Gönderen Konu: stop lambaları gitti  (Okunma sayısı 9999 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
stop lambaları gitti
« : Temmuz 26, 2011, 05:38:21 »
stoplar yanmıyor frene basınsa fren lambalarında sorun yok ama stoplar yanmıyor sigotra kutusuna baktım atık bir sigorta yok arkayı açtım tüm ampüller saglam kısa devre yok ne olabilir sorun???fikri olan varmı sigortadan ollsa frene basıncada ışık yanmaz diye düşünüyorum bunların sigortası zaten bir diye biliyorum aynı sorunu yaşayan bir arkadaşımız oldumu?yardım edecek biri varmı

Toyota Club Türkiye

stop lambaları gitti
« : Temmuz 26, 2011, 05:38:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Ynt: stop lambaları gitti
« Yanıtla #1 : Temmuz 26, 2011, 13:12:56 »
           Stop lambaları zaten fren lambalarıdır, anlaşılan sizin park lambalarınız yanmıyor... Ve sigortaları da ayrıdır, ön parklar yanıyorsa muhtemelen arka taraftaki sokette bir gevşeme olmuştur... Kolay gelsin.
"Sabır her işin başıdır"... Seyr-ü sefer halinde sabırlı olalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Temmuz 26, 2011, 14:15:43 »
arka far takımını komple söktüm elden geçirdim frenler çalışıyo dediğin gibi dostum ama parklar yanmıyo onun sigortası hangisi onu bulamıyorum tüm sigortalar saglam görünuyo 7.5 15 20 lik sigortalar renkli küçük birde sigorta kutusunda daha buyuk amper sigortalar var 30 40 filan yazıyo hangisi olduğunu anlamak zor ama frenle stop lampası sigortası farklımı?nerede olduğunu bilen yokmu hangi sigorta ben 7.5 dan 20 ye kadar 40 50 sigorta var değişmesi basit ama o küçükler değil anlaşılan elektrikçiyede gitmek istemiyorum yağımı fren balataalrımı bile kendim değişiyorum açıkçası zoruma gitti bunu yapmamak sağol aydın kardeş ön park demişsin sadece ön farlar yanıyo 4 lü çalışıyo aracım otomatik vites onunda içdeki vites aydınlatmasıda yanmıyo oda galiba parklara bağlı aynı sorunu yaşayan arkadaşlardan yardım bekliyorum sevgiler saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2011, 01:06:11 »
   Sinan bey, aracınız resimdeki ise, (98,99 tek farlı) sürücünün sol tarafında, kaput açma mandalının üstündeki cep şeklinde olan mini torpido gözünü çıkarırsanız orada da bir gurup sigorta var, bir de onlara bakın... İnşaallah çözersiniz, kolay gelsin.
"Sabır her işin başıdır"... Seyr-ü sefer halinde sabırlı olalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 27, 2011, 17:25:34 »
aydın bey  iki gundur gece çıkmıyorum biyere:)))mutlaka çözücem diye inat ettim 97 model evet orayada bakıcam çok sağolun mutlaka bir çözümü vardır yardımlarınız için tekrar teşekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 28, 2011, 10:00:38 »
Peki ön park lambaları yanıyor mu ?

Ayrıca kafanızı  karıştıran, fren ve stop lambası  aynı  ampüllerdir. Park lambası  ise park ve far  konumunda  yanan, stop lambasına  nazaran daha az aydınlık olan kırmızı ampüllerdir.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #6 : Temmuz 28, 2011, 12:53:42 »
Aracınızda amerıkan stop mu takılı acaba :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 28, 2011, 14:24:29 »
sinan bey, toyota kullanma kılavuzunuz varsa orda nerenin hangi sigortaya bağlı olduğu açık açık yazıyor. yoksa da bir tane temin edin, diyorum