Gönderen Konu: Araç Niye Yağ Eksiltiyor?  (Okunma sayısı 3940 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Herkese Sağlık
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Araç Niye Yağ Eksiltiyor?
« : Temmuz 11, 2011, 11:24:40 »
Arkadaşlar merhaba! Bir yakınımda 2001 1.6 corolla var.Araç 106000 km;de,sıralı lpg takılalı 6 ay oldu.Daha önce problem yoktu yalnız lpg takıldıktan sonra araç yağ eksiltmeye başladı ciddi olarak.Bu modellerde yağ eksiltme olduğunu biliyorum ama niye 100000 km ye kadar yağ eksiltmedi o zaman? Motora ne tür katkı koyarsak eksiltmeyi keser? Bu konuda öneri bekliyorm...

Toyota Club Türkiye

Araç Niye Yağ Eksiltiyor?
« : Temmuz 11, 2011, 11:24:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç Niye Yağ Eksiltiyor?
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2011, 14:53:26 »
Tam sentetik yağ kullanmak bazen eksilmeyi kabul edilebilir seviyeye çekebiliyor. Ben özellikle LPG ile daima tam sentetik yağ kullanımından yanayım. Nedeni bu yakıtın silindir içinde daha fazla sıcaklık üretmesi. Bahsi geçen motorda bildiğim kadarıyla bir yağ segmanı problemi var. Bu da yağın daha fazla miktarda ısıya maruz kalmasına neden oluyor olabilir. Dolayısıyla yağın azar azar yanarak yok olması anlamına gelir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2011, 14:56:01 »
Abdullah Bey, benim ilk aklıma eksilmenin LPG'nin yüksek yanma ısısından kaynaklandığıdır. Yüksek ısıya dayanıklı tam sentetik bir yağ kullanmanızı tavsiye ederim.

Edit: Ahmet Bey ile aynı anda aynı şeyleri yazmışız :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 13, 2011, 01:46:45 »
Aynı araç bendede vardı 2001 corolla üretilen bir seri fabrika çıkışlı yağ yakıyordu ve toyota bu araçları motorlarını değiştirmek için geri çağırmış benm aracı aldğım adam geri götürmemiş tabi :) yağ yakma problemi bendede vardı ne kadar garip değilmi fabrikadan yağ yakar bir vaziyette çıkıyor araç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 13, 2011, 16:31:27 »
Abdullah Bey "önceden yoktu" diyor ama...
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2011, 17:01:01 »
Apdullah bey "Bu modellerde yağ eksiltme olduğunu biliyorum " diyor ama..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 13, 2011, 17:15:50 »
peki arkadaşlar,genelde yani lpg siz araçta yağ eksiltme sorunu neden kaynaklanıyor?
yağ eksiltme ayrı,yağ yakma ayrımı?
yoksa zaten yakarak mı eksiltiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 13, 2011, 17:47:57 »
Ben LPG kaynaklı olan eksilmenin "yakarak eksilme" olduğunu ve yukarıda anlattığım biçimde gerçekleştiğini düşünüyorum. Ama bu araçta iki şey (LPG ısısı ve segman sorunu) üst üste gelmiş ve zararlı bir sinerji oluşturmuş olabilir.

Bu modelde olan yağ segmanı problemi yağın yanma odasına gereğinden fazla bulaşmasına neden oluyor (LPG olmasa da) ve o da yakarak veya buharlaşarak eksilme.. Tabi bir de contalardan sızarak, damlatarak eksiltme şekli var o ayrı.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac