Gönderen Konu: Lpg'li araç sahipleri gazı nereden alıyorsunuz ?  (Okunma sayısı 18251 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg'li araç sahipleri gazı nereden alıyorsunuz ?
« Yanıtla #40 : Ekim 07, 2011, 13:48:35 »
Ben çok farklı noktalardan gaz aldım ama her biri farklılık gösteriyor Örnek verecek olursam milangaz dan alıyorum hem performans hemde mesefa iyi gidiyor aynı istasyondan birdahaki alışıma ne km re yapıyor nede performans oluyor.Bu aralar keçiören girişindeki shell den alıyorum performans iyi yaptıgı yolda iyi sayılır .Ama her zaman farklılık gösteriyor .Bu Atatürk Kültür Merkezi yanında total istasyonu var bir kaç kişi orayı met  etti ama hani gidipte almadım.Shell alınabilir diye düşünüyorum.Genel anlamda denetimi en yüksek firma orası .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 07, 2011, 13:48:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 07, 2011, 13:51:07 »
Powerwax diye bir istasyon var bizim orada, gazı oradan alıyorum ben, baya da gidiyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 10, 2011, 13:57:14 »
O anda hangi istasyona yakınsam oraya dalıyorum çünkü şehir içinde o kadar ters yerlerde yakıt istasyonları var ki genelde kırmızı ışıkla gezdiğim için hemen ilk gördüğüme giriyorum :D Ama genel olarak BPET var ordan alıyorum gayette güzel..
Ama opetten almamamızı katkılı gazın enjektörleri tıkadığını Prins lpg sistemimizi takan ustada söylemişti..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ekim 10, 2011, 14:01:34 »
sürekli aygaz kullandım. 30.000 km lpg ile devrildi. sistem atiker ve şükür şamandranın hatalı göstermesi hariç bir sorun yaşamadım.
şamadnra konusunda da gidip serzenişte bulundum. sağolsunlar geliştirilmiş yeni modelleri ile garanti kapsamında değiştirdiler. sonra ondan da sorun yaşamadım.
bir kez totaldan depo fulledem. ondada sarfiyat aşırı arttı. aygaz da alsam sarfiyat yüksekti. ayara götürdüm. total kullanmam ile alakası varmı bilmiyorum ama regülatör basıncı düşük deyip basıncı yükseltti. sarfiyat o gün bu gündür aynı seviyelerde
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 25, 2011, 14:29:10 »
Eski aracım Polo 1.4 16v comfortline idi. 3 yıl boyunca milangazdan başka bir yerden almadım. 1 kere total hariç. milangaz hem çok yol götürdür hem de araç iyi kaçardı. yeni aracıma lpg taktıralı 5 gün oldu. ilk opetten aldım 50 lira 250 km gitti. sonra 30 lira milangazdan aldım 160 km gitti. milangaza devam. ayrıca kırıkkale'de milangaz 1.99 aygaz 2.20. eski istasyonumdan şaşmıycam.
2013 Auris Active Skypack Multidreve S BRC-LPG
2010 Auris Comfort Extra AT. CC BRC-LPG (arkadaşıma sattım)

English Teacher

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ekim 25, 2011, 16:28:48 »
ayrıca kırıkkale'de milangaz 1.99 aygaz 2.20. eski istasyonumdan şaşmıycam.

yahu  bu benim araba Türkiyedeki en pahalı LPGyi kullanıyo heralde opetten alıyorum litresi 2.52 lira.30 kuruş fark var yahu  :(
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
« Yanıtla #46 : Ekim 25, 2011, 20:39:48 »
Aracımda 25 lt lik depo var,eger gazı aygazdan(opet) alırsam 23,5 lt doluyor ve yaklasık 54 tl oduyorum,bugün shellden doldurdum depoyu ve 38 tl tuttu,16,5 litre aldıgını soyledı gorevlı.ıkısınde de fulluyorum depoyu,sanırım aygaz veya shell tarafından kandırılıyorum,anlayamadım durumu.opettekıler bızım basıncımız yuksek dıyorlar,ancak lpg ustam 25 lt lık depoya 23,5 lt gaz basılmaz dıyor.siz ne dersınız arkadslar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ekim 25, 2011, 22:57:02 »
bir keresinde yolumun üstünde olmadığı için mecburiyetten bp'den aldım gazı,almaz olaydım:))%15 yakın daha az km yaptım.normalde aygazdan şaşmam ve tavsiye ederim.
bir de şuna dikkat ederim,yakıt alırken şamandıradan ses gelince dolumu bitiririm ve farklı opet-aygaz istasyonlarından yakıt almama rağmen lt olarak aldığım miktar benzerdir.
en son geçen hafta 2,39dan almıştım (istanbul anadolu yakası altunizade opet)
Toyota Corolla  1,6 2007 HB plus line

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ekim 25, 2011, 23:19:46 »
ben hep aygazdan alıyorum diğer arkadaşların söylediği gibi farklı aygaz istasyonlarında  bile değişiklik arzediyor.birinden alğımla 440 km gidiyor diğerinde 490 gitti çok şaşırdım :-\
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ekim 27, 2011, 14:07:38 »
depoyu iyice boşalttım. milangaz dan 60 liralık (30 litre - kırıkkale fiyatıdır) gaz aldım bakalım kaç km gidicek bayrama kadar burdayım hep şehir içi kullanıcam. inş 300 km gider.
2013 Auris Active Skypack Multidreve S BRC-LPG
2010 Auris Comfort Extra AT. CC BRC-LPG (arkadaşıma sattım)

English Teacher

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Kasım 01, 2011, 15:57:31 »
Arkadaşlar lpg çıktığından bu tarafa sürekli lpg kullandım ve en ucuz nerdeyse ordan aldım hiç bir problem yaşamadım hepsi aynı gidiyor aynı performansı veriyor:) Şimdi ise FULL 'den alıyorum...
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Kasım 01, 2011, 16:52:25 »
ATİKER taktırdım yeni değişik yerlerden gaz aldım mogaz total aygaz milangaz farkettiğim benim şamandıramı bozuk yoksa gazlar farkediyormu bilmem ama mogazla performans iyi mesafe az milangazla mesafe uzun performans katkılı olmadığı için az aygaz hız iyi mesafe az totalden  30 tl ye 127 km gitti  km de normalde kaç yakması iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Aralık 10, 2011, 19:23:22 »
arkadaşlar güven al gaz dan lpg alan varmı bizim burada biraz ucuzda alacam ama tereddüt de kaldım
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Aralık 16, 2011, 15:19:29 »
arkadaşlar güven al gaz dan lpg alan varmı bizim burada biraz ucuzda alacam ama tereddüt de kaldım

bilgisi olan varmı arkadaşlar?
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Aralık 16, 2011, 23:17:33 »
Isparta'dan Yozgat'a giderken Beyşehir'in girişindeki güven al gazdan almıştım o zaman 2.19 du iyi  hatırlıyorum.Bir sorun çıkarmadı bende. Ama sürekli kullanmadım...
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Aralık 17, 2011, 14:26:15 »
ya bu gaz muhabbeti hepsi aynı değilmi aga bi tek katkılılar hariç onlarda kendini belli ediyor sürüşte performansta yani ama normal geri kalan gazların farklarını açıklıcak varmı ipragaz,milangaz,totalgaz,shell,petrolofis,vs bunların farkı içindeki bileşimlermiridri nedir yani bunu söyleyebilen varmı ben bi tek farkı mogaz aygazda gördüm katkılı olduğundan daha iyi performans ama geri kalanı aynı bu arada karma 72 tl yr 320 km gitti şehir içi şehirlerarası nasıl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Aralık 19, 2011, 01:01:49 »
Tüp takılan yerde ki usta katkılı gazı kesinlikle tavsiye etmiyor..Nerden ucuzsa ordan al diyor ki bahsettiği bir yer var adamlar mükemmel satış yapıyor fiyat 2,39 diğer istasyonlardaki gazlardan çok çok daha fazla km gidiyorum..Katkılı gazla ucuz gazın yaktığı değerlerin aynı olduğunu katkılı gazın sadece pahalı performansı yüksek ve filtreyi daha çabuk tıkadığını söyledi..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Aralık 19, 2011, 07:56:37 »
Isparta'dan Yozgat'a giderken Beyşehir'in girişindeki güven al gazdan almıştım o zaman 2.19 du iyi  hatırlıyorum.Bir sorun çıkarmadı bende. Ama sürekli kullanmadım...

Teşekkürler güven al gazdan alıp deneyeceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Aralık 19, 2011, 11:16:58 »
Teşekkürler güven al gazdan alıp deneyeceğim
Rica ederim sıkıntı yaşamazsınız inşallah...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #59 : Aralık 21, 2011, 11:57:09 »
opet