Gönderen Konu: 2006 1.4 d4d kaza ve parça fiyatları  (Okunma sayısı 5956 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 1.4 d4d kaza ve parça fiyatları
« Yanıtla #20 : Temmuz 19, 2011, 00:33:03 »
Eksperi yakala bi yemek ısmarla benden tavsiye :P
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 19, 2011, 00:33:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 19, 2011, 00:37:17 »
Servis de olsa sigorta şirketlerinin istedikleri parçayı taktırma hakları var. Dolayısı ile perte ayırmazlar ve onarım isterlerse şirkete en ucuza gelecek şekilde yan sanayi parçalar ile onartabilir sigorta şirketi. Liderin servisi iyidir. Yan sanayi de olsa güzel yaparlar. Ama senin için kaldırmazsa satabilirsin de.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 19, 2011, 17:24:26 »
bugün reis'in bahçesinde aracınızı gördüm, kaza nasıl gerçekleşti bilmiyorum ama bana hasar iç aksamlara çok zarar vermemiş gibi geldi, yalnızca sağ arka çamurluk oldukça kötü durumda, bağaj kapağı da yamulmuş...
sol arka çamurlukta hafif bir yamulma olmuş, umarım pert raporu verirler, ama vermezlerse de çok üzülmeyin bence, aracınızın durumu o kadar da kötü değil...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 19, 2011, 17:35:24 »
eger carpanın kaskosu varsa servis de olsa tamircide olsa orjinal parça kullanmak zorunda.ne olursa olsun servıste yaptırmakta fayda var en azından muhattap var.eger trafik sigortasından yapılacaksa eşdeger parca dedikleri yan sanayi kullanıyorlar.
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Temmuz 19, 2011, 21:12:03 »
bugun servisteki ustalarla görüşüldü bir belge eksik oldugu için eksper yarın sabaha kalmış 11 500 Tl masraf 4000 lira işçilik masrafı var denilmiş şimdi ne diyorsunuz arkadaşlar kasko bedeli 26500 dü pert ihtimali nedir ?
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Temmuz 19, 2011, 21:19:54 »

eger carpanın kaskosu varsa servis de olsa tamircide olsa orjinal parça kullanmak zorunda.ne olursa olsun servıste yaptırmakta fayda var en azından muhattap var.eger trafik sigortasından yapılacaksa eşdeger parca dedikleri yan sanayi kullanıyorlar.
mustafa beyin dedigi gibi bende orjinal parça takmak zorunda olduklarını ögrendim
oguzhan bey ben göremedim aracı sadece fotograflandıgı kadar biliyorum iş sebebiyle gidemedim ankaraya servis çalışanlarının demesine göre pert diyolar ama bakalım yarın belli olur araca kamyon çarptı uyuyormuş şöför suçunu kabul etmiş raporda 8/8 biz haklı durumdayız
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 19, 2011, 21:20:36 »
%60 olunca perte çıkıyor...
26500*0.6= 15900.
sizin masraf 15500 ediyor, bence pert...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Temmuz 19, 2011, 21:21:13 »
Eksperi yakala bi yemek ısmarla benden tavsiye :P
maalesef ankarada degilim orda olsam bütün ögünlerdeki yemek masrafını çekebilirm :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 20, 2011, 15:26:01 »
Arkadaşlar aracım perte cıktı çok şükür piyasa yoklaması yapılıyor.Kasko bedelinin altında bir fiyat verme imkanları yok sanırım dogrumudur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 20, 2011, 15:30:14 »
1-2 bin lira altında verirler itiraz et.merkeze telefon et gerekirse söv  .ciddiyim.bir öğretmen arkadaşım kıran kırana parasını almıştı.araçta aksesuarlarınız varsa sökün götürün.(kasko poliçesine eklettirmediyseniz)kendinize ait toplu iğne bile bırakmayın.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 20, 2011, 15:32:51 »
Arkadaşlar aracım perte cıktı çok şükür piyasa yoklaması yapılıyor.Kasko bedelinin altında bir fiyat verme imkanları yok sanırım dogrumudur?

Gözünüz aydın, Allah bir daha yaşatmasın... Corolla gibi çok satan ve piyasası aktif bir modelde kasko bedelinin çok altına ineceklerini sanmıyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Temmuz 20, 2011, 15:37:16 »
Gözünüz aydın, Allah bir daha yaşatmasın... Corolla gibi çok satan ve piyasası aktif bir modelde kasko bedelinin çok altına inceceklerini sanmıyorum.
Teşekkürler hakkı bey cümlemize yaşatmasın piyasa degerinin altında bir rakam verirlerse itiraz hakkı doguyor sanırım kasko bedeli belli çünkü
Yusuf beyinde dedigi gibi sıkıştırmak şart herkes kendince bir pay biçmeye çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 20, 2011, 15:48:24 »
Çok çok geçmiş olsun,Allah kimseye göstermesin.Umarım bu sadece kötü bir anı olarak silinip gider hafızanızdan.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Temmuz 20, 2011, 15:57:26 »
Çok çok geçmiş olsun,Allah kimseye göstermesin.Umarım bu sadece kötü bir anı olarak silinip gider hafızanızdan.
Amin Can bey kimseye göstermesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 24, 2011, 22:54:55 »
ömer öncelikle çok geçmiş olsun cana değil mala zarar gelsin bu arada arabanın perte çıkmış olması çok iyi oldu bende bir kez kaza yapmıştım perte çıkardılar kanun gereği kaskoda mesela 26.500 tl yazıyorsa onu vermeleri gerekir bu arada arabadaki tüm aksesuarlarını alın ve toplu iğne bile bırakma kardeş
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 25, 2011, 13:45:03 »
ömer öncelikle çok geçmiş olsun cana değil mala zarar gelsin bu arada arabanın perte çıkmış olması çok iyi oldu bende bir kez kaza yapmıştım perte çıkardılar kanun gereği kaskoda mesela 26.500 tl yazıyorsa onu vermeleri gerekir bu arada arabadaki tüm aksesuarlarını alın ve toplu iğne bile bırakma kardeş

kasko bedelinin pratikte police fiyatını arttırmaktan başka bir hikayesi yok.sadece araç piyasada kasko bedelinden daha degerli ise işe yarar.oda sanırım belli bir  orana gore artıyordu yanlış hatılamıyorsam.piyasadaki rayiç bedel üzerinden degerlendiriyorlar. bence burada yapacagınız piyasada sizin aracınıza muadil olacak satılık araçların degerleriyle kıyaslama yaptırmaya calısın.siz birkaç yerden fiyat alın elınızde olsun bence
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ekim 15, 2011, 19:29:44 »
uzun zamandır nete girmedigim için bu konu aklımdan çıkmış tamamen aracın bedeli 26.500 oldugu halde 24 teklif ettiler itiraz ettik 24.500 yaptılar telefonda 2 dakika içersinde hiç bir yere danışmadan gene itiraz ettik biz bu bedeli istemiyoruz sonuçta poliçede ve piyasada olan degeri ortada.Başka ekspere verip degerlendirmesini bekledik ve kaskoyu yaptırdıgımız yer belgeleri bölgeye gönderin gibi bir akıl verdi.Bölgeye gönderilmesini istiyoruz dedik bi süre sonra diger eksperde raporunu hazırladı sanırım belgeleri bölgeye göndericek olan arkadaşlara hatırlatma babında arayıp gönderip göndermedigini sordugumda tamda sizi arıyodum şöyleydi böyleydi yan yattı çamura battı biz size 25000  verelim göndermeyelim dediler ısrar edince madem öyle arabanızı yaptıralım gibi bir atarlanma söz konusu oldu ama tahminime göre 2.eksperde pert kaydı verince bu söylediklerini blöf olarak kullandı ve 26.000 lira aldık 500üde bindigimize saydık artık yapcak bişe yok :)
Başınıza Allah göstermesin böyle bir olay gelirse kesinlikle itiraz edin ve belgelerinizin eksper raporlarınızın ve piyasa yoklamanızın belgelerini bölgeye göndermesini isteyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 15, 2011, 19:42:16 »
Ömer bey
Öncelikle geçmiş olsun.Bildiğim kadarıyla kasko değerinin 3/2 sine tamir masrafı yaklaştığında araç perte çıkıyor konu açılalı baya olmuş yorumların hepsini okuyamadım. Ama gördüğüm kadarıyla şase de de işlem gerekli bu gibi durumlarda işin maliyeti artacağı için araç direk pert e çıkar. Eğer gıcık (affınıza sığınarak) bi expere denk gelmezseniz aracınız pert dir. Bazı experler çıkma parça veya yan sanayi parça ile tamir yoluna gittiği için maliyeti ucuz tutup perte çıkarmamak için uğraşıyorlar gerçi sizin durumda %100 arkadan vuran suçlu olduğu için karşı taraftan alıcaklar bedeli bu yüzden sorun çıkarmazlar. Size tavsiyem aracınızın motoru ve ön düzeni ne bileyim hoşunuza gidiyorsa sıfır felam aldıysanız perte çıktıktan sonra aracı 2500 tl ile 5000 tl arası kasko şirketi aracı satışa çıkarıyor . Zamanınız varsa alın sanayide çıkma parçalarla size 11000 liralık masraf 5,500 tl ye gelir yani
5000 kasko + 5500 çıkma parçalarla =10 500 gibi bi rakama mal etmiş olursunuz aldığınız para da cabası kalır.. 10500 ü geçsede sorun olmaz zaten siz arabanın parasını almış olucaksınız.
Tekrar geçmiş olsun
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ekim 15, 2011, 21:45:17 »
Ömer bey
Öncelikle geçmiş olsun.Bildiğim kadarıyla kasko değerinin 3/2 sine tamir masrafı yaklaştığında araç perte çıkıyor konu açılalı baya olmuş yorumların hepsini okuyamadım. Ama gördüğüm kadarıyla şase de de işlem gerekli bu gibi durumlarda işin maliyeti artacağı için araç direk pert e çıkar. Eğer gıcık (affınıza sığınarak) bi expere denk gelmezseniz aracınız pert dir. Bazı experler çıkma parça veya yan sanayi parça ile tamir yoluna gittiği için maliyeti ucuz tutup perte çıkarmamak için uğraşıyorlar gerçi sizin durumda %100 arkadan vuran suçlu olduğu için karşı taraftan alıcaklar bedeli bu yüzden sorun çıkarmazlar. Size tavsiyem aracınızın motoru ve ön düzeni ne bileyim hoşunuza gidiyorsa sıfır felam aldıysanız perte çıktıktan sonra aracı 2500 tl ile 5000 tl arası kasko şirketi aracı satışa çıkarıyor . Zamanınız varsa alın sanayide çıkma parçalarla size 11000 liralık masraf 5,500 tl ye gelir yani
5000 kasko + 5500 çıkma parçalarla =10 500 gibi bi rakama mal etmiş olursunuz aldığınız para da cabası kalır.. 10500 ü geçsede sorun olmaz zaten siz arabanın parasını almış olucaksınız.
Tekrar geçmiş olsun
Kerem bey aracın masraf bedelini ilk eksper 15.500 cıkarmıştı ön rapordada pert vermişlerdi fakat araç ankarada kaldıgı için çok ilgilenme baskı yapma şansımız olmadı bu birazda kasko firmalarının parayı kendilerine yontma şekli gibi geldi telefonda konuşurken bastırınca anında üstüne 500 lira daha ekliyebildi.Böyle oluncada akla ilk gelen kasko zaten 26 .000 lirayı gözden cıkartmış fakat ses cıkartmazlarsa (müşteri) ne kırpabilirsem kar mantıgıyla çalışıyolar diye düşünüyor insan ister istemez.Alacagımız bedeli aldıgımız için üstüne çok düşmedik.Araç bir süre Ankara Reis otada kaldı 17.000 liraya istanbuldan sanırım tam emin degilim bi kaportacı almış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 15, 2011, 22:47:24 »
Cok gecmıs olsun. En beterı bu olsun ınsallah.
Usenmedım konunun tamamını okudum bence sızın ıcın en menfı sekılde sonuclanmıs konunuz.
Resımde gozume cok agır bır hasar gorunmuyor gıbı ama sase zarar gorduyse baska.
Hayırlısı olsun.
Pruva Neta