Gönderen Konu: YARİS M/M GÖSTERGE SORUNU  (Okunma sayısı 4323 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
YARİS M/M GÖSTERGE SORUNU
« : Temmuz 11, 2011, 12:29:59 »
Merhaba..Benim araçla ilgili bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim..
Aracım 2011 model yaris M/M. şu an 6000 km deyim. benim sorunum gösterge hakkında. Dün yolda giderken benzin ışığım yanmaya başladı ve 38 km gidebileceğimi gösteriyordu..yaklaşık 2 km daha bu şekilde gittikten sonra tek kademe benzin ışığı yanıp sönerken birden iki kademeye çıktı..ki aldıgımdan beri ilk defa böyle birşey yaşıyorum..Ben yine de güvenmeyip benzin aldım.aldıktan 2-3 km sonra benzin göstergesi yükseldi ama gidebileceğim km yükselmedi. 38 km den düşmeye devam etti ve eve ulaştıgımda 28 gösteriyordu. Bu normal bişey mi yoksa benim göstergemde sorun mu var?
Forumu incelediğimde yaris kullanıcıları genelde şehir içi manuel kullanımını öneriyor vites kutusunun ısınmaması için ve daha az yakması için. Ben bir kaç kere manuelde kullandım ama benzin tüketimi çok hızlandı. Ben mi bir yerde yanlış yapıyorum yoksa kullanımı mı farklı anlamadım..
Son ve en önemli soru:nasıl bu kadar ekonomik kullanıyorsunuz..ben neden çok benzin yakıyorum size nazaran anlamadım?
tevazu erdemdir...

Toyota Club Türkiye

YARİS M/M GÖSTERGE SORUNU
« : Temmuz 11, 2011, 12:29:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: YARİS M/M GÖSTERGE SORUNU
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2011, 15:08:06 »
Betül Hn., depo içerisindeki şamandıranın boyutu ve konumu, aracın hareketine bağlı olarak rampa aşağı veya rampa yukarı doğru hareket halindeyken ve hatta duruken akaryakıt seviyesinin yanlış ölçülemesine sebep oluyor. Göstergenizde bir sorun yok, merak etmeyin :) Bu nedenle araç içerisindeki yakıt çalkalanmıyorken ve araç düz bir zemindeyken yaptığınız ölçümü dikkate almanızda fayda var. Bunun dışında yol bilgisayarı ile ilgili dikkate almanız gerken en önemli konu, range (menzil) değeri 0'a düştüğü anda depoda rahatlıkla 6-8 lt civarında yakıt kaldığıdır. Bunu depoyu fulleyerek kendiniz de test edebilirsiniz. Benim size tavsiye aracınıza yakıt aldığınızda fişi kolay bir yere koyun, üzerine km.yi not edin veya göstergedeki ara km'yi sıfırlayın. Ortalama yakıt tüketimi de sıfırlamayı unutmayın. Daha sonra aldığınız yakıtın miktarı ve yol bilgisayarındaki ortalama yakıt satüketimi rakamına göre kat edebileceğiniz km'yi hesaplayıp, ona göre yakıt alabilirsiniz. Bence en pratik yöntem bu.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2011, 15:15:06 »
betül hanım bu arada çizginin yükselmeme nedeni aldığınız yakıt miktarına bağlı.20 lira ve aşağısında yakıt aldıysanız çizgi yükselmez..ekonomik kullanmanın tek yolu bence 2600 devri geçmemek..tekrar kolay gelsin
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2011, 15:19:35 »
Betül Hn., depo içerisindeki şamandıranın boyutu ve konumu, aracın hareketine bağlı olarak rampa aşağı veya rampa yukarı doğru hareket halindeyken ve hatta duruken akaryakıt seviyesinin yanlış ölçülemesine sebep oluyor. Göstergenizde bir sorun yok, merak etmeyin :) Bu nedenle araç içerisindeki yakıt çalkalanmıyorken ve araç düz bir zemindeyken yaptığınız ölçümü dikkate almanızda fayda var. Bunun dışında yol bilgisayarı ile ilgili dikkate almanız gerken en önemli konu, range (menzil) değeri 0'a düştüğü anda depoda rahatlıkla 6-8 lt civarında yakıt kaldığıdır. Bunu depoyu fulleyerek kendiniz de test edebilirsiniz. Benim size tavsiye aracınıza yakıt aldığınızda fişi kolay bir yere koyun, üzerine km.yi not edin veya göstergedeki ara km'yi sıfırlayın. Ortalama yakıt tüketimi de sıfırlamayı unutmayın. Daha sonra aldığınız yakıtın miktarı ve yol bilgisayarındaki ortalama yakıt satüketimi rakamına göre kat edebileceğiniz km'yi hesaplayıp, ona göre yakıt alabilirsiniz. Bence en pratik yöntem bu.

tüm bu dediklerinizi yaparken hangi ara aracı kullanacam merak ettim =) neyse yine de denemeye çalışırım.teşekkürler
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 11, 2011, 15:42:34 »
tüm bu dediklerinizi yaparken hangi ara aracı kullanacam merak ettim =) neyse yine de denemeye çalışırım.teşekkürler

Yakıt göstergesi çift çizgiye gelene veya menzil değeri 30-40 km'ye düşene kadar kadar bir şey yapmanıza gerek yok :) Bu durumda cep telefonunuz ile basit bir hesap yapar ve içiniz rahat bir şekilde yol alırsınız.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2011, 15:48:47 »
Yakıt göstergesi çift çizgiye gelene veya menzil değeri 30-40 km'ye düşene kadar kadar bir şey yapmanıza gerek yok :) Bu durumda cep telefonunuz ile basit bir hesap yapar ve içiniz rahat bir şekilde yol alırsınız.

ama neticede göstergemde bir sorun yok en azından bu sonuca ulaşabildik sanırım yani servislik bir noktada değilim. Artık ne yakacaksa yakacak yapacak birşey yok. Elimi taşın altına soktum artık =)
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 11, 2011, 16:17:43 »
tabiki göstergede problem yok..siz hangi devirde aracınızı kullanıyorsunuz??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2011, 19:11:31 »
genelde 3000
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 12, 2011, 09:23:11 »
2500 devire kadar düşürün aracınızı yakıtınız baya azalacaktır garanti ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 14, 2011, 15:12:42 »
ortalama 2000 devirde kullanıyorum artık ve 5.4 litre gösterdi inananamdım bende..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 14, 2011, 18:24:23 »
Hakkı abi zaten  herşeyi güzelce anlatmış, şunu eklemek isterim, bazı şeyler deneyimle sabittir, siz daha öncebu gibi şeyleri önemsemediğiniz için farkında değilsinizdir ama bundan sonra algıda seçici davranıp 1 depo ile kaç km gittiğinizi, 2 kademe ışık yandığında ne kadar daha yol gidebileceğinizi tahmin ediyor olacaksınız.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2011, 14:21:18 »
ortalama 2000 devirde kullanıyorum artık ve 5.4 litre gösterdi inananamdım bende..
tebrik ederim ayrıca sevindim:)