Gönderen Konu: YAĞ KONUSUNDA YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR  (Okunma sayısı 1526 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
YAĞ KONUSUNDA YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR
« : Temmuz 06, 2011, 08:32:35 »
Aracım 2011 corolla 1.4 elegant 9300 deyken 10000 bakımına girdim yağı değiştirdiler fakat bu sabah yağ çubuğuna baktığımda 2 tane demir nokta olan çubukta 1. noktaya doğru yağ seviyesi yanaşıyordu. 2 nokta arasını 5 cm sayarsak eğer ki bizim araçta seviye 2 cm e doğru kaymış. aracım şu anda 15000 km ye geldi 6.000 km de bu kadar eksiltme normalmidir abilerim.
GECECİ MUHASEBECİ

Toyota Club Türkiye

YAĞ KONUSUNDA YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR
« : Temmuz 06, 2011, 08:32:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: YAĞ KONUSUNDA YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR
« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2011, 08:36:52 »
Aracım 2011 corolla 1.4 elegant 9300 deyken 10000 bakımına girdim yağı değiştirdiler fakat bu sabah yağ çubuğuna baktığımda 2 tane demir nokta olan çubukta 1. noktaya doğru yağ seviyesi yanaşıyordu. 2 nokta arasını 5 cm sayarsak eğer ki bizim araçta seviye 2 cm e doğru kaymış. aracım şu anda 15000 km ye geldi 6.000 km de bu kadar eksiltme normalmidir abilerim.

Hemen servise gidin aracınız dizel ve yağ eksiltiyor turbo değiştirecekler sitede arama yaparsanız bu konuyla ilgili ayrıntılı yazılar bulabilirsiniz ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2011, 13:04:42 »

Mesut Bey,
Benim aracım 2003'ten beri hiç yağ eksiltmedi. Sizinkinin eksiltmesi, ve bu kadar eksiltmesi hiç normal değil tabiiki. sizin araç neredeyse yakıttan ziyade yağla çalışmış gibi.

Garantiniz de varken, "vakit kaybetmeden" iyi bir yetkili servise gidin, problemin kesin olarak çözüldüğüne de emin olmadan yakalarını bırakmayın bence. Serviste yapılacak işlemlerden sonrada belirli bir süre sık sık kontrol edin yağınızı.

Serviste yapılacak işlemlerden sonra da imzaladığınız belgelere dikkat edin. Gerekirse üzerlerine aracı test edeceğinizi, eğer problem tamamen giderilmişse geçerlilik kazanacağını belirten bir ibare ekleyin. Aksi taktirde yarın öbür gün başka türlü problemler de yaşayabilirsiniz.

Yepyeni arabada böyle saçma problemler oldumu üzülüyorum ve kızıyorum vallahi, geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2011, 15:11:29 »
Mesut Bey,
Benim aracım 2003'ten beri hiç yağ eksiltmedi. Sizinkinin eksiltmesi, ve bu kadar eksiltmesi hiç normal değil tabiiki. sizin araç neredeyse yakıttan ziyade yağla çalışmış gibi.

Garantiniz de varken, "vakit kaybetmeden" iyi bir yetkili servise gidin, problemin kesin olarak çözüldüğüne de emin olmadan yakalarını bırakmayın bence. Serviste yapılacak işlemlerden sonrada belirli bir süre sık sık kontrol edin yağınızı.

Serviste yapılacak işlemlerden sonra da imzaladığınız belgelere dikkat edin. Gerekirse üzerlerine aracı test edeceğinizi, eğer problem tamamen giderilmişse geçerlilik kazanacağını belirten bir ibare ekleyin. Aksi taktirde yarın öbür gün başka türlü problemler de yaşayabilirsiniz.

Yepyeni arabada böyle saçma problemler oldumu üzülüyorum ve kızıyorum vallahi, geçmiş olsun.

yeni corollalardaki dizel motordaki turbonu değişmesi gerekiyor.. Bunuda garantiden hallediyorlar..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Temmuz 06, 2011, 17:33:51 »
ilginize teşekkür ederim arkadaşlar bugün gittim servise öğleden sonra yağını kontrol ettirdim tekrar yağı 5300 km de 1 lt yağ eksiltmiş yine de pek normal değil herhalde ama. 2011 modeller için vakum pompası yenilenmiş hiç olmazsa onu da değiştirtmiş olduk. teşekkür ederim arkadaşım bu denli zaman ayırdığın ve bilgi verdiğin için.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 06, 2011, 17:41:52 »
ilginize teşekkür ederim arkadaşlar bugün gittim servise öğleden sonra yağını kontrol ettirdim tekrar yağı 5300 km de 1 lt yağ eksiltmiş yine de pek normal değil herhalde ama. 2011 modeller için vakum pompası yenilenmiş hiç olmazsa onu da değiştirtmiş olduk. teşekkür ederim arkadaşım bu denli zaman ayırdığın ve bilgi verdiğin için.

Rica ederim yardımcı olduysak ne mutlu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 06, 2011, 19:19:13 »

Umarım probleminiz çözülmüştür. Bence yine de bir süre sıkı takipte olun yağ eksiltme konusunda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Temmuz 06, 2011, 22:52:11 »
pekala arkadaşlar dizellerde olması normalmidir bu durumun sizce.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 06, 2011, 23:17:04 »
Dizel, benzin, lpg olsun hiçbir motorda bu oranda yağ tüketimi normal değildir.

Tarla sulanan su motorunda veya jeneratörde bile...

Ha, benzin mazot pahalı, yağ daha ucuz diye toyotanın yeni geliştirdiği bir teknoloji ise onu bilemem :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 06, 2011, 23:27:40 »
Ha, benzin mazot pahalı, yağ daha ucuz diye toyotanın yeni geliştirdiği bir teknoloji ise onu bilemem :D

:rofl: :rofl:  :alkis: