yıl sonra da farklı bir araç alsam(toyota dışında) bu toyota kasko o araçta devam eder mi yoksa sonlanır benim sil baştan yeni bir kasko şirketi ile anlaşmam mı gerekir?

Toyota Kasko kullananlar memnun mu?

Bu konuda bilgi veren olursa sevinirim.

Esenlikler.

Toyota Club Türkiye

Kasko Hakkında Bilgi Verir Misiniz
« : Temmuz 28, 2011, 11:55:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: Kasko Hakkında Bilgi Verir Misiniz
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2011, 12:30:43 »
toyota kaskonun e büyük avantajı bir sıkıntın olduğunda hiç uğraşmıyorsun.Diğer şekilde eger kasko şirketi anlaşmalı değilse biraz evrak ıvır zıvır derdi var.Benim de tavsiyem toyota kasko ama anlaşması olan kasko olursa başka da olabilir.Benimki  fiba sigorta mesela.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2011, 18:13:28 »
anadolu sigortayı; 1-2 senedir araçın belli bir tutarda hasar yapması durumunda yetkili servisede bıraksanız dışardan birine ihale usuluyle verip yaptırdığından öneremiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • Araç: Auris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2011, 22:16:57 »
toyota kasko denilen şey aslında aksigorta haliyle daha da tuzlu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2011, 14:08:21 »
Başak groupama dan yaptırdım. Toyota ile anlaşması var. Öğretmen olduğum içinde indirim vardı. 1 yıllık dolu(full) kasko 1066 liraya yaptırdım. Anadolu 1500 e yakın tuttu. Toyota 1554 dedi. Ak sigorta 1550 civarı. Allah kaza bela vermesin ne diyelim.

Esenlikler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2011, 02:25:07 »
hayırlı uğurlu olsun hocam kaza bela vermesin...Ben aksigortadan yaptırmıştım toyota gümüş sigorta olarak aracın pert olması halinde poliçe değeri ne ise onu olduğu gibi veriyorlar. Bunu birçok kasko yapmıyor poliçe üzerindeki fiyattan 3-4 bin aşağıya fiyat biçiyorlar. Biliyorsunuz ki toyotanın Türkiye pazarını sabancı grubu yapıyor ve akbankın dolayısıyla aksigortanın da sahibi bu şirket, ben toyotayı aksigortaya kasko yaptırılmasını öneririm.Eger derseniz benim aracımın camı kırılsa dahi kasko bozulmadan değiştirilsin  aksigortanın toyota altın sigortası var ki çok güzel bir şey...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2011, 03:57:40 »
hayırlı uğurlu olsun hocam kaza bela vermesin...Ben aksigortadan yaptırmıştım toyota gümüş sigorta olarak aracın pert olması halinde poliçe değeri ne ise onu olduğu gibi veriyorlar. Bunu birçok kasko yapmıyor poliçe üzerindeki fiyattan 3-4 bin aşağıya fiyat biçiyorlar. Biliyorsunuz ki toyotanın Türkiye pazarını sabancı grubu yapıyor ve akbankın dolayısıyla aksigortanın da sahibi bu şirket, ben toyotayı aksigortaya kasko yaptırılmasını öneririm.Eger derseniz benim aracımın camı kırılsa dahi kasko bozulmadan değiştirilsin  aksigortanın toyota altın sigortası var ki çok güzel bir şey...

Kasko şirketleri arasında kalite farkı ne derecede hissedilir düzeyde acaba. Bu da çok önemli midir ? Benim aracım için Yanlış hatırlamıyorsam 2200 lira (Güneş Sigorta idi sanırım( gibi bir ücret olur dediler. Bana oldukça fazla geldi. Ama bu öğretmen indirimi konusu hala devam ediyorsa ben de bir bakayım o zaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2011, 10:36:29 »
Kuntay bey bende 3 yıldır toyota gümüş yaptırıyorum ve 2009 da başıma ufak bir kaza geldi benim yaptığım ise sadece kaza tutanağı ile onatçaya gitmek oldu başka hiç bir şeyle uğraşmadım ve tüm işlemler orjinal parçalar kullanılarak yapıldı .
Ondan bende sizin gibi şiddetle toyota gümüş veya altın kaskoyu öneriyorum ben gümüşü geçen ay 780 tl ye yaptırdım tabi buna 1 yıllık hazarsızlık indirimimde etki etti .

Bide Toyota Türkiye artık Sabancının elinde değil ALJ nin elinde .

Herkese kazasız belasız sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 17, 2011, 15:18:10 »
Tekrar merhaba arkadaşlar. Bugün Toyota'da sigorta konusunu görüştüm. 2004 Avensis 1.6 Comfort LPG'li aracıma Toyota Altın Kasko için 1709 TL 8 veya 12 taksitlolarak fiyat verdiler. Toyota Kasko'da yaş durumunu göz önünde bulundurmadıklarını ve aynı zamanda minihasar seçeneğinin mevcut olmadığını söylediler.  Bundan iki hafta kadar önce Güneş Sigorta'ya danıştığımda yine "Full" olarak tabir ettiğimiz kasko için 2200 Lira gibi bir fiyat biçmişlerdi. Esasında kafam biraz karıştı. Bu kadar fark olabilir mi arada ? Bu konuda fikirlerinizi almak isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #9 : Ağustos 17, 2011, 15:29:07 »
Bazı sigorta şirketleri japon araçlara hizmet vermek istemiyorum demek yerine fiyatı yüksek tutuyor. 6000 tl fiyat biçen kasko şirketi gördüm aracıma ( anlamamız gereken budur) acentenin nasıl iş takip ettiği önemlidir ancak son zamanlarda neredeyse hatasız hizmet veren bir şirket önerebilirim.HDI.  benim aracıma 1900 demişlerdi. yaş durumunu dikkate almıyoruz diyen yalan söylüyordur o zaman 500-600 tl oynaması lazım.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 17, 2011, 15:51:05 »
Bazı sigorta şirketleri japon araçlara hizmet vermek istemiyorum demek yerine fiyatı yüksek tutuyor. 6000 tl fiyat biçen kasko şirketi gördüm aracıma ( anlamamız gereken budur) acentenin nasıl iş takip ettiği önemlidir ancak son zamanlarda neredeyse hatasız hizmet veren bir şirket önerebilirim.HDI.  benim aracıma 1900 demişlerdi. yaş durumunu dikkate almıyoruz diyen yalan söylüyordur o zaman 500-600 tl oynaması lazım.

Söyledikleriniz mantıklı. Ancak yaş durumunu dikkate almamaları benim açımdan avantaj gibi şu durumda. İlk aracım ve ilk kaskom. Yaşım da 26 olunca sanırım diğer sigorta şirketleri fiyatı yüksek tutuyor diye tahmin ediyorum. Bunun dışında fazla da kurcalamak istemiyorum esasında. Toyota Altın kasko yaptırabilirim. Bir kaç şirkete daha bakacağım. Teşekkürler fikir vediğiniz için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 19, 2011, 03:06:58 »
İyi geceler. Bugün tekrar çeşitli acentelere gittim. Hepsinden farklı fiyatlar aldım. Kimisi 3oool lira küsür kimileri ise 6ooo lira gibi çok cazip fiyatlar teklif etti. Ben de gözü tok bir kullanıcı olarak yardımcı oldukları için teşekkürlerimi sundum. Olayın bu komik diyebileceğimiz tarafını bir tarafa bırakırsak genel fiyatların 2ooo lira ila 25oo lira arasında gidip geldiğini söyleyebilirim. Ancak, burada bir ancak deme ihtiyacı hissediyorum. Gittiğim bir yerde Halksigorta'dan ilginç bir fiyat aldım. 12oo lira. İşin özü şaşırdım. Şartlar yine "Full" diye tabir ettiğimiz kasko türüne giriyordu. Mini onarım da dahildir dediler. Fakat şu kaza durumunda yaralanma ya da ferdi kaza olayı dedikleri mevzu idi sanırım, orada farklı bir fiyat söylediler diye hatırlıyorum. ( Fazla acente gezdiğim için aklım allak bullak oldu bu sebeple emin olamıyorum.) Çıktısını alamadım, çünkü o sırada sistemden veremediler.  Bu  bahsettiğim ayrıntı önemli midir sayın arkadaşlar ? Bu konuyu biraz inceleyeceğim.

Bunun dışında Ankara Sigorta ile görüştüm. Onlar da 17oo lira gibi bir fiyat verdiler. Yine mini onarım dahil.

Daha önce de söylediğim gibi, Toyota Altın Kasko için de 17oo lira fiyat almıştım. Mini onarım dahil değil. Bu arada Toyota Kasko yu Aksigorta mı yapıyor bunu bilemiyorum ? 

Fiyat olarak Halksigorta en uygunu. Sizler bu konuda ne yorum yaparsınız arkadaşlar ? (Aracım 2004 1.6 Comfort Avensis)

Arkadaşımızın başlığı altında yazıyorum, umarım sakıncası yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 19, 2011, 08:59:30 »
aksine japon arabalarına örneğin axa daha ucuz fiyat veriyor... pejo ve citroene göre
sağlam ve sorunsuz diye toyoto ve nissan şanslıymış fiyatta benim acenta öyle söyledi
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 26, 2011, 02:08:53 »
Öncelikle selamlar
Benim  2004 1,4 terra corollam ve kız  kardeşimin 2004 yarisi anadolu sigortadan  kendi adıma  kaskolattım . Öğretmen olduğum için %30 indirim yaptılar. 45 gün içinde ayrı yerlerde yaptığımız kazalar sonucu araçlarımız pert oldu. Diyarbakırda kaza yapan aracımız kasko bedeli 15900 dan hiç kırılmadan 15900 ödendi...
Muğla milasta kaza yapan corollamın kasko bedeli 19700 ken 18500 ödendi.
kaza esnasında ve kaza sönrası anadolu sigorta çok ilgilendiler.(Allah razı olsun) Araçlar yetkili servise çekildi. Ben ve ailem ikamet ettiğimiz yazlıga özel araçla götürüldük. Ayrıca ikamet adresimiz İstanbula, Aydın -didimden araç temin ettiler ve aracı 3 gün sonra teslim aldılar