0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
10bin km sonra ne randımanı ?[/quote]adamlar diyoki piston,yanma odası enjektör sistemini falan temizliyo,buda zaman alıyo diyorlar.10 bin km sonra verim vermesini buna bağlıyolar.bence doğru olabilir. birçok resimleri var adamların sitede doğalgaz,fuel oil brülörlerine çok sayıda mıknatıs takmışlar.yakıt borularına
temizlikle alakası yok,bütün karburatörü manyetize ediyor zamanla, bu yüzden zaman alıyor. Hatta benim aldığım iki parça halinde, hem içeri giren havayı ters polarite ile manyetize ediyormuş, hem de benzini. Hava nasıl manyetize olur bilmem ama...[/quote]alper bütün karbüratörü manyetize etmesi ne demek, yani karbüratör parçalarına mıknatıs özellik falanmı kazandırıyor.ben öyle anladım.tam hatırlamıyorum ama aklımda kaldığı kadarı ile yakıtlar karbon dizilimlerinden oluşuyor,mıknatısın manyetik alanının içinden geçen yakıtın dizilimleri düzene giriyor ve tam yanma sağlanıyor.böyle hatırlıyorum. bu internetlede yeni haşır neşir oluyorum tam araştırmadım.bilgisayarı yeni aldıkda.selam
Selam. Bende daha önce aynı İrfan arkadaşımızın açıkladığı şekilde bir çalışma prensibi duymuştum bu manyetik kelepçe hakkında. Ama Alper arkadaşımızın da dediği gibi temizlikle bir alakası olabilceğini bende zannetmiyorum ki eğer varsa o zaman temizlik sonucunda ortaya birde atık çıkması gerekirdi ve o zamanda bunu o bölgeden uzaklaştırıcak ayrı bir aparata ihtiyaç duyulurdu. Ancak bu bahsedilen alet üzerinde böle birşey olduğunu zannetmiyorum. Aslında bildiğim kadarıyla bu alet sadece mıknatıs özelliği taşıyan bir parça. O zaman aklıma şu soru geliyo doğal olarak; bu kadar düşük maliyetli bir parça ile gerçekten yakıt tüketiminde ya da performansta fark sağlanabiliyorsa otomobil üreticileri bunu fabrika çıkışı olarak araçlarına uygulayabilirdi. Yakıtı ayrıştırması olayı bilimsel olarak doğrudur fizik kuralları gereği ancak bu arada acaba yakıt basıncında bir düşmeye sebep oluyormu bunada bakmak lazım. Yine sanırım en iyisi bu aparatı kullanan arkadaşlar gerek yakıt tüketimleriyle ilgili, gerekse motor performanslarıyla ilgili araç orjinal halde iken (bu aparat daha önce takılı ise çıkarıp en azından uygun bir zaman bekleyip o aparatın dendiği gibi motor parçaları üzerinde oluşturduğu manyetik etkinin kalkması beklenmeli) ve aparat takılı iken benzer koşullar sağlanıp test edilmeli. Tabi bu kolay bir iş değil ve sanırım bunu aparata sahip arkadaşlardan istemek biraz fazla olur. Ama sanırım en sağlıklı bilgilere bu şekilde ulaşabiliriz. Gerisi hep farazi olur. Sanırım en iyisi Discovery deki Myth cilerle temasa geçip onların test etmesini istemek olucak. Not: Mesela Port-Polish olayında gerek motor iç aksamı gerekse emme manifoldu iç yüzeyi temizlenip yüzey parlatılır. (pürüzsüzleştirmeye çalışılır) Ancak bu kimi tarz motorlar için daha sağlıklı bir motor çalışması sağlarken bildiğim kadarıyla kimi Ör:Karbüratörlü motorlarda olumsuz yönde bir etki oluşturabilir. Çünkü pürüzlü emme manifoldu bu araçlarda aynı zamanda yakıtın bir miktar parçalanmasınıda sağlar. Port-Polish ile manifoldun bu yeteneği kaybolur.[/quote]ben aracımda lpg kullanıyorum demiştim ya,lpg de iken hiç verim kaybı yaşamadım.arac lpgde ve bu mıknatısda takılı iken 220 km hıza kadar çıktım.tahminim dahada artabilirdi ama korktum biraz.bu bir performans denemesi olurmu oda size kalmış.ha bence olur efem.selam [quote=İsmail H. Timurcioğlu]La 10.000 km az boz bi km değil. Kimi insan var 1 yılda yapamıyo o kilometreyi. Ben 2 yılda 32.000 yapmışım oda geziyorum. Bencede laf olsun diye bi şeydir. Ama anlatılanlarada katılıyorum. Manyetik dizilim meselesine de, dediğiniz gibi firma bunu düşünür koyardı hiç değil benim arabam 10.000 km den sonra daha az yakıyor buna kesin garanti veriyoruz gibi bir şey derdi.[/quote]paşam ford focus ların orjinalinde var diye biliyorum.ama gözümle görmedim.
Selam yine. Tabiki o performans denemesi olurda ama test olmazdı. Ayrıca o aparatın LPG de etkisi nasıl olur ondan da emin değilim. Çünkü LPG(Liquid Propane Gas) de o mıknatısın etki edebileceği ne gibi bir madde var anlamış değilim. Sıvı yakıtta faydasının olup olamayacağını ise ancak gerekli şartlar sağlanarak yapılan bir test bize gerçeği söyler. Bilmiyorum belki de ben yanılıyorumdur. [/quote]manyetik alanın içinden geçen bütün iletkenlerde etkileşim olur,elektrik indükler üzerinde diye biliyorum,birde lpg nin açılımı likit petrol gazı,propan ve bütan içerisinde bulunuyor.ukelalık diye anlama,sadece doğrusunu yazayım dedim.selam