Yalnız markalar değil istasyonlarda çok farklılık gösteriyor arkadaşlar.bir keresinde konyada bir opetten lpg doldurdum,uzun yolda normalde 6 litre yakan araç 12 litre yaktı....
Fatih bey; Bu derece fark olmasını ben şu şekilde açıklarım.
LPG'de pompaların basınç farklılıkları da göz önünde bulundurulmalı. Örneğin bazı LPG pompaları 32lt.lik depoya 40lt. LPG basabiliyor.
En son başıma gelen olay çok ilginç (ama güzel bir örnek):
Kendi hesaplamalarıma göre deponun (kalanın üstüne) 66 TL.ye dolması gerekirken 92 TL.ye doldu ve 32lt.lik depoya 36lt. gaz almış oldum (oysa tamamen boş değildi, içinde 4lt. olduğunu varsaysak 36+4=40).
140 km. yol yaptıktan sonra başka bir istasyonda tekrar depoyu doldurtmak istediğimde 2 TL.lik LPG alınca depo doldu, pompacı deponuz dolu (full) dedi. bu hesaba göre 140 km yolu 2TL.'ye gitmiş oldum.
Sonuç; hep aynı pompadan (aynı marka LPG değil, aynı marka istasyon değil, aynı istasyon değil, Aynı Pompa) alıyorsanız LPG'nizi, ancak o zaman tam bir ölçüm yapabilirsiniz. Pompaların basınç farklılıkları sizi yanıltacaktır. Bazen 2TL.ye 140km yol gidecekseniz, bazen de 100km.de 12lt. LPG yakacaksınız.