Gönderen Konu: terra d4d nin 100.000 bakımı..  (Okunma sayısı 1389 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
terra d4d nin 100.000 bakımı..
« : Temmuz 19, 2011, 09:50:27 »
Ben kısacası aracın son bir haftadır başından geçemnleri anlatarak başlayayyım konuya..Aracımz garantiden çıktığından dolyı aynı modelkullanan abimizin tavsişyesi üzerine tokat sanayinde aracamzın 100.000 ağır bakımlarını yaptırdık.Firen balataları-Filtreler-Ve diğer küçük şeyler... Bir hafta sonra araca bindiğimde sanki motordan uğultulu bir ses geldiğini farkettim babam egzozdan gelebileceğini söyledi.Ama benim diğer dikkatimi çeken şey ise aracın birinci vitesi sonunu 3000-3500 devir arasında bulması ve sanki kendini geriye doğru çekmesi..Diğer viteslerde herhangi bir problem yok.
1-Acaba bu devir problemi neden kaynaklanıor?Bakımdan sonra yapılan bir hatadan ötürümdüdr?
2-Sonraki araştırmalarımda bu araçlarda turbonun olduğunu ve ağır bakımlarda bazen bitmiş turboların değiştirildiği söyleniyor?Bu turbo durumu tam olarak nedir?
3-Birinci viteste yaşanan bu yüksek devir ile aracın turbosu arasında bir ilişkilendirme kurulabilirmi?
Cevaplarınız için şimdiden tesekkür ederim..

Toyota Club Türkiye

terra d4d nin 100.000 bakımı..
« : Temmuz 19, 2011, 09:50:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: terra d4d nin 100.000 bakımı..
« Yanıtla #1 : Temmuz 19, 2011, 11:11:48 »
Emre, bakımlarda turbo değişmez. Turbo sadece problem olduğunda değiştirilir. Turboda bir sıkıntı olsa bunu her devirde ve viteste hissedersin. Aracınızın, tüm devirlerde ve viteslerde eskisi gibi olduğuna emin misin?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2011, 14:42:18 »
Evet Hakkı abi eminim.Sadece araba kalkışta birinci vitesdeyken devir sonunu bulup ikinci vitese gecene kadar devir göstergesi 3000-3500 'ü gösteriyor.Hatta gerekn hızda ve atiklikte değil.Biliyorum zaten araba okadar güçlü değil bende bu aracı performans aracı olarak görmüyorum ama bu devir olayı ve boğultulu ses doğrusunu söylemek gerekirse midemi bulandırdı..
-Acaba bakımda değişen parçalardan kaynaklı bir problemmi var ?
-Sanırım aynı model ve markada arabanın bu etkiye nasıl bir tepki verdiğine bakarak durumu daha sağlıklı değerlendirebiliriz belkide herhangi bir problem yok?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2011, 14:52:59 »
Filtrelerin değiştiği belirtmişsin. Hangi filtrelerin değiştiğini tam olarak belirtebilir misin? Ayrıca eğer imkan var ise turboyu da kontrol ettirmenizde fayda var.
Folgsamkeit macht frei...