Gönderen Konu: rc araba devre problemi...  (Okunma sayısı 2603 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
rc araba devre problemi...
« : Temmuz 21, 2011, 16:42:48 »
Selamlar,

Geçtiğimiz kıştan önce aldığım Strada SC aracımı, Ankara'ya iyi kar yağdığı günlerden birinde, ezilmiş karlarda kullanma zevkini tattım. Müthiş eğlenceli idi. Ancak bu eğlence bana pahalıya mal oldu. Şöyle ki; hiçbir izolasyona kalkışmadan karda kullandığım için ve eve geldiğimde de karları "nasıl olsa bir problem yok şu an" diyerekten temizlememe gafletinde bulunduğum için, bir sonraki karda sürme atraksiyonumda farkettim ki ESC'yi yakmışım. Araç ileri gidiyor fakat fren yapmıyordu, yani geri komutunu algılamıyordu. Eve gelip ESC kutusunun içini açtığımda hafiften kablo yanığı kokusunu aldım fakat iş işten geçmişti. O zamandan beri kullanamıyordum. Mart ayı gibi, birkaç arkadaşım yurtdışından ufak helikopterlerden sipariş edeceklerini söylediklerinde, ben de yeni bir ESC almak için sipariş verdim ve geçen gün ESC elime ulaştı.

Şimdi asıl konuya gelecek olursak, şöyle bir durum var ortada. Benim araçtaki orijinal ESC de, toplamda 4 yüksek amperli akım geçiren, 5 tane de düşük amperli akım geçiren kablo var. Sipariş ettiğim ESC'de ise, yine 4 yüksek amperli akım geçiren kablo bulunurken, üç tane düşük amperli akım geçiren kablo var. Buradaki yüksek amperli akım geçiren kabloların bağlanacağı yerler belli zaten, (batarya ve fırçalı motor). Ancak; eski ESC'deki düşük amperli akım geçiren kablolardan bahsettiğim üçü araç üzerindeki kumanda alıcısına bağlanıyor, geriye kalan ikisi ise araç üzerindeki anahtara ait. Adamlar bu beş kabloyu hepsini yan yana olacak şekilde lehimlemişler ve ESC'nin bulunduğu plakaya yerleştirmişler. Şimdi eğer ben yeni ESC'yi bağladığımda kullanmaya kalkacak olursam, anahtar boşta kalacak. Çok basit bir çözümü var gibi geliyor ama, o anahtarı ben bu devreye nasıl dahil edebilirim? Elektronik devreler hakkında pek iyi değilimdir de :)

Toyota Club Türkiye

rc araba devre problemi...
« : Temmuz 21, 2011, 16:42:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: rc araba devre problemi...
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2011, 17:01:40 »
Huhtemelen o iki kablo anahtar aç kapa içindir fakat bilinçsiz ve yanlış yere lehimleme yaparsanız belki zarar verebilirsiniz.en güzel size tavsiyem mahallenizde veya çevrenizde elektronik tamircileri vardır onlardan irine götürün durumu anlatın çok basit bir şekilde size yardımcı olacaktır.en fazla 5-10 tl alır veya almaz.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Temmuz 21, 2011, 17:07:40 »
Aynen öyle, aç kapa için, ama devreye nasıl dahil edebileceğimi bilemedim işte :) biraz daha araştırayım, olmadı ya anahtarı bağlamayacağım ya da o şekilde bir elektronikçiye gideceğim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2011, 15:23:48 »
Umurcum ben bu işlerde uzmanımdır, sen şu bahsettiğin esc nin marka modelini bana bi yaz bakalım ;) birde aracının alıcısının olduğu kısmının bir fotoğrafını buraya ekle sorununu çözelim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 05, 2011, 15:31:56 »
Ya Mesut, face de paylaştığım cipin kumendası gayıp oldu :D. KArtı mı değiştirmek lazım ne yapmak lazım? Apıştı kaldı cip.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 05, 2011, 19:11:14 »
Ahahha bizim çipp onu yürüt vedat abeeeyy :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2011, 11:17:26 »
ACD, gurudan ses çıkmıyor :D. Kurudu kaldı :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ağustos 15, 2011, 17:03:44 »
Cevap için teşekkürler Mesut abi, ben de seni bekliyordum :) Hallettim, esc'yi normal bir şekilde bağladım, anahtarı da ana kablolara entegre ettim. Yani bataryadan gelen kablo anahtara bağlı, istediğim zaman akımı açıp kapatabiliyorum. Yalnız bir sorunum oldu, esc uçak esc'si olduğu için sadece ileri gitmeye izin veriyor, durmaya ve geri gitmeye izin vermiyor. Tabi bunu aracı çalıştırdıktan sonra farketmem kötü oldu, zira ben esc'yi ileri geri özellikli sanıyordum, meğer öyle değilmiş. Ucuza almıştım çıkartmam bir problem olmaz.. Strada SC'ye uygun fırçalı motor için önerebileceğin bir esc var mıdır abi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 15, 2011, 18:31:43 »
Umur TR denmi alıcaksın yoksa yurtdışındanmı ? Ezrun 100 amper esc alabilirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ağustos 15, 2011, 18:58:52 »
Fiyata göre hareket edicem Mesut abi, rc06 (panorada bi hobi dükkanı) LRP'ninkini sordum, 180 lira dedi. İleride fırçasız motora geçecek biri için fazla geldi.. Bir de Ezrun'a bakayım abi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 15, 2011, 19:40:40 »
Ezrun fırçasım motor ve esc sini alırsın o paraya abartmışlar fiyatı