Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 06, 2025, 11:04:47
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E100 (1992-1998)
»
Konu:
AE101 mekanik sürtme sesi ?
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: AE101 mekanik sürtme sesi ? (Okunma sayısı 6274 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 288000
Model Yılı: '06
19 kere teşekkür etti
929 kere teşekkür edildi
«
:
Temmuz 27, 2011, 22:53:28 »
Arkadaşlar bu arlar bir sesten muzdaribim böyle vites aralarında veya sabit duruken tatlı ara gazı verdigim zaman araçdan böyle metal sürtme sesi gibi bir ses geliyor eşim sag ön taraftan geliyor diyo aracın kaputunu açıp gaz veriyorum ama motorun sesindenmidir bilemeyecem duyulmuyor aracın içine binip tatlı bir gaz veriyorum ses geliyor eksozun oraları dinledim acaba eksoz mu diye yok oda degil başına bu tip bit olay geln varmı veya tahmini olan bir arkadaş var mı ?
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR
1996 GLİ - COROLLA " EFSANE "
Toyota Club Türkiye
«
:
Temmuz 27, 2011, 22:53:28 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
19 kere teşekkür etti
929 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101 mekanik sürtme sesi ?
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 28, 2011, 08:45:48 »
Arkadaşlar bu tip bir ses neden gelebilir.Dah önceki konularda şöyle bir yorum yapılmış.
"Eğer motor soğutma suyunda eksilmeler oluyorsa, zaman zaman triger bölgesinden mekanik sürtünme sesi geliyorsa Devir Daim pompasından şüphelenmek gerek. Genelde sorun sızdırma ile kendini belli eder ve belli bir süreç alır. Değişim ise kesinlikle kaliteli bir ürün ile olmalıdır bence."
Bende motor suyunda eksilme yok .akşamda karanlıkta tekrar bakamadım .araba 217 binde devirdaim hiç degişmemiş tek bildigim bu .triger seti baskı balata seti komple yeni degişti daha 7-8 bin km önce .araç vites boştaykende tatlı ara gazı verdiginizde sesi duyuyorsunuz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: ---
Kan Grubu: ---
Model Yılı: -
66 kere teşekkür etti
254 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Temmuz 28, 2011, 10:09:45 »
Yücel bende eksoz sisteminden şüphelenirdim ilk önce katilazatör var mı ? tiriger veya V kayışı gergi bilyası olabilir.(kayışlar ve gergi bilyaları yeni olsa dahi fazla gerildiyse rulmanlarda hasara neden olmuş olabilir ) Bir ihtimal hidrolik direksiyon pompası diyorum ama tabi bunlar varsayım benim düşüncelerim.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
19 kere teşekkür etti
929 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Temmuz 28, 2011, 10:50:46 »
kaalizatör yok araçta .Bilya bir olasılık yeni degişti ama dediginiz gibi olabilir .Hidrolik direksiyon pompası bunlarda kayışlı diye biliyorum ses metal sürtme sesi tarzında ve 1000 -1500 devir aralıgında gaz verdiginizde duyuluyor sanki birşey sürtüyor gibi geliyor .akşam geçti biraz baktım nereden geliyor diye ama duyamadım aracın dışından da duyumuyor .Orta ve son susuturucu degişeli 6 ay oldu olmadı
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Yaris
Kilometre: 238000
Model Yılı: '05
14 kere teşekkür etti
8 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Temmuz 28, 2011, 12:18:18 »
Yücel bey,araç çalışmazken pedallara basıp denediniz mi?Yani sadece çalışırken mi geliyor bu ses,bende de benzer bir durum var ama bendeki tamamen pedallarla-halatlarla alakalı.Benzer bir durum olabilir mi?
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
19 kere teşekkür etti
929 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Temmuz 28, 2011, 15:15:24 »
yok kardeş sadece tatlı ara gazı verince duyuyorum .Ustamı aradım bir sürü olasılık saydı.Bende anlamadım hiçbirşey yoktu durduk yere başladı anlama veremedim araç hareket halinde veya boşta viteste far etmiyor 1000 -2000 devir arasında sesi duyuyorsunuz böyle metal sürtme sesi gibi nilyanı arasına taş çamur felan girerde sürtme çizme sesi çıkarya ondan motoru açtım dinledim motordan gelmiyor aracın dışından anlayamadım .İçine biniyorum tatlı gaz veriyorum direk duyuluyor .Cumartesi götürecem bakalım inşallah önemli birşey çıkmaz.Benim en çok kıllandıgım iki şey birincisi devirdaim motoru ikincisi gergi bilyaları hatta ve hatta eksoz sistemi diyesim geliyor .En büyük olasılık devir daim digerleri hepsi yeni degişti sayılır birtek devir daim kalmıştı.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kan Grubu: ---
«
Yanıtla #6 :
Temmuz 28, 2011, 15:32:42 »
Yücel bey
sizin sorununuza benzer bende de vardı.
usta sesin 3000 devirde yaptıgını ve eksozdan geldiğini söyledi.titremeden dolayı sesin geldiğini tespit etti.
egzoscu orta susturucunun baglantılarını ilave kaynak yaptı.
ve ses kesildi.
egsoz üzerinde durun derim.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Yaris
Kilometre: 238000
Model Yılı: '05
14 kere teşekkür etti
8 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Temmuz 28, 2011, 15:41:48 »
Bende orta susturucuyu yeni değiştirdim o zaman muhtemelen ondan dolayıda benim arabada da hafif ıslık sesi var.Sonucu çok merak ediyorum ama büyük bir şey yoktur inşallah.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
19 kere teşekkür etti
929 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Temmuz 28, 2011, 20:44:38 »
arkadaşlar akşam iş dönüşü aracımın yag, su , hidrolik kontrollerini yaptım hepsi tamam.aracı çalıştırdım benzine aldım hiçbir anormallik yok.bir süre çalıştırıp ısıttım gene birşey yok .daha sonra lpg ye aldım ve malum sesi duydum ses kesinlikle lpg de geliyor motor kaputunu açtım ama bir türlü sesi duyamadım komşuma dinlettim abi kayış sesi gibide eksoz gibide bilemedim dedi benim aklımada meşhur hırrrnnn sesinin tüpte bu şekilde çıkabilecegi ihtimali geldi sadece 1200-1300 devirlerde geliyor gerisinde birşey yok bana eksoz gibi geliyor eger motor aksamında sorun olsa benzinde de lpg dede gelir .cumartesi eksozcuya gidip gösterecegim bakalım .
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E100 (1992-1998)