Gönderen Konu: e12 Corolla değişik bir uyarı sesi  (Okunma sayısı 5463 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
e12 Corolla değişik bir uyarı sesi
« : Temmuz 23, 2011, 15:29:42 »
Arkadaşlar 2005 corolla terra aracımda geçen gün arabayı park ettikten  sonra tıpkı emniyet kemeri sesi gibi fakat bip bip şeklinde değilde dıııııtttttt diye bir ses geldi.Kontağı kapatıp açmama rağmen kesilmedi.Sonra kapıyı kapatıp kumandadan kilitleyip açınca ses kesildi.Daha önce böyle bir ses  olayı başıma gelmemişti.Sizce neyin uyarı sesi olabilir?Bu arada unutmadan onunla ilgisi olabilir mi bilmiyorum ama aracı park etmeden önce emniyet kemeri takılı değilken yani uyarı vererek kısa mesafe yol gittim.Daha öncede böyle yaptığım oluyordu fakat ilk defa böyle bir uyarı sesi aldım.Ses sadece 1 defa bu şekilde geldi sonra hiç olmadı.Evet arkadaşlar fikir ve yardımlarınızı bekliyorum.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

e12 Corolla değişik bir uyarı sesi
« : Temmuz 23, 2011, 15:29:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: e12 Corolla değişik bir uyarı sesi
« Yanıtla #1 : Temmuz 23, 2011, 15:35:44 »
Aracınızda lpg varmı? Bazen lpg sistemi atiker vs böyle uyarı verebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 23, 2011, 16:06:27 »
Arkadaşlar 2005 corolla terra aracımda geçen gün arabayı park ettikten  sonra tıpkı emniyet kemeri sesi gibi fakat bip bip şeklinde değilde dıııııtttttt diye bir ses geldi.Kontağı kapatıp açmama rağmen kesilmedi.Sonra kapıyı kapatıp kumandadan kilitleyip açınca ses kesildi.Daha önce böyle bir ses  olayı başıma gelmemişti.Sizce neyin uyarı sesi olabilir?Bu arada unutmadan onunla ilgisi olabilir mi bilmiyorum ama aracı park etmeden önce emniyet kemeri takılı değilken yani uyarı vererek kısa mesafe yol gittim.Daha öncede böyle yaptığım oluyordu fakat ilk defa böyle bir uyarı sesi aldım.Ses sadece 1 defa bu şekilde geldi sonra hiç olmadı.Evet arkadaşlar fikir ve yardımlarınızı bekliyorum.
farlar yada sisler açıksa verilen uyarı sesine benziyorsa..yada bu ses ise farlar sisler açıktır..ihtimallerden biri kapı açık sinyali ..diğer bir ihtimal..güvenlik ikaz bipi olabilir mi? e-12 başka ses varmı? benim bildiğim..:D
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 23, 2011, 16:59:17 »
farlar yada sisler açıksa verilen uyarı sesine benziyorsa..yada bu ses ise farlar sisler açıktır..ihtimallerden biri kapı açık sinyali ..diğer bir ihtimal..güvenlik ikaz bipi olabilir mi? e-12 başka ses varmı? benim bildiğim..:D

Farlar veya sislerin açık olmadığından eminim.Kapı açık sinyali ve güvenlik ikaz bipi olabilir demişsiniz bunlar nasıl oluyor anlatabilir misiniz zahmet olmazsa?Bu arada araçta lpg yok.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2011, 17:45:28 »

Farlar veya sislerin açık olmadığından eminim.Kapı açık sinyali ve güvenlik ikaz bipi olabilir demişsiniz bunlar nasıl oluyor anlatabilir misiniz zahmet olmazsa?Bu arada araçta lpg yok.
peşpeşe ditditdit..şeklinde..büyük ihtimal budur..yoksa başka sorun olacağını zannedmiyorum..anlattığınıza göre..temassızlık olabilir kapı swichtlerini kontrol edin..lastikleirni falan..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2011, 17:57:13 »
peşpeşe ditditdit..şeklinde..büyük ihtimal budur..yoksa başka sorun olacağını zannedmiyorum..anlattığınıza göre..temassızlık olabilir kapı swichtlerini kontrol edin..lastikleirni falan..

Uzun süreli bir sesti yani sanki farlar açık uyarısı gibi ama kemer sesi tonundaydı.Dediğim gibi zaten bir daha yapmadı ve kapıları kilityepi açınca ses kesildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 23, 2011, 18:17:13 »
Uzun süreli bir sesti yani sanki farlar açık uyarısı gibi ama kemer sesi tonundaydı.Dediğim gibi zaten bir daha yapmadı ve kapıları kilityepi açınca ses kesildi.
vallaha olayı kestiremedim..bence bir sorun yok eğer dediğiniz gibie birşeyler takılı yada temassızlık gibibir durum olmuştur..yoksa başka çıkarabileceği ses yok kemer sesi ise..bilemiyeceğim..göstergelerded herhangi birşeye rastlamadıysanız..sorun yok..motor arıza ışığı benzin ışığı yag akü P/S  vs vs vs  sorun yok ama bir kez daha tekararlarsa şayet arıza tespit cihazına bağlatın zaten bir sıkıntı varsa..cihaz söyleyecektir..;)