Gönderen Konu: HANİ SAĞLAMDI HANİ SORUNSUZDU KANDIRILDIM  (Okunma sayısı 6178 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: HANİ SAĞLAMDI HANİ SORUNSUZDU KANDIRILDIM
« Yanıtla #20 : Temmuz 13, 2011, 00:20:38 »
sayın arkadaşlar ben sizinle sadece küçük bir sorunumu paylaştım ama görüyorum ki bazı arkadaşlar toyotanın avukatlığına soyunmuş hani müşteri her zaman haklıydı hani veli nimetti para veriyoruz kardeşim helal para

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 13, 2011, 00:20:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 13, 2011, 01:25:07 »
Arkadaşlar bu tür basit sorunları aynı medyatize edercesine büyüterek başlıklar kullanıyor ve konuyu büyütüyorsunuz. ve toyota almak isteyipte internet ortamında araştırma yapan şahıslar da sizin bu yazdıklarınız okuyor ve gereksiz yere Toyota hakkında olumsuz düşüncelere kapılıyor.

Doğru söze ne denir? Ancak şapka çıkartılır. Gerçekten de incir çekirdeğini doldurmayacak şeyleri büyütmekte üzerimize yok. Aynı sıkıntılar Toyota ayarındaki diğer arabalarda yok mu sanıyorsunuz. O kadar hassas olan varsa gider Cadillac veya Bentley alır biner. 
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • İlK SöZüm Son arabam Toyota :D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #22 : Temmuz 13, 2011, 01:51:00 »
Doğru söze ne denir? Ancak şapka çıkartılır. Gerçekten de incir çekirdeğini doldurmayacak şeyleri büyütmekte üzerimize yok. Aynı sıkıntılar Toyota ayarındaki diğer arabalarda yok mu sanıyorsunuz. O kadar hassas olan varsa gider Cadillac veya Bentley alır biner.

sana katılıyorum abi aynen al bi vosvogen bora bin abim taş gibi araba sağlam kasa
Gümüş gri '2011' Toyota Corolla 1.4 D4D Comfort MT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 13, 2011, 09:11:53 »
Babamda 99 astra classic var ses gelmeyen yeri yok arabanın bugüne kadar hiç bu nasıl arabaymış diye söylenmedim. Ama kendi arabamda bir yerinde tıkırtı gelince huylanıyorum :) Demekki parasını kendin verince farklı oluyor bakış açısı :) Bence farklı bir servise götürün birde ordan baksınlar, olabilir bu tarz şeyler önemli olan çözüme ulaşmak.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 13, 2011, 09:23:04 »
Arkadaşlar bu tür basit sorunları aynı medyatize edercesine büyüterek başlıklar kullanıyor ve konuyu büyütüyorsunuz. ve toyota almak isteyipte internet ortamında araştırma yapan şahıslar da sizin bu yazdıklarınız okuyor ve gereksiz yere Toyota hakkında olumsuz düşüncelere kapılıyor.

kesinlikle katılıyorum Gökhan bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 13, 2011, 09:26:40 »
 :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko:
Bence aracın değiştirilmesini isteyin bir dilekçe ile....
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 13, 2011, 10:16:59 »
sayın arkadaşlar ben sizinle sadece küçük bir sorunumu paylaştım ama görüyorum ki bazı arkadaşlar toyotanın avukatlığına soyunmuş hani müşteri her zaman haklıydı hani veli nimetti para veriyoruz kardeşim helal para

Süleyman Bey, burada ki herkes kendi fikrini paylaşıyor. Bir de yanlış anlaşılma olmasın, burası Toyota'ya ait bir kurum vs. değil, o nedenle buradaki hiç kimse müşteri yani velinimet de değil :). Sorununuz halledilene kadar vazgeçmeden, çözülmesini isteyin. Yada beklemek istemiyorsanız ve elinizden geliyorsa, tırnakların bağlantı bölgelerinden biraz ısıtarak, daha sıkı kavramasını sağlayacak biçimde şekillendirin.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 13, 2011, 10:34:57 »
Arkadaşlar toyota pzarda belli bi yer edindiği için müşterilerine ve son zamanlarda ürettiği arabalara önem vermiyor. 50 bin verip sıfır araba alıyorusunuz adam hala kapaklı jant üretiyor ve en basit kapı bantı çıtalarına bile ekstra para istiyor. 50 bin lira verip boş bi araba aldıgını zamanda ufak tefek sorunlar bile çıksa yinede can sıkıyor. Üstelik servise gittiginizde geçiştiriyolar. Arkadas kemer tırnağı gevşekse alıcaksın yapıcaksın.. Bunlar küçük ayrıntı öenme vermemek gerek diyenler sizi çözemedim toyotatamı çalışıyosunuz ordanmı ekmek yiyiosunuz anlamadım. Adam o parayı vermişse kafası rahat edecek arkadaş, sen hertürlü sorununu gidermek zorundasın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Temmuz 13, 2011, 11:12:47 »
Yeni arabada hiç bir sorunun olmaması hepimizin dileği ama bilmem kaçtane hareketli parçadan oluşan arabalarda böyle şeyler olabiliyor. Bende ki corollada son kasa, komşumdada dizel astra sedan var, astraya bindiğimde corollanın kapılarının içi boşmuş hissine kapılıyorum ama kalite ağırlık demek de değildir. Corollamda şimdiye kadar pek sorunla karşılaşmadım.
2011 1.6 corolla comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 13, 2011, 11:14:18 »
Aynı konular.Ufak sesleri kafayı takan arkadaşlar.Bana göre bunlar sorun değil.Hani sorunsuzdu ne demek.Tabii ufak sorunlar olacak.Daha üst kalite araçlar da bile sorunlar var.Toyota büyük firma.Biz de satılan arabalar Toyota modellerinden sadece bir kaçı.Evet benim arabada da bazen genleşme kaynaklı geçici çıtırtılar oluyor.Ne diyim kötü araba mı diyeyim.Değil iyi araba.Takıntı halinde donanım az diyen arkadaşlar.Arabanın donanımının çok olmasa iyi araba anlamına gelmez.Sıfır focus kullandım.Adeta kütük.Renault,opel kullanım rahatlığı sıfır.Toyotanın 2. eli yüksek.Ayrıca firma salak değil.Herşeyin hesabını uzun vadeli yapıyorlardır.Son kasa Toyota bana göre çok yakışıklı,harika araba.Eminim 2013 kasası daha muhteşem olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Temmuz 13, 2011, 11:26:56 »
bu işler beklenti işidir. nasip olursa bende toyota sahibi olmak istiyorum ve gene nasip olursa sıfırına niyetim var. benim arabadan beklentim motor anlamında sıkıntım olmasın, yılda en fazla 2 defa bakım için servise gideyim. sorun değil bakım başına 250 - 300 tl para da vereyim. bunlar dışında ufak tefek sorunlara kendim bile çözüm bulabilirim. ama sıfır bir arabada 5 yıl içinde atıyorum bin- 2 bin tl'lik bir masraf çıkarttırırlarsa o zaman o araba işe yaramaz demektir.
Aynasi iştir kişinin lafına bakılmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 13, 2011, 11:35:51 »

anlamadığım nokta toyota hakkında her konuda olumlu düşünce olmak zorunda mı? yada ayrıca bir site kurup(veya buradan) sabahtan akşama toyotayı öven başlıklar, reklamlar mı yapılmalı?? negatif şeyler susup saklanmalı mı?? ayrıca kişiler tepkilerini verirken şablonlar mı belirlenmiş bu forum sitesinde, "medyatize" olmadan yazı yazılacak?? sorunlar kişilere göre değişiyor ki motorla ilgili kimi sorunlar normal görünürken, bu tarz "ufak" denilen sorunlar önemsenmiyor,, burası paylaşım yeriyse, toyota böylesine büyük marka kabul ediliyorsa, her sorun bence önemsenmeli, "beğenmiyorsan git başka marka al" demek yerine,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 13, 2011, 11:58:16 »
Hatasız hiçbir şey yoktur.Hatalar söylenmeli ki düzelsin ,hatanın küçüğü olmaz satış sonrası şikayetleri almalı ve çözüm üretmelidir toyota.Aksi halde pazardan silinir gidersiniz.Hepimizinde bildiği gibi azınmayacak kadar (2 katı)diğer ülkelere göre  çok para veriyoruz araç alırken.Bu yüzdende kaliteyi daima aramalıyız tüketici olarak. Sırf bu toyota için değil tüm markalar için de geçerli olmalı.Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 13, 2011, 12:29:20 »
Gürkan Bey'in de belirttiği gibi karşılaşılan sorunlara biz tüketicilerin vereceği tepkiler tamamen beklentilerimizle alakalı. Buna benzer başlıklarda daha önce bir kaç kez de belirttiğim üzere bu tür subjektif konularda bize ters gelse bile, yazılanlara duygusal tepki vermemek bence en iyisi. Fakat saygı kuralları aşılmadığı sürece verilen duygusal tepkileri de ben şahsen anlayışla karşılıyorum. Tabi buna benzer yorumlar yapan arkadaşların da bu tür tepkilere karşı anlayışlı olmaları ve bunu peşinen kabul etmeleri gerekir bana göre. Süleyman Bey'in yazısına yapılan "medyatize" eleştirisine ise katılıyorum çünkü başlığında "kandırıldım" ifadesi geçiyor. Objektif olarak baktığınızda Süleyman Bey'in bu ifadeyi kullanabilmesi için yetkili bayi ile yaptığı herhangi bir yazılı veya sözlü anlaşmanın şartlarına uyulmamış olması gerekir. Fakat anladığım kadarıyla kendisi, gerek internet yoluyla, gerekse de kendi çevresinden edindiği olumlu izlenimler sonucunda bu kararı vermiş ve beklentisini de buna göre oluşturmuştur. Beklentisinin seviyesi kendisini bağlar, bizim bu konuda kendisini yargılamaya çalışmamız psikoloji, iktisat, sosyoloji gibi birçok disiplin düzleminde yapılacak uzun ve bence gereksiz bir tartışmanın kapını aralar. “Kandırıldım” ifadesini mecazi anlamda kullandığı, yaşadığı problemin garanti sözleşmesi kapsamında giderilebileceği ve “hani sağlamdı, hani sorunsuzdu” ifadeleri ile vermek istediği mesaj açıktır fakat özellikle internet medyasını yakından takip eden biri, Süleyman Bey’in üslubunun, internet medya editörleri ile paralel olduğunu da rahatlıkla görebilir :) Bu konuda da kendisini eleştiremem, herkes yazdığının okunmasını ister, Süleyman Bey’in amacı konusuna ilgi çekmek olabilir ve bunu başarmıştır da…
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 13, 2011, 13:33:32 »
Hakkı abi bu konuya yorum yapmak istemiyordum ancak senin yazından sonra cevap veresim geldi :D ilgi çekmiştir konu evet ancak pire içinde yorgan yakılmaz derler atalarımız , yani eften püften ufacık bir sorun için çok abartılı bir başlık ve mesaj olmuş bence, sonuçta servise gidilir bu parçayı 2 3 kere yerine taktınız sorunum hallolmadı denir ve parçanın değişimi talep edilerek sorun çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 13, 2011, 14:00:06 »
benim fikrim sağlam ve sorunsuz oldugunu böyle ufak sorunlarla sorgulamak yanlış
bakın size bi örnek vereyim
2 ay önce enişte bey 2011 sıfır corolla aldı,ilk yorum kardeşinden geldi tipini hiç beğenmiyorum falan vs
bir zaman sonra beraber erzuruma gidiyorlar bunlar abi kardeş ve dönüşte kaza yapıyorlar,araç yoldan cıkıp direğe vuruyor ve defalarca takla atıyor içerisinde 5 kişi !
hiç birisinin burnu bile kanamıyor,sağ salim cıkıyorlar araçtan
kazadan sonra ilk yorum gene kardeşten geliyor,gözümü açtığımda pamuk tarlası gibiydi arabanın içi ! açılmayan hava yastıgı kalmamış,acaba başka hangi araçla bu kazayı bu şekilde atlatırdık diye sormuş
buyrun yorum sizin....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Temmuz 13, 2011, 14:03:27 »
Hakkı Bey güzel bir örnek.Yalnız hava yastığı konusu karışık.Malum açılmadığı da çok oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 13, 2011, 14:13:49 »
Hakkı Bey güzel bir örnek.Yalnız hava yastığı konusu karışık.Malum açılmadığı da çok oldu.

mesele o değil zaten,bunlar yola cıkmadan önce karar verememişler dobloylamı gitsek toyotaylamı diye
dobloyla gitmiş olsaydık, bir kaçımız geri gelemezdik herhalde demiş !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Temmuz 13, 2011, 14:22:22 »
mesele o değil zaten,bunlar yola cıkmadan önce karar verememişler dobloylamı gitsek toyotaylamı diye
dobloyla gitmiş olsaydık, bir kaçımız geri gelemezdik herhalde demiş !
Allah korumuş.Evet doblo olsa durum vahim olabilirmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 13, 2011, 14:32:25 »
Şaka gibi başlık...:)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!