Gönderen Konu: Vites geçişinde sorun + Şanzıman değişimi  (Okunma sayısı 10640 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Vites geçişinde sorun + Şanzıman değişimi
« : Temmuz 27, 2011, 13:41:31 »
Merhaba toyota severler  :)

Benim 2008 corolla d4d mmt aracım var. Aracımda vitesle ilgili bazı problemlerim var, yardımcı olursanız sevinirim.

1-) Araçım bazen 2. vitesten 1. vitese geçerken ciddi bir şekilde şoklama yapıyor, (arabanın içindekiler ne oluyor filan giyor), sanki bir şeye çarpmış gibi ses yapıyor ve sarsıyor. bunu genelde arabayı ilk çalıştırdığımda yokuş aşağı arabayı kendi haline bırakıp sonra gaza bastığımda ve düz yolda trafikte 2. vitreste giderken gaza ve frene basmadan arabayı kendi haline bıraktığımda 2 den 1 geçerken yapıyor. şunu belirtmek istiyorum, arabayla yeni yola çıktığımda yapıyor bunu, ama motor sıcaklığı normal seviyelerde oluyor. motor ayrı şanzıman ayrı mı ısınıyor acaba?

2-) Bazen  otomatik modda giderken 3. viteste takılı kalıyor, normalde 2200-3000 arası (devirli kullanımda) vites atarken 3. viteste takılı kalıyor 3200 devirlere çıkıyor yine de vites atmıyor, ben manuele alıp kendim vitesi yükseltiyorum.

3-) Uzun yolda gidiyordum, yokuş aşağı frene basarak inerken devir 2700 civarları kendi kendine bir alt vitese geçmeye başladı, yine manuele alıp vites yükseltmek durumunda kaldım.

4-) Benim arabam 5 ileri şanzıman, acaba yeni nesil 6 ileri şanzıman benim arabaya uyar mı? Uysa bile sizce böyle bir modifikasyona gerek var mı?

Cevaplarınızı 4 gözle bekliyorum :blink:   saygılarla...

Toyota Club Türkiye

Vites geçişinde sorun + Şanzıman değişimi
« : Temmuz 27, 2011, 13:41:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Vites geçişinde sorun + Şanzıman değişimi
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2011, 17:16:28 »
cevap veren yok mu yaaaaaaaaav.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2011, 17:30:12 »
aracın şanzıman beyninden kaynaklanan bir arıza olabilir.
arkadaşın audiside bazen 1. vitesten 2 ye geçmiyordu
d den parka alınca şanzıman vuruyordu
tiptronik bazen çalışmıyordu
şanzımanı komple indirtti şanzımanda hiçbişey yoktu
sonradan beynini söktüler,araç yağmur sularını olduğu gibi içine almış ve beyin sular içinde kalmış...
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2011, 17:31:44 »
cevap veren yok mu yaaaaaaaaav.

demekki bilen yok Arif, bilen olsa çıkıp cevap verir, burda kimse servis elemanı değilki bukadar teknik konuyu kim nerden bilsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 03, 2011, 16:45:44 »
Verdiğiniz bildi için teşekküler Fatih bey. Peki fiyat olarak ne tuttu acaba?

Mesut bey, elbette forumdaki kişiler servis elemanı değil ama benim gibi belki başkalarının da başına gelmiştir, bir fikri olan vardır diye (cevap veren yok mu) dedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 03, 2011, 16:53:47 »
1. sorunuzdaki problemden 2007 elegant m/m d-4d aracı satıp benzinli tam otomatik corollaya geçmiş durumdayız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ağustos 03, 2011, 16:57:26 »
Verdiğiniz bildi için teşekküler Fatih bey. Peki fiyat olarak ne tuttu acaba?

Mesut bey, elbette forumdaki kişiler servis elemanı değil ama benim gibi belki başkalarının da başına gelmiştir, bir fikri olan vardır diye (cevap veren yok mu) dedim.
2000$ almanyadan siparis edecegiz 45 gunde gelir dediler.
arkadas aradi taradi 800 liraya cikmasini buldu ve  oldu :)
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 03, 2011, 18:06:58 »
Vitesin yükselmemesi başıma geldi. ABS sensörü mü neydi. Onu değiştirdiler düzeldi.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 03, 2011, 20:23:38 »
Ne zamandır bu aracı kullanıyorsunuz? Araç kaç kilometrede? Bir de aracı benzinli gibi kullanıyorsunuz gibime geldi.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 03, 2011, 22:44:14 »
Arif bey benimde 2008 mmt corollam vardı bir ay önce sattım kurtuldum..... acaba baskı balatayı bu günmü kucağıma alacağım yarınmı alacağım diye düşünüp duruyordum stres yaptı bende baktım olmuyor yerim mmt dedim ....2010 tam otomatik corolla aldım...nacizane tavsiyem satın kurtulun saygılarımla....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 04, 2011, 01:04:46 »
M/M düşmanları sizi:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 04, 2011, 01:27:42 »
bana kalırsa sorun yazılımsal...
şanzıman yazılımının güncellenmesi+ kalibrasyonla düzelecektir...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 04, 2011, 04:10:19 »
2011 auris benzinli otomatik var bende de.araç alacağım vakit otomatik olması şarttı.neyse araştırdım 2007-2008-2009 benzinli ve dizel corolla da auris de mmt şanzıman çok sağlıklı olmadığını bu şekilde tecrübe eden arkadaşların paylaşımı sonucu tam otomatik ta karar kıldım. mmt ile ilgili bir tecrübe de benden 2009 elegant dizel bir aurise talip oldum neyse adam boya yok çizik yok vs dedi.tamam güzel;  ancak garanti kapsamından aracın şanzıman değişmiş araç daha 15000 de falan yanlış hatırlamıyorsam. içime kurt düştü bu mmt ile ilgili.tam otomatik te karar kıldım ve benzinlisini aldım.dizelini almamamın en büyük sebebi de halen dizeller mmt olarak üretiliyor. aracınızın garantisi devam ediyorsa garantiden değiştirin gereken parçaları. garanti bittiyse iş biraz sıkıntılı satmaktan başka çare yok. ama bana halen mantıklı gelmeyen şu: gerçekten mmt şanzımanlılarda böyle bir sıkıntı varsa neden hala üretiliyor. auris ve coralla dizel mmt en ucuz 48000 falan bu parayı verip de böyle sıkıntı yapması hoş değil.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 04, 2011, 08:22:33 »
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 05, 2011, 16:55:07 »
yorumlarınız için çok teşekkürler. arabayı mart ayında almıştım, toyota dedik düvendik ama suç bende servise götürmeden aldım. ikinci el alacak arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum, ikinci el araba alırken servise götürün baktırın.

Sinan bey arabayı 94000 de aldım, aldığım günden beri sorun var, daha önce hiç mmt araç kullanmadığım için sorunu algılayamadım.
benzinli gibi kullanıyorsunuz demişsiniz, aracı otomatikte kullanıyorum, araç vites değişimini kendi yapıyor. nasıl kullanmalıyım sizce.

araştırmalarım ve sizlerin tavsiyeleri sonucu iki ihtimal var,

1-) yazılımsal bir sorun var, kalibrasyon yaptırmam gerekli. (güçlü ihtimal)
2-) baskı balata bitik, değişmesi gerek. (zayıf ihtimal)

arabamı seviyorum ama böyle problem çıkartması canımı sıkıyor.  :(

yorumlarınız için teşekkürler....  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 05, 2011, 17:23:42 »
şimdi aslında şanzumanın bir günahı yok hatta baya da akıllı :)
rampa asağı ve yukarı çıkarken ağırlık sensörü varmış gibi rampayı algılıyor ve ona göre emniyetli davranıyor.nasıl dersen aşağı inerken frene basarak yavaşladığında vites düşürünce yol düz bir hale yakın yani emniyetli bir hal aldığında bir üst vitese geçiyor.Çıkarken de aynı mantıkla vites geçişinde sıkıntı olmaması için rahatla bir üst viteste gideceğini anlayana kadar vites değiştirmiyor.
birinci şikayetin bende olmuyor ama bazen devir düşünce geciyor sende ne alaka diyorsun çünkü manuel olsa 2 de devam edeceksin 
servise göster ama çok takılma :) keyfine bak
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 05, 2011, 20:26:00 »
yorumlarınız için çok teşekkürler. arabayı mart ayında almıştım, toyota dedik düvendik ama suç bende servise götürmeden aldım. ikinci el alacak arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum, ikinci el araba alırken servise götürün baktırın.

Sinan bey arabayı 94000 de aldım, aldığım günden beri sorun var, daha önce hiç mmt araç kullanmadığım için sorunu algılayamadım.
benzinli gibi kullanıyorsunuz demişsiniz, aracı otomatikte kullanıyorum, araç vites değişimini kendi yapıyor. nasıl kullanmalıyım sizce.

araştırmalarım ve sizlerin tavsiyeleri sonucu iki ihtimal var,

1-) yazılımsal bir sorun var, kalibrasyon yaptırmam gerekli. (güçlü ihtimal)
2-) baskı balata bitik, değişmesi gerek. (zayıf ihtimal)

arabamı seviyorum ama böyle problem çıkartması canımı sıkıyor.  :(

yorumlarınız için teşekkürler....  :alkis:
aracınızın gerek üst viteslere gerek ise alt viteslere  uygun  devirde geçmediği  ve hatta yüksek devirde geçme eğiliminde olduğu anlaşılıyor. bu da ilk ihtimal üzerine yoğunlaşmanızı gerektirir. en kısa zamanda kalibrasyon yaptırmanızı tavsiye ederim. zaten bahsettiğiniz vites ve bunların devirleri dizel kullanım mantığı ile uyuşmuyor.
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 06, 2011, 17:44:32 »
Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar...

Arabayı satıp kurtul diyen arkadaşlar; ben arabayı bu şekilde sattığımda, sattığım adama söylemem gerekli vitesle ilgili problemi, böyle olunca da kimse arabayı almak istemez almak isteyenler de ölü fiyat verir. söylemeden satarsam da vicdanen rahatsız olurum lakin bu dünyanın öbür tarafı da var. Arabayı yaptırıp bi 10 yıl binmeyi düşünüyorum  :)

Bu aralar yoğunluktan dolayı servise zaman ayıramayacağım, arbayı yaptırdıktan sonra sorun neymiiş neden kaynaklanıyormuş, ne kadar tuttu sizlerle paylaşacağım,

Hayırlı ramazanlar arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 06, 2011, 18:44:23 »
Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar...

Arabayı satıp kurtul diyen arkadaşlar; ben arabayı bu şekilde sattığımda, sattığım adama söylemem gerekli vitesle ilgili problemi, böyle olunca da kimse arabayı almak istemez almak isteyenler de ölü fiyat verir. söylemeden satarsam da vicdanen rahatsız olurum lakin bu dünyanın öbür tarafı da var. Arabayı yaptırıp bi 10 yıl binmeyi düşünüyorum  :)

Bu aralar yoğunluktan dolayı servise zaman ayıramayacağım, arbayı yaptırdıktan sonra sorun neymiiş neden kaynaklanıyormuş, ne kadar tuttu sizlerle paylaşacağım,

Hayırlı ramazanlar arkadaşlar.
Arif bey biz size yalan söyleyin arızalı arabanızı başkasına kakalayın demedik mmt sorunları var uğraşmak istemiyorsan sat kurtul dedik ister söylersin satarken ister söylemezsin o sizi bağlar biz sadece yardımcı olmaya çalıştık....anlayacağınız top sizde ister gol at ister auta ...saygılarımla.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 06, 2011, 19:09:29 »
Araç kaç km olmuş parasini defalarca amorti etmiş. Verdiği sürüş keyfi ve sağladığı yakıt tasarrufunu düşünürsek ve de aracınızdan memnunsanız onarımını yaptırın, uzun yıllar binin.