Gönderen Konu: Yetkili servise bakıma gidiyorum, HAKKINIZI HELAL EDİN!  (Okunma sayısı 4877 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Yetkili servise bakıma gidiyorum, HAKKINIZI HELAL EDİN!
« Yanıtla #20 : Temmuz 08, 2011, 11:50:07 »
Zeynel Bey arabanız model nedir, ve tam olarak neleri değiştirdiniz benim gibi madde madde yazarmısınız?
arada bayağ ı fark var da...

Bu yaptığınız listedeki fren hidroliği ve antifiriz tamamen bitmiş olamayacağı için tamamı kullanılmayacak.
Bu verdiğiniz listede Buji, hidrolik ve antifiriz hariç artı olarak v kayışı değişti. İşçilik dahil 140 TL ye halloldu.
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 08, 2011, 11:50:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 08, 2011, 11:53:44 »
İnternette orjinal satan (buji hariç) bulamadım mesela?

http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=arac&sid=RW24UUHJTL&likethis=kategori&filtre=&motor_hacmi=1.6 16V&tanim_1=&tanim_2=&tanim_3=&gelen_isim=

genelde ürünler bosch, trw, v.s. marka. ben alışveriş yapmadım hiç fakat servisinde bu markaları kullandığını duymuştum.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Küçük Balık yoksa Büyük Balıkta yok!
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #22 : Temmuz 08, 2011, 11:54:18 »
Yunus Bey kusura bakmayın. Cümle biraz devrik olmuş. Sizin verdiğiniz listedeki malzemelerden Buji, Antifiriz ve Fren hidroliği değişimi gerekmedi. Bende bunlardan fazla v kayışı değişti. Araba 2005 1,6 corolla sol. Ve işlemler sanayide oldu. Umarım anlatabilmişimdir.
Zeynel-Tekirdağ 1980 0 rh +
Yavaş beya... Arabada kızan var....:)
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Temmuz 08, 2011, 13:35:00 »
Şimdi anlaşıldı Zeynel Bey;

Sanayi de yaptırmışsınız, bu fiyat o yuzden uygun, ben yetkili servis te yaptıracam yarın, ama siz memnun kaldınız mı sanayide ki parçalar nasıl, yan sanayimi, garantili mi, memnun musunuz, değişen parçalar ve fiyatlarını tek tek yazarsanız sevinirim...

Yunus Bey kusura bakmayın. Cümle biraz devrik olmuş. Sizin verdiğiniz listedeki malzemelerden Buji, Antifiriz ve Fren hidroliği değişimi gerekmedi. Bende bunlardan fazla v kayışı değişti. Araba 2005 1,6 corolla sol. Ve işlemler sanayide oldu. Umarım anlatabilmişimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Temmuz 08, 2011, 13:40:43 »
Zeynel Bey; yinede bayağı fark var, söylediklerinizi , yetkili servisin verdiği listeden çıkardığımda sadece parça 250 tl tutuyor, artı en az 100 tl işçilik, toplam 350 tl...  :D

Eğer yetkili serviste yaptırsaydınız 140 TL, yerine 350 tl ödeyecektiniz, yani 200 Tl niz cepte kaldı, ancak servis parçasına göre en 10-20-40 bin km vs. garanti veriyor, sanayide bu yok...

Eeeee bende kendimi böyle tatmin ediyorum napiim :D
E tabii birde içime sinerek arabama bineceğim, yani işi ehline bırakıp yaptırmanın verdiği huzur ve güven var, tabii biraz fiyatlar düşse bizi soymasalar daha da güvenli olacak!!! Ama napalım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 08, 2011, 14:05:42 »
servisi deyince aklıma geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 08, 2011, 14:11:53 »
Long long time ago :D
Uzuunnn zaman önce, çok titiz bir adamdan  düşük km.li çok temiz bir Corona almıştım ::)
adettendir diye servise gittim, gözü başı dönen bir usta bozması, arabanın fiyatı kadar masraf çıkarttı >:(
meğer arabanın sağlam hiç bir şeyi yokmuş, amortisörler, rotiller,buçlar vs vs her şey ama her şey dökülmüşte haberim yokmuş  :argh:
üstelik araba 25 binde daha  :o
Usta bozuntusunun tavırları bana şaibeli geldi,  ;)adam açık açık "seni ürkütmeyecek bir fiyat çıkarmam lazım" dedi yüzüme karşı  ::)
ama çıkarttığı fiyat acayip ürküttü, :kötü:  neredeyse arabaya verdiğim kadar bir tutar koydu önüme ,  :zombi2: daha 25 binde arabada ne alt takım kalmış ne motor  :islik: :oyuncu:

ama adamında suçu yok, ben o zamanlar tıfıl ve acemiydim, sıfır ayarında arabayı bakıma götürünce adam azdı , nerden ne kaktıracağını bilemedi  :foto:
ama kendisi kaybetti, hiç bir şey yaptırmadan alıp arabamı çıktım ve çıkış o çıkış , bir dahada uğramadım, o  Coronayla hiç kazam olmadı ve tek kuruş masraf çıkartmadı ::)
yağ gibiydi araba, sanırım 3 sene kullanıp sattım , satarkende taş gibiydi valla (Fotosu aşağıda)

Arkadaşlar o zamanlar izmirde 2 adet toyota servisi vardı, birisi pınarbaşındaki borovalı , çok uzak diye pek gitmezdim;
diğeri alsancak şehitler caddesinde benim gittiğim servisti
işte o servisin adı Çamkırandı
yani şimdiki düzgün Honda servisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 08, 2011, 14:18:12 »
Haziran başında yetkili servise 40000 Km bakımı için sordum kampanyadan önce 500 TL dediler kampanya başlayınca sordum 490 TL dediler. Bende 40.000 km .bakımını dışarıda yaptırdım.2009 Corolla D4D
Yakıt filtresi,yağ filtresi,yağ değişimi,arka fren balatası değişimi. ön arka lastikler yer değiştirme genel kontrol,hava filtresi ve polen filtresi temizlenip tekrar takıldı.enjektör temizliği toplam 320 TL ödedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 08, 2011, 14:37:29 »
peki Ahmet bey, bu değişen parçaların markası neydi, ya d taiwan malımıydı...
bende az once sanayide bir parçacı ile telefonda görüştüm, yetkili servisin 165 tl (işçilik hariç)dediği polen,yağ,hava filtresi artı bujilere 70 TL dedi, ve bujiler orjinal , diğerleri taiwan malı dedi... tabi tum bu fiyatlara işçilik hariç..

açıkçası kararsız kaldım servise mi gitsem, sanayiye mi, ha buara da bujilerin mesafe ayarı 1.1 mm olmalı vs. gibi teknik bilgin varmı dedim, adam bana o dediklerin yetkili  servislerin uydurdugu hikaye dedi, bujiyi takarsın sonuna sıkarsın olur biter dedi :D
hadi gel buyur burdan yak... :D

Haziran başında yetkili servise 40000 Km bakımı için sordum kampanyadan önce 500 TL dediler kampanya başlayınca sordum 490 TL dediler. Bende 40.000 km .bakımını dışarıda yaptırdım.2009 Corolla D4D
Yakıt filtresi,yağ filtresi,yağ değişimi,arka fren balatası değişimi. ön arka lastikler yer değiştirme genel kontrol,hava filtresi ve polen filtresi temizlenip tekrar takıldı.enjektör temizliği toplam 320 TL ödedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 08, 2011, 16:20:10 »
Yakıt filtresi ve yağ filtresi orijinal fren balatası değil yağ 10/40 hava ve polen filtreleri temizlendi değişmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Temmuz 08, 2011, 16:34:55 »
Şimdi anlaşıldı Zeynel Bey;

Sanayi de yaptırmışsınız, bu fiyat o yuzden uygun, ben yetkili servis te yaptıracam yarın, ama siz memnun kaldınız mı sanayide ki parçalar nasıl, yan sanayimi, garantili mi, memnun musunuz, değişen parçalar ve fiyatlarını tek tek yazarsanız sevinirim...

Ben memnun kaldım. Fiyatlarını tek tek sormadım. Güvenme meselesi de şöyle bir şey. Servislerin sattığı parçalarla sanayide satılan parçaların çoğunun kutusu farklı içi aynı. Benim taktırdığım yer yıllarca Japonculuğuyla bilinen bir özel servis. Yani sorun yok. Ya bir sorunda olsa özel servise gidip daha kolay ekşiyebiliyorsunuz. Servisler öyle değil.
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 09, 2011, 01:01:09 »
Yağ,yağ filtresi,hava filtresi(artık gerek yok açık hava filtresi var :lol: ) +bor power motor katkısı hepsi birlikte 150 liraya çıkmıştık :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Temmuz 09, 2011, 13:52:30 »
Yetkili Servisten vazgeçtim, randevumu iptal ettirdim, iyiki bu başlığı açmışım  :Dburada arkadaş tavsiyesiyle iyi bir usta buldum, yetkili servisin sadece debriyaj seti için istediği 400 TL işçilik (parça 700 TL) parasına, hem parça(debriyaj baskı set) hemde işçilik halledilebiliyor.

Yetkili servis debriyaj baskı setine 1100 - 1200 arası bi fiyat çekti (400 kusur TL işçilik) bende OHAAAA dedim, sanayide Valeo marka debriyaj baskı set 170 TL, orjinalı ise 280 TL, usta 120 TL de işçilik alırım dedi. 400 TL ye anlaştık parçanın gelmesini bekliyoz, Aklımı seveyim  :D

ayrıca yetkili servisin 70TL dediği polen filtresi , özel serviste 35 TL vs.  :D ve yetkili servisin 120 bin KM. bakım paket fiyatı 460 TL, ben bu fiyatın yarısına da yine sanayide özel serviste ustelik ekstradan V kayışı ve bir iki yurur aksam parçası da dahil yenileme yapacagım.
Aklımı seveyim  :D

Ve son olarak da bu kadar insanın aklıyla alay eder gibi %300 fazla fiyat isteyen yetkili servisleri insafa davet ediyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 09, 2011, 14:02:02 »
Regal.

:islik: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Temmuz 09, 2011, 14:22:39 »
Toyota değilmiydi.  :islik: :D
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Temmuz 09, 2011, 17:30:40 »
20.000 km sonrası yapılan yetkili servis bakımları gözümüzde iyice canavarlaşmış :) Araç kullanmada yeni olduğum için midir bilinmez, aracı sanayiye almaktan bayağı çekiniyorum : /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Temmuz 09, 2011, 18:21:11 »
Valla hiç korkmayın sanayide iyi bir usta bulun paranızı sokağa atmayın derim

20.000 km sonrası yapılan yetkili servis bakımları gözümüzde iyice canavarlaşmış :) Araç kullanmada yeni olduğum için midir bilinmez, aracı sanayiye almaktan bayağı çekiniyorum : /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Temmuz 11, 2011, 08:26:16 »
 :islik: :islik: :islik: Ben yandım eller yanmasın  :islik: :islik: :islik: