Gönderen Konu: Antipatinaj sistemi...  (Okunma sayısı 3944 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
Antipatinaj sistemi...
« : Temmuz 20, 2011, 14:41:50 »
Merhaba arkadaşlar. Uzun bir süredir bu forumu yakından takip ediyorum. Bende 18 Mayıs 2011 de bir tane 2011 Toyota Corolla Comfort Extra 1.4 D4D manuel  aldım. Kullanış açısından gayet memnunum hatta şimdiden 2 ayda 2 bin kmye yakın yol bile yaptım.  :)
Yalnız aklıma takılan birkaç şey oldu. Bunları sizlere sormayı uygun gördüm.
Birkaç kere dik kuru kaygan olmayan yokuşta kaldığımda dururken araba gaz yemedi gibi oldu hani gaza yüklenmezsiniz de debriyajdan ayağınızı çekersiniz ya onun gibi stop eder gibi oldu ve ettide. Sonra tekrar çalıştırmak zorunda kaldım. Birkaç kerede bayırda tekrar kalkarken gaza aşırı yüklenmememe rağmen patinaj çekti araba. Bu arabalarda antipatinaj sistemi var diye biliyorum ama neden böyle yaptı hala anlayamadım. Birkaç kere başıma geldi bu olay. Ben bunu tam anlamıyla hala çözemedim. Arabayı bin km bakımına götürdüğümde arabanın manuel olduğunu gaza yüklendiğinizde patinaj çekebileceğini söylediler. Bilmiyorum ama ben açıkçası pek tatmin olmadım bu açıklamaya.
Sizden ricam bu konu hakkında fikri olan arkadaşlarımın beni aydınlatabilmesi. Gerçekten minnettar kalırım.

Toyota Club Türkiye

Antipatinaj sistemi...
« : Temmuz 20, 2011, 14:41:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Ynt: Antipatinaj sistemi...
« Yanıtla #1 : Temmuz 20, 2011, 14:46:33 »
Önder Bey,dik rampalarda kalkışta gaza biraz fazla basarak kalkmak gerekiyor.Patinaja düşme sebebi gaza aşırı basma kaynaklı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 20, 2011, 14:59:28 »
  Aracınızın Kullanıcı El Kitabini iyi incelemelisiniz. Anti Patinaj Sistemi var ise ve bu devreye girerse göstergede bunun belirgin şekilde imgesini görebilirsiniz.
 Anti Patinaj Sistemi'nin aracı stop ettireceğini de zannetmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Temmuz 20, 2011, 15:01:48 »
Yok hakan Öztürk bey bende szin gibi düşünüyorum da. Araç dik yokuşta gaza yüklenmeme rağmen benzin yemiyor gibi oluyor ve stop ediyor. Hani gaza yüklenmezsinizde stop eder ya onun gibi. Sanırım ben sorunumu pek anlatamadım sizlere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Temmuz 20, 2011, 15:12:26 »
Dizel olduğu için alt devirlerde biraz yığılıyor o tip yokuşlarda, en sağlıklısı biraz gaz verip el freni ile kalkmak oluyor o durumlarda. Bu arada patinaj çekme olayı oluyor, onu tam olarak engelleyemiyor TCS ama mümkün olduğunca az patinaj çekmeyi sağlıyor. Hatta patinaj çekerken, gösterge panelinden VSC ışığının yanıp söndüğünü görebilirsiniz, devreye giriyor TCS.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 20, 2011, 15:14:52 »
bence depodaki benzin  fazla olmadığı zamn benzin depoda geriye doğru gider motora yeterli benzin gelmediğinden olabilir
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 20, 2011, 15:21:17 »
Önder Bey benim aracım Auris 1.6 elegant manuel vites ben de aracımı yeni aldığım zamanlarda dik yokuşlarda kalkışta sorun yaşıyordum hatta servise bile gittim aracı incelediler herhangi bir sorun bulamadılar Toyota araçlar biraz yukarıda kavrıyor araca şu anda alıştım.Eminim siz de aracınıza alıştığınız da daha kolay kullanım sağlayacaksınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Temmuz 20, 2011, 15:27:22 »
Arabada sorun olmamasına sevindim açıkçası. Umarım bende bu arabaya en kısa zamanda alışırım :) Kazasız ve keyifli sürüşler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 20, 2011, 15:29:09 »
Aracınızda sorun yok gönül rahatlığıyla binin Toyota'yı alıştıkça daha çok seveceksiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 20, 2011, 15:32:10 »
Yokusta EL refnı ıle kalkıp araca fazla yormadan ayarlayarak kalkmak gerekıyor..TSC sıstemı ekranda turuncu renkte yanıp soner...Patı cekebılır bu normaldır. Bu sıstem tamamen patıyı onleyecek dıe bırsey yok.Anı yuklenmede yol durumuna gore o ayarlıyor..Sız arabaya alısınca bu sorun kalkar. Arabaya alısmanı gerek dıe dusunuyorum. Ben dık yokus ta M/mt ıle doluyken cok rahat kalktıgımı bılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 20, 2011, 15:36:02 »
İbrahim Bey güzel açıklama olmuş teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Temmuz 20, 2011, 15:37:16 »
Yorumlarınız ve açıklamalarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 20, 2011, 16:44:40 »
Yardımcı olabildiysek ne mutlu. Neticede bende yeni aldıgımda bazı sorularım vardı. Saolsun buradaki arkadaşlardan ögrendik. Güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 20, 2011, 17:07:39 »
bence depodaki benzin  fazla olmadığı zamn benzin depoda geriye doğru gider motora yeterli benzin gelmediğinden olabilir
Aslında yakıt depoları bu düşünülerek dizayn edilir ve böyle sorunlar yaşanmaz günümüzde.

Patinaj Önleme Sistemleri, ilk anda patinajı engellemez, sistemin tekniğine göre lastiğin belli derecede (bir tam tur 360 derecedir ve 180-270 vb. derecelerde)patinaj yapmasına engel olmaz. Bu patinajı algıladığında sistem motor torkuna ya da frenlere (sistemin yapısına göre bazen birine bazen her ikisinede) müdahale eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 21, 2011, 00:18:40 »
Önder Bey,aracım verso ve antipatinaj sistemi (trcoff) var.antipatinaj sistemi,ön tekerlerden birisinin diğerinden fazla tur atması durumunda devreye giriyor ve siz gaz pedalına basmanıza rağmen motorun devrini düşürüyor.yalnız ilk hareket ederken gaza fazla basarsanız (ön tekerler aynı hızda döneceğinden dolayı) araç patinaj yapabilir. kış mevsiminde bu anlattıklarımı fazlasıyla deneme imkanım oldu...
2004 VERSO ELEGANT