Gönderen Konu: AE101 FRENLER İÇİN NE YAPMALI ?  (Okunma sayısı 9439 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
AE101 FRENLER İÇİN NE YAPMALI ?
« : Temmuz 18, 2011, 15:44:28 »
Arkadaşlar 97 corolla aracımın frenlerinden hiç memnun degillim yolda çok tedirgin ve en az  arada 2 araç boşluk olacak şekilde gidiyorum .Çünkü ne zaman ayagımı frene atsam arabanın ön kızaklıyor alıp başını gidiyor .arka lastiklerde hiç tepkime yok gibi 7-8 ay önce ustaya gittim arka fren balatamın bittigini söyledi o zaman daha kötü durumdaydı.arka fren balata sını degiştirdi fren ayaralarını flan yaptı bir süre kullandım iyiydi yada ben öyle hissetim.Dün önümdeki aracın birden yavaşlaması sonucu ayagımı frene attım bir cavlama sesi baktım gidiyor ayagımı frenden çekip pompa yaptım durdurdum .allahtan frenlermin huyunu bildigim için mesafeli gidiyordum.bir frenlemede 2 lastik aynı anda kapmıyor arabanın burnu saga dogru çekiyor sonra digeri kapıyor tabi çok hızlı oluyor .ayrıca sabahları ilk harekette fren pedalım gayet sert oluyor fren tam tutmuyor .daha sonra iyi tumaya başlıyor .gerçekten iyi ve güvenili rbir frene sahip olmak için ne yapmalıyım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Toyota Club Türkiye

AE101 FRENLER İÇİN NE YAPMALI ?
« : Temmuz 18, 2011, 15:44:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101 FRENLER İÇİN NE YAPMALI ?
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2011, 17:35:37 »
Efsane kasaların en büyük sıkıntısı frenler sanırım. Yücel, balatalardan çok fren hidroliğini ve fren merkezini kontrol ettirmende fayda var.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 98' Corolla 1.6 XEI - A/C - Met. Bordo
« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2011, 00:53:07 »
Evet efsanelerin en büyük sorunu bu belki de. Frene bastığınızda aracınız sağa ya da sola çekiyorsa fren merkezlerinizi ve hortumlarda boşluk olup olmadığını kontrol ettiriniz. Kızaklama meselesine gelince, bunun da en iyi ilacı kaliteli bir çift lastik... Bende de var aynı sıkıntı :(
Hayatta en anlamlı kelime "BİZ", en anlamsız kelime ise "BEN" dir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2011, 09:41:33 »
Kızaklamaya sbeep olarak lastikleriniz çok eski - yıpranmış ve diş derinliğ çok azalmış - çok sert ve yere tamamiyle tutunamıyor ya da çok eski olabilir mi?
LAstik markanızı ve üretim yılını içeren kodu yazabilirmisiniz?
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...Toyota gibi adam
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 220000
« Yanıtla #4 : Temmuz 19, 2011, 11:06:24 »
Bencede fren hidroliği ve lastikler yenilenirse sorun büyük ölçüde azalıyor. Tabi lastik basınçlarının da önemini unutmamak lazım. Mıchelin marka lastikler diğerlerine göre yumuşak tipte lastikler olduğu için hem fren tutuşunu hemde efsanelerdeki yol sesini azalttığı konusunda duyumlarım olmuştu. Tecrübe sahibi olanlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.
92 Subaru Legacy 1.8 GL (Boxer Motor)
97 Toyota Corolla XEİ AC,
04 Mazda 3 Dinamic
04 Yaris 1.0 Terra MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 19, 2011, 20:48:14 »
Fren hidroligimi hafta sonu degiştirecem kesinlikle.3-4 yıl önce ana merkez degişmişti.fren hidroligi konusunda emin degilim degişmedi diye biliyorum bayada oldu hani.Lastikleirm önler mıchelin energy saver daha 1 sezon kullandım bu 2 nci sezonu arkalar goodyear vecktor 5  3 sezonu üretim yılları 2008 ortaları fazla eski sayılmazlar.ben en çok fren balatalarım ve fren hidroligimden şüpheleniyrum.trw orjinal balata alıp dot3 fren yagını komple boşalttırıp doldurtayım.birde fren hortumlarına felan baktırayım umarım bir nebze düzelme olur .11 yıldır bu araç bizde geçlik dönemimde hatırlıyorum frenlerimiz bu denli kötü degildi en son hamlede kızaklardı.hatta babama derdim ayagımın altın kızaklayım diye yalvarıyor derdim .o denli hissederdim fireni bakalım inşallah düzelir .valla yaşı geldi artıkın okutup yeni bir araç mı alsam da diyom ne yalan söyleyim ugraş ugraş sıkıldım geçen gün oturdum hesapladım yaptıklarımı inanmazsınız son 1 yılda lpg dahil 2534 tl harcamışım .ama baskı balatadan trigere farından sıralı lpg sine herşeyini yenilettim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '13
« Yanıtla #6 : Temmuz 21, 2012, 22:49:33 »
Arkadaşlar bende de var o sıkıntı herkes de olduğu gibi. lastikler güzel balatalar yeni sayılır ama hala aynı, frene basınca kaymaya başlıyorum. bi çözümü vardır umarım...
(98 toyota  corolla 1.6 xei)  2013 Auris 1,4 D4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 21, 2012, 23:15:13 »
arka balatalar sistem yapısı gereği fazla aşınmaz fakat zamanla gevrer ve tutmaz. arka balatalarınızı iki ön balata değişiminde bir mutlaka değişin. fakat piyasadaki adi balatalardan değil TRW , VALEO veya BOSCH olarak ön ve arka komple değişin ve hidroliğinizi dot4 olarak iki senede bir MUTLAKA değiştirin. lastiklerinizi BRİDGESTONE B330 EVO olarak ( ben efsanede 185 65 14 ebat kullanırdım) yenileyin bakın bakalım frenleriniz nasıl oluyor? !!!!!!!
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ekim 22, 2012, 02:31:51 »
Aynı sorun bende de vardı usta. Bu sıkıntı Olur ama bende geçti allaha şükür . bir kere illallah ettirdi bana gittim ustaya durumu anlattım araba durmuyor diye. Ne gerekiyorsa yapın dedim. Baktılar balatalar sağlam anlam veremediler fakat usta sürünce anladı durmadığını. Fren kapaklarını ve disklere 2 zımpara vurdular sonra hidroliğin havasını aldılar. ve en can alıcı yer toyotalar da efsane kasalarda bu sorun sürekli nedeni ise fren balatasının arasına giren toz ve pas tozu bunlar zamanla disk ile balata arasında birikiyormuş meğersem o yüzdende balata atlıyormuş. sorun bundanmış benim bildiğim ne zaman arabayı yıkasam basınçlı suyu lastiklerin arasından frenlere basıyorum ve allaha şükür frenlerde bi sıkıntı yok. Denemeni tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 22, 2012, 08:46:04 »
arka balatalar sistem yapısı gereği fazla aşınmaz fakat zamanla gevrer ve tutmaz. arka balatalarınızı iki ön balata değişiminde bir mutlaka değişin. fakat piyasadaki adi balatalardan değil TRW , VALEO veya BOSCH olarak ön ve arka komple değişin ve hidroliğinizi dot4 olarak iki senede bir MUTLAKA değiştirin. lastiklerinizi BRİDGESTONE B330 EVO olarak ( ben efsanede 185 65 14 ebat kullanırdım) yenileyin bakın bakalım frenleriniz nasıl oluyor? !!!!!!!

ilaç gibi +++
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 22, 2012, 10:25:52 »
ilaç gibi +++
denediniz mi hocam nasıl oldu acaba ?
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ekim 27, 2012, 21:53:35 »
benim frenlerde iyi değildi(zaten arabanın eksi yanı) 195/50/15r lastik artı jant aldım inanamayacağın derecede iyileşti lastiklerin markası michelin pilot exalto harkese öneririm yakışta artma olmadı.bu arada fren ve disklerde önemli ama ben sadece lastik artı jant değişmiştim cok iyi oldu sonra2-3 ay önce diskler ve balataları değişrtirdim şu an süper

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 27, 2012, 21:59:43 »
bence lastiklerdendir