Gönderen Konu: Pioneer -3950-4950-5950 Corollaya Sığar Mı?  (Okunma sayısı 10476 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Pioneer -3950-4950-5950 Corollaya Sığar Mı?
« : Nisan 03, 2008, 22:14:53 »
arkadaşlar durum bu . sitede yapılmış bazı örnekleri görme şansım oldu . fakat teybi ayrı yerden satın alıp montajı başka bir yerde yaptıracağımdan bu sorunun cevabına ulaşmam gerekiyor. teybin kafası yukarıdan aşağıya doğru açılıyor. aracım 2006 corolla sedan . manuel klima var.

montajı yapacak olan firma tüm teyplerin ebatlarının hemen hemen standart olduğunu ve derinlik konusunda sorun olmayacağını söyledi. sadece çerçeveyi doğal olarak takmayacakmış. yaparım dedi ama bu işin dönüşü yok biliyorsunuz. alıp elimde teybin patlamasını da istemiyorum.

şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 03, 2008, 22:14:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Nisan 04, 2008, 09:45:09 »
Bildiğim kadarıyla TR de bu tip araçlara göre teyp çerçevesi yaptırılabiliyor, hatta bunu en fazla modifiye firmaları kullanıyor, senin aracına gelince orijinal teybin yeine çerçevesiz böyle bir teyp taktırmak çok çirkin olur, yapılmış örnekleri var ben daha önceden youtube benzeri sitelerde görmüştüm, sana tavsiyem internetten INSTALL DOUBLE-DIN DASH KIT diye sorgulatırsan rahatlıkla bulabilirsin.
link
belki TR de bile standart olarak satan birileri vardır

kolay gelsin
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 04, 2008, 09:56:15 »
Alıntı yapılan: ergin boyaci
Bildiğim kadarıyla TR de bu tip araçlara göre teyp çerçevesi yaptırılabiliyor, hatta bunu en fazla modifiye firmaları kullanıyor, senin aracına gelince orijinal teybin yeine çerçevesiz böyle bir teyp taktırmak çok çirkin olur, yapılmış örnekleri var ben daha önceden youtube benzeri sitelerde görmüştüm, sana tavsiyem internetten INSTALL DOUBLE-DIN DASH KIT diye sorgulatırsan rahatlıkla bulabilirsin.
link
belki TR de bile standart olarak satan birileri vardır

kolay gelsin
[/quote]

bilgi için teşekkürler. ben küllüğün üzerine taktıracağım. onun için çerçeve konulmayacak.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Nisan 04, 2008, 10:48:28 »
Bak adam ana üniteyi söküp ne koymuş yerine. Resimleri ile gösteriyor.

Corolla 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 04, 2008, 10:53:12 »
güzel yapmış ta, yol bilgisayarı falan kalmamış
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Nisan 04, 2008, 11:01:20 »
oooo . güzel olmuş ama ben birazcıkta güvenlik açısından teybin gözükmesini istemiyorum. onun için kapağın arkasına yerleştireceğim . bir de yol bilgisayarını kullanıyorum. şu bahsettiğim teyplerin oraya olup olmayacağını bilebilsem bugü gidip alacam da. henüz cevap gelmedi maalesef. devrim sağlam style olacak bizimki  fakat onun teybin kafası aşağı doğru açılıyor. benim dediklerim yukarıdan. bir tek o kafamı karıştırdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 04, 2008, 11:17:54 »
Günal oraya Alpine takmıştı galiba, Araç İçi Ekipman bölümünde biraz gezinirsen resimlerini bulabilirsin
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Nisan 04, 2008, 11:22:52 »
günal arkadaş da forumda şu an aktif fakat konuyu görmedi belki de . diğer konuya yazayım bakalım belki cevap verir. öğlede de gider alırım teybi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 04, 2008, 11:29:37 »
hadi kuzen al artık teybini de müziğin keyfine bak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Nisan 04, 2008, 11:32:11 »
kuzen alacam da , montajda sorun yaşarsam teyp elimde patlar. forumda üstten açılanın montajı sorun olur gibi bişeyler hatırlıyorum . kullanan bir arkadaş cevap verse iş çözülecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 04, 2008, 13:50:13 »
Daha önce tartışıldı işte diyorum ya, arama yaparsan bulacan cevabını
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Nisan 04, 2008, 13:52:30 »
arama yapmayı beceremiyorum ben sanırım . sitede hata oluştu şeklinde yanıt alıyorum. bir daha kurcalayayım . az önce pioneer 5950 inceledim . akşam onu satın alacam sanırım. istediğim tüm özellikler var. fiyat 250 ytl

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Nisan 04, 2008, 17:00:53 »
Hayrılı olsun şimdiden. Ben 2006 yılında aracı alınca yaptıracaktım. Ana ünüteyi söküp yerine bi kapak takıyolar. O kapağa o verdiğim linktekine benzer bi iş oluyo. Üst kısmı teyip için boşluk geri kalan alt kısım ise cd gözü gibi 2 parmak kalınlığında bir yer oluyo. Eğer tesisatcı 3000 ytl lik lcd ekranlı bi pioneer teyp filan alırsan ekrana yol bilgisayrını filan verebiliyoruz demişti o zamanlar. Şimdi 500 ytl ye bile lcd ekranlı teypler var ama uygulanabilirmi bimiyorum. . O kapakda 100 ytl filandı sanırım.

Ramiz beyin çalışması

Bu linke bi bak. Arkadaşa rastlasanda rastlamasanda özelden mesaj at. En azından özel mesajınız var diye mailine yazı gider ve gelir sana cevap verir. Yada Günal beye at. Onlar bi şekilde sorduğun soruya cevap verecektir. Ya konuna yada özelden geri dönerler sana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Nisan 04, 2008, 17:24:50 »
teşekkürler ismail. ben birazdan gidip alacağım teybi zaten. bekledim bugün biri yazar belki diye ama , heralde kimse takmamış pioneer in bu serilerinden. beni düşündüren bahsettiğim teybin kapağının üstten alta açılıyor olması.

alper arkadaşımız aratırsan bulursun demiş ama ,, baktım bulamadım, ya da gözüme çarpmadı. bir de forumun yeni üyesi olduğum için daha önceden hangi konuda hangi muhabbetin döndüğünü bilemiyorum. ondan da biraz zor oldu yani. istediğim cevabı henüz alamadım.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Nisan 04, 2008, 17:56:43 »
Modifeye menüsünde araç içi modifiye başlığına bak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Nisan 04, 2008, 19:13:26 »
az önce satın aldım ürünü. 265 ytl 5 taksit olarak. yarın sabah da taktıracağım . memnun kalırım diye tahmin ediyorum. kötü diyen çıkmadı şu ana kadar. eğer kafa çıkması ile ilgili sorun yaşarsam dönüp 6050 ub alacağım . onlar aşağıdan açılıyormuş. bakalım . yarın resimleri çekeyim sizinle paylaşırım. montaj sırasında da çekerim resim. toplamda işçilikler herşey dahil 885 ytl harcamış oluyorum. eğer ses beni tatmin eder ise makul bir fiyata güzel bir sistemim olmuş olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Nisan 05, 2008, 22:11:30 »
arkadaşlar

bildiğiniz gibi bir süredir aracıma teyp taktırmak için İzmir de mekan arıyordum. corollaya orijinal teybine dokunmadan teyp takmak tam bir bela. küllüğün üzerindeki dar alanda işlemin uygulanmasını ve kapağın da kapanmasını istiyordum. bu işlem çok uzun bir işçilik ve maharet istiyor. En sonunda işinin uzmanını bulmayı başardım. Toyota yetkili servisi direk olarak Müzik hastanesi'nden Bülent bey ile görüşmemi söyledi. ben de öyle yaptım ve iyi ki yapmışım. Uzun zamandır işini bu kadar severek, özveri ve titizlikle yapan birini görmemiştim. Teyp o bölgeye sıfıra sıfır bir şekilde sığdırıldı. ayrıca internetten araştırdığım diğer örneklerde hemen herkes cesaret edemediğinden önden yüklemeli cihazlar veya ön kapağın motorlu ve aşağıdan kayan teypler montaj yaptırmış. Ben pioneer 5950 model ön kapağı üstten alta doğru açılan bir teyp satın almıştım.

Aşağıda yapılan işlemleri fotoları ile birlikte açıklayacağım.

teybin ön konsolu resimdeki gibi çıkarıldı ve asıl işlemler bu kapağın üzerinde gerçekleştirildi. küllüğün üzerinde bulunan cep arka tarafından kesiliyor.

kapağın dibine kadar kesim yapıldı. hatta kapak açıkken karşıdan baktığınızda üstte 2-3 milimlik bir çıkıntı var , bu da tamamen sıfırlandı.

traşlama sırasında önden görünüme zarar gelmemesi için bant çekildi.

paneli yerine takmadan önce test amaçlı teyp yerleştirildi , kafanın açılıp açılmadığı test edildi

paneli yerine takmadan önce test amaçlı teyp yerleştirildi , kafanın açılıp açılmadığı test edildi

teybin arkaya doğru derinliği çok sınırlı olduğundan Bülent Bey teybe bağlanacak kablolara işçilik uyguladı. ( bu arada Bülent Bey daha önce hoparlörleri bağlattığım firmanın, baştan sağma bir şekilde elektrik ve rca kablolarını aynı yerden geçirdiğini, ayrıca kullanılan kabloların kalitesizliğini görünce duruma el koydu ve ÜCRETSİZ olarak daha kaliteli kablolar ile tesisatı en baştan çekti . Kaliteli hizmet bu olsa gerek  )

araç içinden bir görünüm

veeeee

işlemm tamam. Sonrasında Bülent Bey ( oradan satın almamış olmama rağmen ) anfi , ve teyp üzerinde ince ayarları gerçekleştirdi , ayrıca teybin üzerindeki ayarların nasıl yapılacağını , neyin ne olduğunu ayrıntılı olarak anlattı.

Verdiği hizmet ve mükemmel işçiliği için Bülent Bey e ve Müzik Hastanesi ne sonsuz teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 05, 2008, 22:38:16 »
kuzen hayırlı olsun tekrar.

fotoğraflı anlatım için de teşekkürler. aynı işlemi yaptırmak isteyen corolla sahipleri için iyi bir referans olur heralde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 06, 2008, 00:09:20 »
hayırlı ugurlu olsun yanlız birsey sormak istiyorum o aldıgınız teyp garantili degil demi  ????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Nisan 06, 2008, 09:29:05 »
Alıntı yapılan: erdem yılmaz
hayırlı ugurlu olsun yanlız birsey sormak istiyorum o aldıgınız teyp garantili degil demi  ????
[/quote]

teşekkür ederim,
hayır garantili değil.  bunu aldığım paraya (260/5 taksit) garantili olarak çok düşük bir pioneer modeli alabilirdim. bunun özelliklerinden memnunum ve bana göre elektronik işi biraz da şans işidir. 1 hafta içinde sorun çıkmaz ise ondan sonra da çıkmaz kolay kolay.