Gönderen Konu: Yaris Servis İkaz Lambazı  (Okunma sayısı 4270 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
Yaris Servis İkaz Lambazı
« : Temmuz 12, 2011, 10:50:17 »
Merhaba ben bir yaris kullanıcısıyım. Şöförlükte de yariste de yeniyim. Aracımı 1 temmuzda aldım. Yeni olduğumdan da araçta normal olan bazı şeyleri anlayamayarak servise taşınıp duruyorum. :)
Dün sabah arabamı park ettikten sonra bir süre araba da oturdum ve göstergeleri inceledim. Kontağı açmadan yani arabayı çalıştırmadan yağ ve akü ikaz lambaları kırmızı yanıyordu. Bir de servis ikaz lambası yeşil yanıyordu. Arabayı çalıştırınca tüm ikaz lambaları söndü.  Servis lambası ise kafama takıldı çünkü Kullanıcı el kitabında o ışık yandığında servise götürmem gerektiği yazıyor. Rengi ile ilgili bir bilgi vermemiş. Aracı çalıştırınca kaybolursa gibi bir ibare de yok... Acaba servise götürmeli miyim...

Toyota Club Türkiye

Yaris Servis İkaz Lambazı
« : Temmuz 12, 2011, 10:50:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Servis İkaz Lambazı
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2011, 14:32:50 »
Segah Hn., araç çalıştığında tüm lambalar sönüyorsa içiniz rahat olsun, her şey yolunda demektir. Arabayı çalıştırmadan önce aracın beyni direksiyon, airbag, vs. gibi elektronik sistemleri kendileri kontrol eder ve bir sorun yoksa bunların ışıkları söner. Yağlama ve şarj sistemi (akü) ile motora ait ışıkların sönebilmesi için aracın çalışması gerekir. Araç çalışır çalışmaz bunların da kontrolü tamamlanır ve bir sorun yok ise tüm ışıklar sönmüş olur.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2011, 15:15:50 »
Segah Hn., araç çalıştığında tüm lambalar sönüyorsa içiniz rahat olsun, her şey yolunda demektir. Arabayı çalıştırmadan önce aracın beyni direksiyon, airbag, vs. gibi elektronik sistemleri kendileri kontrol eder ve bir sorun yoksa bunların ışıkları söner. Yağlama ve şarj sistemi (akü) ile motora ait ışıkların sönebilmesi için aracın çalışması gerekir. Araç çalışır çalışmaz bunların da kontrolü tamamlanır ve bir sorun yok ise tüm ışıklar sönmüş olur.

birde mavi(verso da mavi) yananan motor hararet göstergeniz ısınınca söner .kırmızı yanarsa sorun var demektir.Her ne olursa olsun çalışma esnasında yanan uyarı işaretlerini dikkate alınız ve hemen durdurup bilgi alınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Temmuz 13, 2011, 01:18:22 »
 Bende 2011 yaris kullanıcısıyım aracı çalıştırdıktan sonra bütün ışıklar sönüyör. Servise danışmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2011, 18:10:20 »
Segah Hanım;

aracınızı çalıştırdığınızda bütün ikaz ışıkları sönüyorsa aracınızda sorun yok demektir.

Mehmet ZTRK16

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 14, 2011, 18:19:11 »
Bende 2011 yaris kullanıcısıyım aracı çalıştırdıktan sonra bütün ışıklar sönüyör. Servise danışmalısınız.
Efe bey ufak bi yanlış anlaşılmayı düzeltelim.Hanımefendi zaten araç çalışınca ışıklar sönüyor demiş siz sanırım o detay atladınız.servise danışmaya gerek yok yani.kafalar karışmasın.Özür dileyerek hatayı uyardım izninizle
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 15, 2011, 17:57:42 »
Efe bey ufak bi yanlış anlaşılmayı düzeltelim.Hanımefendi zaten araç çalışınca ışıklar sönüyor demiş siz sanırım o detay atladınız.servise danışmaya gerek yok yani.kafalar karışmasın.Özür dileyerek hatayı uyardım izninizle

:alkis: herşey normal, arkadaşlarımında dediği gibi hareket halinde iken beliren ( Far, echo mod  ve yeşil ısı lambası haricinde ki ) beliren ışıklar için servise  danırşırsınız. Ayrıca araçtan normal haricinde bir ses geldiğinde ve bu ekstra sesin devamı durumunda yetkili bir kişi ile görüşmenizi tavsiye ederim.
Honda Jazz / 2012