0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Betül Hn., depo içerisindeki şamandıranın boyutu ve konumu, aracın hareketine bağlı olarak rampa aşağı veya rampa yukarı doğru hareket halindeyken ve hatta duruken akaryakıt seviyesinin yanlış ölçülemesine sebep oluyor. Göstergenizde bir sorun yok, merak etmeyin Bu nedenle araç içerisindeki yakıt çalkalanmıyorken ve araç düz bir zemindeyken yaptığınız ölçümü dikkate almanızda fayda var. Bunun dışında yol bilgisayarı ile ilgili dikkate almanız gerken en önemli konu, range (menzil) değeri 0'a düştüğü anda depoda rahatlıkla 6-8 lt civarında yakıt kaldığıdır. Bunu depoyu fulleyerek kendiniz de test edebilirsiniz. Benim size tavsiye aracınıza yakıt aldığınızda fişi kolay bir yere koyun, üzerine km.yi not edin veya göstergedeki ara km'yi sıfırlayın. Ortalama yakıt tüketimi de sıfırlamayı unutmayın. Daha sonra aldığınız yakıtın miktarı ve yol bilgisayarındaki ortalama yakıt satüketimi rakamına göre kat edebileceğiniz km'yi hesaplayıp, ona göre yakıt alabilirsiniz. Bence en pratik yöntem bu.
tüm bu dediklerinizi yaparken hangi ara aracı kullanacam merak ettim =) neyse yine de denemeye çalışırım.teşekkürler
Yakıt göstergesi çift çizgiye gelene veya menzil değeri 30-40 km'ye düşene kadar kadar bir şey yapmanıza gerek yok Bu durumda cep telefonunuz ile basit bir hesap yapar ve içiniz rahat bir şekilde yol alırsınız.
ortalama 2000 devirde kullanıyorum artık ve 5.4 litre gösterdi inananamdım bende..