Gönderen Konu: auris xenon far hakkında  (Okunma sayısı 3449 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 5 kere teşekkür edildi
auris xenon far hakkında
« : Temmuz 22, 2011, 14:21:47 »
arkadaşlar bir yıl önce aracımı alırken aldığım bayide xenon far taktırdım ama bizim araçlardan daha lüks sınıfta olan araçların xenon farlarına bakiorum onlarınki daha canlı yanıyor tabi onların farları bi xenon... dün gece uzun yoldan geldim arkamdan gelen adamların farları süper yanıyor haliyle kıskandım :) bende aracıma bi xenon uygulatamazmıyım ? bunu çok çok merak ediyorum yada mevcut xenonlarımı nasıl daha güçlü yanar hale getiririm  ??? zannedersem standart 4000 k takiolar bayilerde bunlarımı değişmem gerekir ama bi xenon olsa mükemmel olur.
sorularım :)
1) aracımın farlarını bi xenon yaptırabilirmiyim böyle birşey mümkünmü ?
2)bi xenon yaptıramazsam mevcut xenon farlarım nasıl daha güçlü yanar ?
3)sis farlarımıda xenon yaptırmak istiyorum ilerde aracımı muayeneye götürdüğümde sis farlarım xenon olduğu için sorun yaşarmıyım ? yoksa hafif kusurlu deyip geçirirmi ? bunlar ne zmandır aklımda olan sorular değerli bilgilerinizi rica ediyorum.

toyoooo toyota :)

Toyota Club Türkiye

auris xenon far hakkında
« : Temmuz 22, 2011, 14:21:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: auris xenon far hakkında
« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2011, 22:14:56 »
Bi-xenon yaptırmak fazlasıyla masraflı olacaktır. Ayrıca bi-xenon olunca farlarınız daha kuvvetli yanmaz bi-xenon hem uzun hem de kısa far için aynı xenon ampulünden ışık alınır düz xenonda ise sadece kısalar xenon olur. Sisleri de xenon yaptırmayın çok göz alır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 23, 2011, 00:03:29 »
bi xenon açıklamanız ve masraflı olcağını söylediğiniz için için teşekkür ederim :) farlarım nasıl daha çok aydınlatır ve farları bi xenon yaptırmak mümkünmü onu öğrenmek istiyorum bilgili arkadaşlardan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '10
« Yanıtla #3 : Temmuz 23, 2011, 12:14:15 »
Maalesefe bu sorunu bende yaşıyordum,Uzun+Kısa+ Sis Farlarının tümüne 6000K xenon taktırmak zorunda kaldım çünkü ön camım dahil tüm camlarım 2 no 3M film kaplı ancak ve ancak bu yeterli olabiliyor....O da yol boşken :).Ama daha çok aydınlatma nasıl olabilir bilen varsa bende yardım bekliyorum buralarda sayın Erman Deniz arkadaşım gibi.
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2011, 23:19:08 »
Maalesefe bu sorunu bende yaşıyordum,Uzun+Kısa+ Sis Farlarının tümüne 6000K xenon taktırmak zorunda kaldım çünkü ön camım dahil tüm camlarım 2 no 3M film kaplı ancak ve ancak bu yeterli olabiliyor....O da yol boşken :) .Ama daha çok aydınlatma nasıl olabilir bilen varsa bende yardım bekliyorum buralarda sayın Erman Deniz arkadaşım gibi.

Pardon da sen camını kararttıysan senin karşından gelen sürücülerin günahı ne? Zaten yan camlardaki filmleri sorun eden polisler ön camdaki filmi görünce direk makbuzu hazırlarlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 24, 2011, 01:54:40 »
konuyu çarpıtıp polemik haline getirmesek....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 24, 2011, 04:26:04 »
konuyu çarpıtıp polemik haline getirmesek....

Çarpıtma demesi kolay tabi böyleleri yüzünden akşamları trafiğe çıkamaz olduk yahu 3 kuruş para bulan herkes sislere xenon taktırıp ışıldak gibi ortalarda geziyor. Karşısından gelen aracın içindeki adamın gözünü alır mı diye hiç düşünen yok. Ne kadar bencil bir toplum olduk böyle. İnsanlarda insanlığın i'si kalmamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 24, 2011, 10:02:16 »
  Ana konu etrafından sapmadan ve karşılıklı atışmalardan kaçınarak devam etmemiz daha güzel olur arkadaşlar.

Evet, BiXenon Çift Zenon anlamına geliyor ve hem kısa hem uzun farların Zenon olmasını açıklıyor ve teknolojileri normal Zenonlardan ileridir. (ani ve yüksek gerilim vs.) Açıkçası Japon araçlarda genel olarak aydınlatmada yetersizlik uzun süredir var olan bir durumdur. Bunun için otomobillerin ışık testlerini gözden geçirebilirsiniz.
 Aydınlatma konusunda ''Far'' bölümümüze bakabilirsiniz.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=35643.0

Aracınızda 6000K. ve üstü bir sistem var ise bunu 4300K. ya çevirmenizi öneririm aydınlatma kalitesi açısından. Ayrıca Zenon kullanmanın bazı kanuni gerek şartları vardır. Otomatik yükseklik ayarı ve far yıkama gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Temmuz 25, 2011, 08:58:56 »
Cevabımdaki "o da yol boş iken " ibaresine dikkat etmenizi öneririm !!! Polisle aramdaki mevzu kimseyi de ilgilendirmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Temmuz 25, 2011, 09:05:45 »
  Ana konu etrafından sapmadan ve karşılıklı atışmalardan kaçınarak devam etmemiz daha güzel olur arkadaşlar.

Evet, BiXenon Çift Zenon anlamına geliyor ve hem kısa hem uzun farların Zenon olmasını açıklıyor ve teknolojileri normal Zenonlardan ileridir. (ani ve yüksek gerilim vs.) Açıkçası Japon araçlarda genel olarak aydınlatmada yetersizlik uzun süredir var olan bir durumdur. Bunun için otomobillerin ışık testlerini gözden geçirebilirsiniz.
 Aydınlatma konusunda ''Far'' bölümümüze bakabilirsiniz.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=35643.0

Aracınızda 6000K. ve üstü bir sistem var ise bunu 4300K. ya çevirmenizi öneririm aydınlatma kalitesi açısından. Ayrıca Zenon kullanmanın bazı kanuni gerek şartları vardır. Otomatik yükseklik ayarı ve far yıkama gibi.

Evet Hakan Bey 4300K. en net ışık kalitesi bencede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2011, 09:34:14 »
Philips h11 4300 k xenon kit taktirdim , oldukca memnunum. Tavsiye ederim. Philips ampuller digerlerine gore daha net aydinlatiyor. Birkac markayla deneme sansim oldu. Xenon taktirinca lutfen far ayarlarinizi yeniden yaptirin, bu cok onemli
Xenon yada normal sis farini acarak gezen arkadaslara bende kiziyorum. Fahri trafik mufettisi oldugumda gerekeni yapacagim

Saygilar
Merceksiz Xenon fardan gozu rahatsiz olan-Auris comfort extra kullanicisi