Gönderen Konu: YARIS 1.3 MMT - sabah motor soğukken sağ ön taraftan şıkırtı gibi ses geliyor  (Okunma sayısı 2088 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • gün doðar, gün batar
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
YARIS 1.3 MMT - sabah motor soğukken sağ ön taraftan şıkırtı gibi ses geliyor arkadaşlar.

Bu konuyu google da arıyorum, bir çok kişide aynı problem var fakat çözüm önerisi yok. Çözüm bulan arkadaş varsa lütfen yazabilir mi?  :-\

Sabahları ilk çalıştırmada rölantide iken şıkır şıkır ses geliyor. Bunu herhangi bir ustaya da böyle anlatmak zorunda kalıyoruz çünkü günün diğer zamanlarında bu sesten eser kalmıyor.

Ayrıca yine sabahları ilk çalıştırmada çok yoğun ve çok tuhaf bir benzin kokusu çıkıyor... Otoparkta duramaz oluyorum resmen.

Sevgi ve saygılarımla...
bu dünya bir pencere, her gelen bakar gider...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Duyduğunuz şıkırtı sesi alternatör kayışı (V kayışı da denir) sesi olabilir. Kontrol ettirmenizi ve gerekiyorsa değiştirmenizi tavsiye ederim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
siz böyle dedikten sonra ben de dikkatlice dinledim aynı sesi ben de duydum.çok sorun olduğunu zannetmiyorum ama yine de hakkı abiyi dinlemekte fayda var.bu arada hakkı abi bizim arabalarda tirger kayış mı zincir mi?
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
siz böyle dedikten sonra ben de dikkatlice dinledim aynı sesi ben de duydum.çok sorun olduğunu zannetmiyorum ama yine de hakkı abiyi dinlemekte fayda var.bu arada hakkı abi bizim arabalarda tirger kayış mı zincir mi?

Zincirli. Tüm VVT-I motorlar zincirlidir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • gün doðar, gün batar
  • Araç: Yaris
1 hafta evvel V kayışı için "çatlaklar başlamış" dedi servis. Değiştirmem gerek sanırım.
Servise "değiştirin" dedim, ellerinde V kayışı olmadığını, sipariş ile getirttiklerini söylediler.
Arabayı 2 gün bırakmak işime gelmediği için değiştirtemedim.

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
bu dünya bir pencere, her gelen bakar gider...