Gönderen Konu: m/m balata kokusunu ilk olarak hisettim. www.m/m-madurları.com :)  (Okunma sayısı 1427 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar hafta sonu gittiğim bir yerde dik ve büyük taşları olan bir rampa vardı.
Arabayı hareket ettirmeye çalıştım, araç resmen yerinde çakılı kaldı. Sanıyorum bir taş vardı lastiklarin önünde.
İlk defa bu 10 sn zorlama süresinden sonra balata kokusu hissettim.
Mekanik bilgisi çok iyi olan bir arkadaş şöyle yorum yaptı, ki bilgisine güveniyorum:
"Balatanın çok kısa süre de olsa yanma işlemine maruz kalması, özelliğini hızlı yetirmesine sebep olur"

Nitekim de, bu olaydan sonra vites değişim esnasında şanzımanın vites değişimleri öncesinde gazı geç kestiğini fark ettim.
Ve dolayısıyla, balata ayırıyor ancak gaz kesilmediği için, motorun devir yükselmesinden dolayı ses geliyor.
Şu ana kadar böyle keskin ve taşlı rapmalarda işim olmadığı için, böyle bir durum gelmemişti başıma.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: m/m balata kokusunu ilk olarak hisettim. www.m/m-madurları.com :)
« Yanıtla #1 : Temmuz 05, 2011, 09:22:56 »
geçmiş olsun levent abi ... M/m ler sorun cıkartacak gibi duruyor zati biz sattık 18 bindeyken birşey olmadan ...

Yani tamam bi zorlama olmuş ama artık yine aynı zorlama olmazsa genede cok sorun yaratmayabilir tabi ne kadar yıprandıgına göre değişebilir... Daha bilgili arkadaşlarımız yardımcı olacaktır ...
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 05, 2011, 09:28:37 »
Geçmiş olsun Levent Bey, umarım kalıcı bir hasar oluşmamıştır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 05, 2011, 09:45:28 »
balatanın yüzeysel olarak yanması bu sorunun başlangıcını oluşturuyor. bunun devamı olarak şehir içinde dur kalklarda uyarı sesi gelerek araç vites atmaya başlarsa anlayınki balatanız kavrama özelliğini yitirmiş ve bitmeye yüz tutmuş. daha sonra araç balata uyarı sesi ile birlikte ilerlemeyecek vites atsanız dahi kendini korumaya alacaktır. bu artık son belirti. bu aşamaya gelmeden önce balatanızı değiştirirseniz benim gibi boğaziçi köprüsünün ortası gibi olmadık bir yerde kalakalmamış olursunuz. aracın kendini korumaya alması kritik bir anda olursa kazaya bile sebebp olabilir(hemzemin geçit gibi) serviste kontrol ettirin derim. zaten mmt ler sadece serviste onarılabiliyor.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.