0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracım 2011 corolla 1.4 elegant 9300 deyken 10000 bakımına girdim yağı değiştirdiler fakat bu sabah yağ çubuğuna baktığımda 2 tane demir nokta olan çubukta 1. noktaya doğru yağ seviyesi yanaşıyordu. 2 nokta arasını 5 cm sayarsak eğer ki bizim araçta seviye 2 cm e doğru kaymış. aracım şu anda 15000 km ye geldi 6.000 km de bu kadar eksiltme normalmidir abilerim.
Mesut Bey,Benim aracım 2003'ten beri hiç yağ eksiltmedi. Sizinkinin eksiltmesi, ve bu kadar eksiltmesi hiç normal değil tabiiki. sizin araç neredeyse yakıttan ziyade yağla çalışmış gibi.Garantiniz de varken, "vakit kaybetmeden" iyi bir yetkili servise gidin, problemin kesin olarak çözüldüğüne de emin olmadan yakalarını bırakmayın bence. Serviste yapılacak işlemlerden sonrada belirli bir süre sık sık kontrol edin yağınızı.Serviste yapılacak işlemlerden sonra da imzaladığınız belgelere dikkat edin. Gerekirse üzerlerine aracı test edeceğinizi, eğer problem tamamen giderilmişse geçerlilik kazanacağını belirten bir ibare ekleyin. Aksi taktirde yarın öbür gün başka türlü problemler de yaşayabilirsiniz.Yepyeni arabada böyle saçma problemler oldumu üzülüyorum ve kızıyorum vallahi, geçmiş olsun.
ilginize teşekkür ederim arkadaşlar bugün gittim servise öğleden sonra yağını kontrol ettirdim tekrar yağı 5300 km de 1 lt yağ eksiltmiş yine de pek normal değil herhalde ama. 2011 modeller için vakum pompası yenilenmiş hiç olmazsa onu da değiştirtmiş olduk. teşekkür ederim arkadaşım bu denli zaman ayırdığın ve bilgi verdiğin için.
Ha, benzin mazot pahalı, yağ daha ucuz diye toyotanın yeni geliştirdiği bir teknoloji ise onu bilemem