Gönderen Konu: disk hakkında  (Okunma sayısı 2537 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür etti
disk hakkında
« : Temmuz 08, 2011, 13:21:56 »
arabam 2005 coralla terra otomatik 3 ay oldu alalı. aldığımda 112 binde idi aldığım kişi 10 bin bakımını yaptırmadım dedi. Balatalardan ıslık sesi gibi ses geliyor. Ancak kafama takılan arabayı alırken servisine baktırdım bana verdikleri ekspertsiz raporunda 3 bin km sonra balatalar gözden geçirilmeli yazıyor. Bir yerde de fren kaliper hortumu ters takılmış düzeltilmeli diyor. Yani bu sesi yapan balatamıdır yoksa ters hortumla alakası var mıdır. Çevremde diskin çizilmiş olabileceği yorumlarını duydum disk fiyatlarından bilgisi olan varmı?

Toyota Club Türkiye

disk hakkında
« : Temmuz 08, 2011, 13:21:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: disk hakkında
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2011, 18:11:10 »
genelde disk ve balatanın uyumsuzluğu ve yan sanayi olmasınla alakalı.
size tavsiyem 100 km hızla giderken fren pedalına fasılalı olarak basmanız direksiyonu bırakarak tabi.eğer araç kendini sağa yada sola atıyorsa ozaman sorun var demektir öten fren balata bittiğinide gösterebilir eğer balata ve disklerde sorun yoksa sağa sola araç fren yapınca çekmiyorsa ıslık sesi sorun olmaz belli süre sonra geçer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 10, 2011, 12:28:25 »
ben yaklaşık 15 gün önce aracımın ön disklerini değiştirtim. ön disk takım olarak 140tl.
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 10, 2011, 15:37:12 »
ıslık sesi genelde normaldir çünkü balatalardaki astbest kaldırıldı, tamircilerin kanser olma riskini önemli ölçüde artırdığı için.. Bu nedenle çoğu araçlarda bu ses oluyor. Balatalarınızı değiştirdiğinizde disklerinde değişmesi gerekiyorsa veya torna olma şansı varsa bu ses uzun süre yok olur..
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 11, 2011, 20:28:13 »
ıslık sesi genelde normaldir çünkü balatalardaki astbest kaldırıldı, tamircilerin kanser olma riskini önemli ölçüde artırdığı için.. Bu nedenle çoğu araçlarda bu ses oluyor. Balatalarınızı değiştirdiğinizde disklerinde değişmesi gerekiyorsa veya torna olma şansı varsa bu ses uzun süre yok olur..

benimden de ses geliyor ama ustaya gösterdiğimde söküp baktı ve kullanmama bağlı olarak ön arka balataların 2 sene gidebileceğini söyledi..Sesin normal olduğunuda belirtti...
2002 corolla 1.4 VVT-I HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 12, 2011, 13:08:11 »
Astbest olmadığı için artık o ses normal ne yazıkki :)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • İlK SöZüm Son arabam Toyota :D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #6 : Temmuz 13, 2011, 20:12:20 »
abi benim önceki arabam vosvogen bora pasific 2005 model o zamanlar gençiz kaçırdık arabayı tabi çart curt el freni çekiyorum bi gün el frenini çektim ve at kişnemesi gibi ses geldi sonra tık diye bi ses geldi bi daha el freni çekmeedim ozamanlar sigara almaya bile arabayla gidiyodum sigara alıcağımda durdum arka tarafa gittim elimi janttan içeri soktum diske 2 ttıklattım ding ding diye ses geliyo öndekilere yaptım tak tak diye ses geliyo meğeersem ben el freni çeke çeke diskleri bitirmişim kurban bayramında hep o sesle gezdim rezil oldum sana tavsiyem disklerine tek tek 2 tıklat bakalım ses nasıl geliyo kalın bi şekilde geliyorsa daha var çok ince veya ince ding ding şeklinde geliyorsa sana tavsiyem diksler kırılmadan değiştir çok pis zarar veriyo balatalara
Gümüş gri '2011' Toyota Corolla 1.4 D4D Comfort MT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 Corolla 1.33 Life
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 13, 2011, 21:13:18 »
.. sana tavsiyem disklerine tek tek 2 tıklat bakalım ses nasıl geliyo kalın bi şekilde geliyorsa daha var çok ince veya ince ding ding şeklinde geliyorsa sana tavsiyem diksler kırılmadan değiştir çok pis zarar veriyo balatalara

Yusuf bey, toyotanın arka tekerlerinde ayak frenleri için disk, el freni için kampana ve balatalı fren var, yani el freni ile ayak frenleri bir birinden farklı... sizin vw.de yaşadığınız olay toyota da olmaz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Temmuz 14, 2011, 20:33:56 »
Yusuf bey, toyotanın arka tekerlerinde ayak frenleri için disk, el freni için kampana ve balatalı fren var, yani el freni ile ayak frenleri bir birinden farklı... sizin vw.de yaşadığınız olay toyota da olmaz....

Bu özellik birde mercedes araçlarda var....Ustam söylemişti....
2002 corolla 1.4 VVT-I HB