Gönderen Konu: 2011 avensis  (Okunma sayısı 3487 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
2011 avensis
« : Temmuz 18, 2011, 19:48:09 »
arkadaşlar yen, kasa avensislerin anlık yakıt tüketim göstergesinden bir şey anlayan varsa anlatabilirmi :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Toyota Club Türkiye

2011 avensis
« : Temmuz 18, 2011, 19:48:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 avensis
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2011, 19:55:48 »
siz neyi anlamadığınızı yazarsanız aradığınız cevaba daha çabuk ulaşırsınız bence...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2011, 11:13:07 »
siz neyi anlamadığınızı yazarsanız aradığınız cevaba daha çabuk ulaşırsınız bence...

+1 :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2011, 11:56:12 »
anlaşılcak bir şeyi yokki avensis kullananlar anlıcaktır ne demek istediğimi zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #4 : Ağustos 11, 2011, 00:10:32 »
o çubuk grafikten bahsediyor arkadas. Valla ben ilk zamanlar pek alısamamıstım ama şimdi gayet normal geliyor. cubuk sağ tarafa doğru ilerledikçe anlıkyakıt tüketimi artıyor sola doğru gittikçede yakıt tüketimi düşüyor. Ama bence böyle bir arabada cok daha iyi bir gösterim şekli olmalıydı... Arkadas anlamamakta gayet haklı!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 11, 2011, 00:59:43 »
o çubuk grafikten bahsediyor arkadas. Valla ben ilk zamanlar pek alısamamıstım ama şimdi gayet normal geliyor. cubuk sağ tarafa doğru ilerledikçe anlıkyakıt tüketimi artıyor sola doğru gittikçede yakıt tüketimi düşüyor. Ama bence böyle bir arabada cok daha iyi bir gösterim şekli olmalıydı... Arkadas anlamamakta gayet haklı!!!
ya tabi öyle olduğunu anladımda litre bazında bi gösterim yok böyle bir araba için çok saçma bir gösterim olmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ağustos 11, 2011, 15:27:07 »
kesinlikle. kötü diye baktığımız lineada bile Türkçe yol bilgisayarı vardı. anlık yakıt tüketimi uzaklık ölçümü çok daha iyi ayarlanmıstı. bunda sacma sapan bir yol bilgisayarı var. ve gercekten bu araca yakısmıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #7 : Ağustos 13, 2011, 14:57:53 »
ful depoyla kaç km gösteriyo,kaç gidiyo hesaplayan oldu mu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 13, 2011, 15:20:36 »
full depoyla tam hesaplamadım ama fulledim izmirden çıktım 430 km edirne (keşan)a gittim. geri kalan benzinlede 360 km şehir içi yaptım yaptım ışığım yandı depo 60 litre ışık yandığındada 9 litre benzin oluyor ışık dışındamı onu bilmiorum :) 430+360=790 km karışık yapmışım 790km/60lt=13.1666 km\lt yaani 13.166 km de 1 litre yakmış benzinin litreside 4.33\13.66=0.31600 krş kilometrede karışık değerlerde 316krş yakmış ama şehir içi kullanımda 40 krş u buluyor kaba hesabımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 13, 2011, 15:24:07 »
Tabi bu değerler normal kullanım a uygun çok devirlenmedi araba ortalama 110 km ile cc açıktı yolculuğumun bir bölümünde ama ben basıcam devirli kullanmayı seviyorum derseniz 50 krş u gözden çıkaraksınız tabi....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ağustos 26, 2011, 16:10:12 »
Full depo ile 750 kmye yakın yapıyor :) ortalama 100 km ile ve şehirdışı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 26, 2011, 16:20:38 »
Benim 2007 2.0 otm Avensis ile şehir içi 25 kullandıktan sonra 90km sabit CC ile 700 şehirler arası yol yaptım.Çeyrek deponun 2 çizgi üstü benzin depoda duruyordu.Sizinkinin de en az bu kadar gitmesi lazım.Bence 750km az.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • www.ekinay.com
    • Blog
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #12 : Ağustos 27, 2011, 01:35:16 »
750 km  civarı yapıyor bu araç. Bendede vardı sattım.
2005 Verso 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 27, 2011, 04:13:24 »
ben 100 km hızı geçmeyerek ani hızlanmayarak ve shiftlere uyarak 3 sefer edirne istanbul yaptım. maslak edirne arası 237km. depoyu edirnede doldurdum ailemle beraber istanbula gittim. istanbul içinde 138 km yaptım. 1 saate kadarda dur kalk yaptım boğaz trafiğinde. sonra tekar edirneye gidip ailemi bıraktım. edirneden tekrar istanbula doğru yola çıktım mahmut bey gişelere gelmeden 10km kala benzin ışığm yandı. ben devam ettim maslaktaki bpde durdum. km sayacına baktığımda 849 km'yi gösteriyordu. depoyu doldurdum ve 54.5 litrede popma durdu ağzına kadar doldurttum toplamda 56 litre almış oldum. ben bu aracı sadece uzun yolda bir depoyla 1000km yapabileceğine inanıyorum ama dediğim gibi gaz pedalıyla dost olmalısınız ve gaz pedalına gereğinden fazla basmamalısınız. anlık tüketim bana çok yardımcı oluyor bu konuda. Ayrıca gereksiz hızlanmalardam kaçınıp shiftlere uyarsanız uzun yolda aracınız aşırı yüklü değilse ve rüzgarın etkisi azsa gerçekten 1000km yapabilirsiniz...

bu arada yol bilgisayarında avensise özel mi bilmiyorum ama 1litre benzin ile nekadar km yol yapabileceğinizi gösteren bir sistem daha var. ayarlar kısmında km km ve 100km km diye ayarlar var (yazdığım doğru olamayabilir) ayarı ordan değiştirip bu şekildede kullanabilirsiniz. mesala aracınız rolantideyse yapacağınız km düşmeye başlıyor. belirli bir hızda giderseniz mesela 90km diyelim, ozaman ise 1 litre benzin ile yapacağınız km artıyor. (10 15gibi)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 29, 2011, 19:31:43 »
arkadaşım yeni aldıysanız hayırlı uğurlu olsun. gösterge ile ilgili sorunuza yanıt vermek isterim. bende aracı yeni aldım 1.8 multidrive versiyonunu zaten 1.6 düzle hemen hemen aynı yakıtı yakıyor ( teknik verilere göre ) ortalama yakıt tüketimini gösteren bölüm mükemmel doğru çalışıyor hesaplamalarımı doğruladı tüm denemelerim de. zaten mühim olan son 100 km ortalama tüketim değerleri en önemli gösterge eğer kullanımınız ekonomikleştikçe bu ortalama değer düşmekte ve size ne yaktığınızı tam olarak göstermekte. gelelim anlık tüketim göstergesine bu gösterge yarı analog yarı dijital havada bişey olmuş. 0  - 30 lt arasında değişen  bir değerleme çubuğu şeklinde ve sizin virgülü virgülüne anlama şansınız yok 4.3 , 12.7 vb gibi. ama diğer taraftan bu tip göstergeye sahip iki aracım vardı bi fayda gördünmü dersen hayır çok dikkate alırsanız zararları bile var  örneğin sizi tribe sokar sürekli gözünüz kayar , mazallah kaza yaptırır , ve o değere bakıp durmaktan sürüş zevkinden uzaklaşırsınız. bende öle oluyor o yüzden çoktan bıraktım. arabanın yokuş aşağı o anda sıfır göstermesi aracın yakıt sarfiyatını sıfır yapmadığı gibi rampa çıkarken 23 göstermesi 23 litre tüketiyor demekte olmuyor. ama son yüz ortalaması tam bilgi sağlıyor. bütün bunlara karşın bu virgüllü veriyi sağlamakta zor olmazdı bir eksiklikmi arayana göre evet ama takmayın. heryönü ile asil bir araç ben muazzam memnunum.
TOYOTA AVENSİS 1.8 MULTİDRİVE S ELEGANT EXTRA CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 30, 2011, 02:24:31 »
ful depoyla kaç km gösteriyo,kaç gidiyo hesaplayan oldu mu

sevgili özkan çolakefe normal bir kullanımla 600-650 km arası gider taze kullanım denemelerimde basıverelim deneyiverelim dedim abarttım 585 gibiydi. açıkçası bu araç 0.45 tl yakar çok sıkıversen 0.35 düşürürsün ama keyif uçar benim normallerim 0.40 gibi. bana göre çok ve lpg li kullanıcam. ben çokta gözümü  tüketime dayayarak kullanmayı sevmiyorum. bu duruma karşıydım bir zamanlar ( lpg li araç olayı yani ) ama o zamanlar mazotluyada karşıydım.çekemem gürültüsünü diyordum. eğer başınızı ağrıtmıyacaksa biraz açayım. 2010 model ford focus titanyum a/t benzinli bi araçla başladı bu macera sıfır aldım iç mekanı hoştu sessizdi ama yakıyordu 7 ay kullandım ufak bi zararla araç zamlandı diye 2.000 tl zarar ettim ve test sürüşünde hoşuma giden 2. sıfır aracımı aldım buda 2011 model 1.4 d-4d corolla elegant m/m di. yaz günü aldığım sessiz corollam kışın bana gürültülü geldiği ve donanım eksiklikleri vede d-class lara olan tamahım olduğu için bayide iki dakkada kafaladılar. 15 gün kadar önce 2011 model avensis 1.8 multidrive s cvt şanzıman aracı aldım. lansman fiyatı ile bu fiyata pek inandırıcı gelmeyen arkadaşlara firmanın samimi olduklarını söyleyebilirim. kabaca  1.6 ile 1.8 ötv farkını düşünürsenizki bunu devlet götürüyor. şanzıman farkınıda düşerseniz ucuza bile geliyor. yahu  bu adam ne hovarda zırt pırt sıfır araba almış anlatıp duruyor dememenizi istiyorum çünkü ilk aldığım araçtan 2 bin lira zararımı ekonomik tüketimi ile corolla bana geri verdi. gelelim corolla ya 51 bin liraya aldığım corollanın sıfırı 58 çıkınca onu hiç zararsız sattım tabi allaha çok şükür kazasız orjinal oluşuyla elimden çıkardım. böyle bakınca lansman fiyatından avensis aldığımı düşünürsek çokta hovardalık sayılmaz herhalde. yani bugün ben ne focus ta tattığım sessizlikten vazgeçebiliyorum nede dizel corollanın ekonomisinden vazgeçebiliyorum. bu yüzden TCT ve benzeri forumlardaki paylaşımlar ve işi bilen ahbaplarımdan aldığım kesin tavsiyeler doğrultusunda prins marka lpg ye karar verdim. şimdi bana arkadaşım nasıl kıyıcan diyenler var ama ben aracı hurdalıkta presleticem demiyorum lpg liyeceğim diyorum ve  arabamı sevdiğim elimde dar olmadığından bu işe 2500 tl bütçe ayırdım. ben sürekli yol yapıyorum en azından bu işe değecek kadar tüketimim aylık ortalama corollada 400 lira idi bence bu araçta hesaplamalarıma göre lpg takarsam aynı yakacak dileyenlere bunun basit bi hesabı var bunada deyinirim. ama lpg takmazsam gidişat rahat 750 tl yakacak . ben bu arabama 4-5 yıl binicem forumdaki geleceğimde bunu sizlerde göreceksiniz ne istediğimi artık biliyorum bu araçta istediğim herşeyi birleştirdim tabi lpg faktörünü zaman gösterecek. uzatmayayım şuraya gelicem ; ayda 350 tl fazla yaksın yılda benim kullanımımla 4200 tl fazla yakar. 4-5 yıllık kullanım sürecinde 16.800 - 21.000 tl ( kaç yıl bindiğime bağlı ) zarar edicem. sizce taktırdığım lpg devletin bana verdiği bu zararı aracıma verebilir mi ? evet allaha şükür bana yetecek param var verebilirim ama zor kazanılıyo sokaktan toplamıyoruz ki bunu. performans kaybetmeyecek, sessiz konforlu çalışacak, gözüm anlık tüketimde olmayacaksa neden yaptırmayayım.

sevgili TCT üyeleri fazla sündürdüysem affola beni ve içinde bulunduğum durumu daha farklı anlatamazdım. hepinize hayırlı sürüşler, hayırlı günler iyi bayramlar.
TOYOTA AVENSİS 1.8 MULTİDRİVE S ELEGANT EXTRA CVT