Gönderen Konu: 2011 corolla elegant bir kaç soru  (Okunma sayısı 1093 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
2011 corolla elegant bir kaç soru
« : Temmuz 10, 2011, 22:36:42 »
3 yıl 2006 golf comfortline tiptronik kullandım.
10 gün gibi 2011 corolla elegant at kullanıyorum ve yeni aracımda bir kaç eksiklik ve bilmediğim özellikler hissteğim için golfle kıyaslayarak sorularımı deneyimli arkadaşların cevaplamasını umuyorum.
1-araç kapılarını kilitlerken golften kalma alışkanlığım gereği farların açık kalmasına aldırmaz kilitler giderdim.Farlar zaten kısa süre sonra otomatik kapanırdı.
corollada ise öyle değil.alt kattaki komşum zilimi çaldı ve ''abi farlar açık kalmış'' dedi.aynı zamanda aracı sağ kapıdan ve sol kapıdan kilitleme dahi farklı sonuçlanıyor.konu hakkında bilgi istiyorum.
2-araca binmek üzere kilitleri açtığım zaman farlar otomatik yanmıyor mu? golfü kumandadan açınca farlar ve iç aydınlatmalar yanardı.
3-vites göstergesi göremedim.golfü kullanırken göstergelerden hangi viteste olduğumu görürdüm.
4-göstergeler çok kullanışsız.aynı ekranda sıcaklık, anlık yakıt, saat gibi özelliklerin görülmemesi ve ekran değişikliğinin seyir halinde iken kadrandan zorla yapılması eksiklik.golfte direksiyondan rahatlıkla ekran geçişleri yapılıyordu.
5-Ayrıca araç özensiz yapılmış.yine golfle karşılaştıracam.bagajda hoperlörlerin açıkta bulunması,stepne bölümünün basit olması (kalan boşluklara bujon anahtarı vb araç gereçler için bölme yaplabilirdi-golfteki gibi), eşya bölmelerin eksik olması (koltuk altlarında çekmeceler, bağaç kapağı iç kısmına file vs), koltuklar sadece iki çeşit harekete sahip, bel desteği ayarı yok.arka koltukta ve bagajda 12 volt girişleri olabilirdi.
6-koltukların altında koltuk ıstma için gerekli bağlantı ve hazırlık yapıldığını gördüm.koltuk ısıtmadan yararlanmak için ne tür eklentiler yapılmalı?
7-golfe göre yol tutuşunu beğenmedim.virajlarda tedirgin oldum, ve sadece denemek için kısa süreli yüksek hıza çıkarak ani frenleme yaptım.aracımı tanımak için.hem yüksek hızda hem frenlemede araç sallandı.ön ön taraf gezinir gibi mi oldu, arka taraf mı sağa sola kaçmaya çalıştı anlamadım.
kısacası 2011 full donanımlı bir araç beklentilerimin çok altında kaldı.

Toyota Club Türkiye

2011 corolla elegant bir kaç soru
« : Temmuz 10, 2011, 22:36:42 »