0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araba çok ağır rampalarda biraz sıkıntı oluyor.Geçenlerde ankara'da cinnahı çıkarken (cinnah biraz diktir) araba full doluydu.Hatta durunca herkese kilosunu sordum beş kişi 375 kg geliyoruz bayağı zorlandım.Ama hata bendede vardı rampa başında arabayı kaptırmam gerekiyordu onu yapmadım.ve haliyle araba yığıldı.Ama düşünceme göre benim yaptığım gibi kim yaparsa o kadar insanla her arabayla zorlanır gibi geliyor.bu benim düşüncem tabiki.
Yeri geldikçe her zaman aynı şeyi anlatıyorum;Avensis'e, 1.800d/d 65 nm tork, 4.000d/d 83hp güç üreten 1.6 benzinli motor yerine, 1.800d/d 205 nm tork, 4.000d/d 90hp güç üreten 1.4 D-4D takılsa hemde M/M şanzıman ile,Eminim satış patlaması yaşar.
Chip taktır 30 beygire kadar yükseltilebiliyorlar , ama yakıtın da anasını ağlatırsın
....Başka bir teknik sıkıntı olabilir mi?
Sanırım, 1.4 Avensis imajından daha çok korkuluyor.Teknik sıkıntı olacağını hiç zannetmiyorum ama eninde sonunda bir şekilde güçlü-ekonomik-küçük hacim yönüne gidilecektir.1.4 D-4D-CVT ile 7 ileri şeklinde uygulansa eminim çok güzel bir ürün ortaya çıkar.
Benim duyduğum yapılan testlerde CVT şazımandaki kasnağın dizel motorların torkuna dayanamayıp koptuğu. Bu sebeple dizel motorlarda CVT uygulayamıyorlar.
Bence de eğer performans takıntınız varsa satın bir 200 Nm tork üstü bir dizel araç ya da benzinli turbo + supercharger motorlu vw alın 3-5 yıl binin. Ama emin olun ki o süre sonunda Avensisin konforunu ve sorunsuzluğunu arayacaksınız.