Gönderen Konu: 60.000 BAKIMI + BEBRİYAJ BALATASINI SONUNDA DEĞİŞTİRDİM :)  (Okunma sayısı 2025 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bir Tek Toyotam Olsun Bana Bişey Olmazz... :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Yaklaşık 1 2 haftadır aracımın debriyaj balatasını değiştirmeyi düşünüyordum ancak 1 2 yere sordum çok uçuk fiyat söylediler yetkili servisiyle konuştum işçilikle beraber yaklaşık 900 lira civarı istedi 60.000 bakımıyla beraber 1000 dediler ki  bu fiyat balata değişimi için çok gibi bu yüzden
kendim esenlerden gittim oto yedek parçacıdan orjinal parçayı bir esnaf arkadaşımın sayesinde balata setini : 125 TL ye aldım 60.000 bakım gereçlerini yağına kadar filtreleri falan : 70 TL ye aldım ve 150 LİRA işçilikle 345 LİRAYA tamamen hallettim . tavsiyem arkadaşlar herkesin kendi seçimi tabiki ama yetkili serviste yaptırmayın 600 700 lira fazla söylüyorlar .

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: 60.000 BAKIMI + BEBRİYAJ BALATASINI SONUNDA DEĞİŞTİRDİM :)
« Yanıtla #1 : Temmuz 05, 2011, 19:56:17 »
Sitede büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geliyor değiştir butonunu kullanarak yazılarınızı küçük hale çevirebilirsiniz :)

Hayırlı olsun ama aklıma takılan nokta 60 000 de nasıl bitti debriyaj balatası ? Bizim 134 000 e yaklaştı hala değişmedide o yüzden aklıma takıldı :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 05, 2011, 21:00:15 »
Merhaba hayırlı olsun. Balatayı kim değiştirdi?
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2011, 00:28:04 »

Hayırlı olsun ama aklıma takılan nokta 60 000 de nasıl bitti debriyaj balatası ? Bizim 134 000 e yaklaştı hala değişmedide o yüzden aklıma takıldı :)

ercü araç MMT'dir belki...
MMT'ler hele ki biraz acemi kullanılmışsa 40binde bile baskı balata değişmek istiyebiliyor...
öte yandan arkadaş aracı yeni almış, almışken değiştireyim demiş de olabilir...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 06, 2011, 02:21:41 »
Aldığım kişi pek iyi bilmiyormus sanırım aracı kullanmayı ondan dolayı bide karısı kullanmıs cogunlukla bende anlamadım ama pek iyi değildi durumu balatanın ondan almısken değiştiriyim dedim bende :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Temmuz 06, 2011, 02:31:37 »
Merhaba hayırlı olsun. Balatayı kim değiştirdi?

balatayı esenlerde kardeşler otogazda değiştirildi . tam yerini suanda bilmiyorum malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 08, 2011, 19:04:26 »
garantisi çoktan bitmiş olan aracımın debriyajı garanti kapsamında değiştirildi. sanırım 2006 model mmt lerde yaptıkları bir işlem. mmt kampanyası diye bir kampanya var. derindere zeytinburnunda sağolsunlar çok yardımcı oldu çalışanlar. güncellenen parçalar varmış. motor şasi numaralarıyla bakıyolar ücretsiz değiştiriyolar. arayıp kontrol ettirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 08, 2011, 19:06:25 »
ücretsiz değişen parçalar actuatör ( debriyajı ayıran elektronik parça veya vitesleri değiştiren. tam bilemiyorum.) debriyaj balatası, şanzıman yağı. aracımda 62000 gibi kilometre vardı