Sayın Kürşad bey ve değerli Toyata AE 101 kullanıcıları,
Bahsettiğiniz araç boşta iken rölantide titreme problemi, ani ivmelenmede gecikme, yakıtta çok az bir artış ve aracın gücünün ciddi derecede azaldığı, çekişten düştüğü, ani ivmelenmede daha az tepki verdiği durumları yaşadım.
Otogazcımın buji kablosunun ve bujinin değişmesi gerektiği tavsiyesinden sonra, piyasada satılan en iyi olduğu söylenen japon malı NGK buji kablosunu aldım (Bu kabloyu tercih etme nedenim: aracın kullanma klavuzunda NGK bujiden de bahsedilmesidir). Buji kablosunu satan Japon parçacı eski kabloları saklamamı söylemişti. Bende kabloları kolonyalı mendille temizledim ve sakladım. Yeni kabloda (NGK) aracım 100'den sonra hızlanmadı ve buji kabloları acayip ısındı (araç daha kötü oldu). NGK istanbul'u aradım. yetkili kendi kablolarında böyle bir sorunun olmadığı, en iyi kablo olduğunu, aracımın Distbiritörenü değiştirmemi söyledi. (Yani kablosuna toz kondurmadı)
Bu durum üzerine, otogazcıya tekrar giderek eski kablolarımı taktırdım, yeni aldığım NGK kablosunu iade ettim. Sorun 10.000 km kadar halloldu. Sorunun kaynağı; motor yağı buji kabloları üzerinde biriktiği için ısınmaya neden olduğu ve buji kablolarının yeterli elektrik iletememsine neden olduğunu tespit ettik. Ayrıca, buji kablolarının temizlenmesi ile ısınmanın azalması nedeniyle sorunu kısa bir süre için de dahi olsa çözdüm.
10.000 Km sonra rölantide titreme sorunu üzerine yetkili servisten (TOYOTA LİDER-ANKARA)'den orjinal Buji kablosunu 3 taksitle
269,37 TL'ye aldım (ORJİNEL BUJİ KABLOSU MARKASI: SUMITOMO'dur.).
Tüm arkadaşlara tavsiyem yan sanayi buji kablosu ile uğraşmayın önce orjinal buji kablosu taktırın. Büyük bir ihtimalle sorun hallolacaktır. Ayrıca orjinal buji kablomun ilk arıza verdiği 16.500 kilometre civarıydı. Temizlemeyle 10.000 km daha kullanabildim. İlgilenenlere tavziye olunur.