Gönderen Konu: Marş basmama...  (Okunma sayısı 1882 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Marş basmama...
« : Temmuz 20, 2011, 12:45:38 »
Merhabalar, uzun bir aradan sonra (okul-staj derken) yeniden buradayım :)

Bugün sabah, yaklaşık 2 km'lik bir mesafeyi arabayla gittikten sonra işimi hallettim ve geri arabaya bindim. Yine her zamanki gibi aracı çalıştırmak için VSC uyarı ışıının sönmesini bekledim ve marşa bastım. Marş bastı, o sırada radyo açık olduğu için çalıştı sanıp kısa bir süre sonra kontağı bıraktım ve emniyet kemerimi taktım. Fakat sonra dikkat ettim ki uyarı ışıkları sönmemiş, çalışmadığını anladım. Tekrardan aynı şekilde marşa bastım fakat, o da ne, araçtan tık yok. Marş motoru dönmedi. İşin ilginci, hiç ses de gelmedi marş motorunun dönmesine dair, sadece normal zamanda çalışırken yaptığı gibi radyoyu kapadı ama tek bir çıt dahi gelmedi. Kontağı kapatıp anahtarı çıkardım ve yeniden denedim, yine aynı şey. Bir kaç kez daha bekleyerek denedim ama olmadı, çalışmadı. Tam Toyota servisi arayacaktım ki, son bir kez daha deneyeyim dedim, bu sefer aldı, çalıştı. Eve geldim, birkaç kez daha denedim, bir daha olmadı. Bunun sebebi ne olabilir, başına böyle bir durum gelen var mıdır acep?

Toyota Club Türkiye

Marş basmama...
« : Temmuz 20, 2011, 12:45:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Marş basmama...
« Yanıtla #1 : Temmuz 20, 2011, 12:48:52 »
Geçmiş olsun buna benzer bir durum başıma gelmedi ama akü kutup başlarını kontrol edebilirsin. Oksitlenme, temassızlık gibi bir durum var sanki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Temmuz 20, 2011, 13:01:35 »
Araç yeni olduğu için o ihtimali pek göz önünde bulundurmamıştım ama, birazdan inip bakayım, acaba ondan mı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 20, 2011, 13:07:56 »
elektronik beyin anlık hataya düşmüş olabilir servise bakıma gittiginizde arıza kodundan sebebini ögrenirsiniz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 20, 2011, 14:22:50 »
2011 model arabada olacak şey değil.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 20, 2011, 14:41:10 »
Bu bir arıza değil.Benzeri başıma geldi.Bu aracın bir özelliği zannımca sistem kendini koruyor.Yarım dakika süreyle aracımda bahsettiğiniz durum oluştu.Kendiliğinden düzeldi.Sorun yok rahat olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Temmuz 20, 2011, 15:14:49 »
Evet aynen öyle, yaklaşık 1 dakika gibi bir süre içerisinde oldu ne olduysa. Sonra düzeldi. Demin indim, bir iki kez daha denedim, bir problem gözükmüyor şu anda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #7 : Temmuz 20, 2011, 15:24:24 »
Benimde bir kaç kez başıma gelmişti ilker bey. Bu arabalarda daha açık konuşayım debriyaja basmadan çalışmadığını bende almadan bilmiyodum alınca öğrendim :)  İlk başta debriyaja basıp çalıştırırken çalışmıyordu benim arabada. Sonra kontağı çevirip gösterge ışıklarının yandığı zaman debriyaja basıyorum öle çok rahat çalışıyor. Yani direk debriyaja basıp çalıştırısanız çalışmıyor araba kontak boşa dönüyormuş gibi oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 20, 2011, 15:32:34 »
Bu bir arıza değil.Benzeri başıma geldi.Bu aracın bir özelliği zannımca sistem kendini koruyor.Yarım dakika süreyle aracımda bahsettiğiniz durum oluştu.Kendiliğinden düzeldi.Sorun yok rahat olun.
hakan beyinde dedigi gibi bir arıza degil dayımdada 2011 modeli var araç kendini korumak için bir süre kapatıyor kontagı zaten debriyaja basmadan çalışmadıgı açık kontakdan anahtarı cıkartıp bi süre bekleyin debriyajla beraber tekrar deneyin çalışacaktır
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Temmuz 20, 2011, 16:15:14 »
Ben hiç dikkat etmemiştim ona, normalde arabaya biner binmez ayağım debriyaja gider, sonra kontağı açarım sonra marşa basarım, aracı yerinden oynatana kadar da debriyajdan çekmem ayağımı. Birdahakine aklımda bulunsun o zaman, ilginçmiş, teşekkür ederim yorumlar için :)