Gönderen Konu: korna hakkında  (Okunma sayısı 6885 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
korna hakkında
« : Temmuz 19, 2011, 21:41:00 »
arkadaşlar arkadaşın düğününde arabamdaki iki kornanın biri emekliye ayrıldı.kalan korna ise çok genc incecik sesi çıkıyor.
     hani ambulanslar ve polis arabalarındaki kısa bir korna sesi var şöyle bir kulağınızda canlandırın siren değil kalınca dıııığt gibi o kornadan arıyorum.acaba bileniniz varmı.bazı sitelerde baktım ferrari kornası değil.gerçek ambulans kornası cevaplarınız bekliyorum....

Toyota Club Türkiye

korna hakkında
« : Temmuz 19, 2011, 21:41:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: korna hakkında
« Yanıtla #1 : Temmuz 19, 2011, 22:14:01 »
vaaaat diye öten :D :D :D canavar korna arıyorsun ağbi çok zor ben hiçbir özel araçta rastlamadım o tip kornaya belki hurda ambulans parçalayan çıkmacılarda vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 20, 2011, 01:19:29 »
bildiğim kadarıyla o kornaları kullanmak yasak...
ambulans, askeri araç tarzı resmi araçlar kullanıyorlar sadece...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 20, 2011, 01:32:46 »
arkadaşlar arkadaşın düğününde arabamdaki iki kornanın biri emekliye ayrıldı.kalan korna ise çok genc incecik sesi çıkıyor.
     hani ambulanslar ve polis arabalarındaki kısa bir korna sesi var şöyle bir kulağınızda canlandırın siren değil kalınca dıııığt gibi o kornadan arıyorum.acaba bileniniz varmı.bazı sitelerde baktım ferrari kornası değil.gerçek ambulans kornası cevaplarınız bekliyorum....
eğer kastettiğin ses polis araçlarında olan “dat” sesi ise aşağıdaki linkteki ürün işini görebilir.

http://www.cuzdaninagore.com/ModaCar-Uzaktan-Kumandali-Polis-Sireni-764601,PR-29820.html

ben de aynı ihtiyaç ile bu ürünü genel  tedarikçisi olan modakar’dan daha düşük fiyata almıştım. ürün çin malı olmasına rağmen fiyat ve kalite olarak tatminkar. ürün resimdeki gibi siren, uzaktan kumanda, ve bağlantı civataları ile geliyor.  sirenin üzerinde bulunan iki kablo akü elektrik bağlantısı için kullanılırken diğer siyah ince kablo ise anten görevi görüyor ve boşta bırakılıyor. uzaktan kumanda üstünde dört adet buton ve 5 cm uzayan br anten mevcut. butonlar ayrı ayrı polis, ambulans, itfaiye ve dat sesini  çıkarmak için atanmış. 

fakat burda dikkat etmen gerekli olan 3 tane siren butonlarına bastığın an ilgili sireni bitinceye kadar çalması; yani tekrar bastığın zaman çalan siren devreden çıkıp susmuyor. oysa bahsettiğin (veya benim öyle anladığım) “dat” sesi için butona bastığın süre zarfında bu sesi alıyorsun. ben ürünü aracımın garantisi devam ettiği için servise götürürken sökülebilecek bir şekilde olması ve de zamanım olmadığından dolayı henüz monte etmedim. bunun ile birlikte,  gerek satın alma safhasında araç aküsü üzerinde gerek ise evde adaptör ile denedim. araca ekstra kablo çekme ve delme ihtiyaçları olmaması sebebi ile montajı çok kolay.

sirenlerin butonlarını ya çıkartıp ya da basılmalarını bir şekilde önleyerek sadece “dat” sesini kullanacak şekilde montajını  yapacağım. aksi takdirde özel araçlarda kullanımı kanunen yasak olan bu sirenlere kaza ile basılması ve polisin farketmesi sebebi ile ceza kesilmesine sebep olabilir. 

umarım faydalı olmuştur...
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 20, 2011, 01:43:49 »
ferrari korna taktırmalısınız.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Temmuz 20, 2011, 20:26:50 »
video sitelerinde ferrari korna sesini duydum istemiyorum. cem bey verdiğiniz site adresi  çok işime yaradı hemen siparişi veriyorum.diğer arkadaşlara ve cem beye teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • ya tozu dumana katacaksın ya tozu dumanı yutacaksn
« Yanıtla #6 : Temmuz 21, 2011, 04:42:32 »
vallahi ben benım canavara ferrari korna taktırdım geçend ekayın peder bindi arabaya ben de alıcam dedi bu kornadan dedi görenler faland azaten hayran kalıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 21, 2011, 08:48:32 »
Serhat bey kurallara aykırı şeyler yapmasanız gayet güzel olur kanısındayım... Hem etik olarakta doğru olanı yağmış olursunuz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 28, 2011, 13:59:15 »
Bende önceki unoma Hella (yanlış telafuz etmeyeyim ama) Mercedes kornası taktırmıştım,desibeli çok yüksek ama pahalıydı,yanlış hatırlamıyorsam 90 Tl idi 2 sene önce.Corollamın da tek kornası arızalı şu an,fiyatlar konusunda bilgisi olan arkadaşlar var mı acaba?
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 28, 2011, 14:20:37 »
Bir gün D100 de gidiyorum. Önde kilio süren uzun saçlı bira adam. Yanında bir baayan. Adamın kafa fıldır fıldır. İçerde ne dinliyor, ne içmiş bilmiyorum.

Ortalamış yolu geliyor. (Henüz üçüncü şerit açılmamıştı.) Korna, korna, korna, selektör, korna, selektör. Nafile adam duymadı. Korna arayışı içine girdim.

Kartal sanayi'de cam fitillerine baktırırken, elektrikçi geldi, ona danıştım. Dediki "Yeğen, sizin korna 'dit' korna, yanına bir tane 'dat korna takalım, işin görülsün". Taktık ve gerçekten ciddiye alınacak bir ses çıktı ortaya. Tavsiye ederim. Kimseyi rahatsız etmiyor. Hem ince, hem kalın ses çıkardığı için daha duyulabilir oluyor.

Düzenleme: Fotoğraf linki

Aşağıdaki konuda aracımın fotoğrafları var. İkinci resimdeki karışık korna dizilişini görebilirsiniz. Çok komplike bir korna sistemidir.

Fotoğraflarda bildiğiniz Mesut ustamız ve gebze ekibinin diğer üyeleri Oktay ve Suray var. Hepsine tekrar teşekkürler.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=28901.0
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.