Gönderen Konu: İcradan nasıl araç alınır?  (Okunma sayısı 13989 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
İcradan nasıl araç alınır?
« : Temmuz 05, 2011, 00:35:08 »
Merhaba,
icramatik.com diye bir site var araç fiyatları piyasanın 10-15 bin TL altında ihaleler internet üzerinden mi yapılıyor yoksa icra müdürlüğünde mi?Aranızda bu şekilde araç alan oldu mu?

Toyota Club Türkiye

İcradan nasıl araç alınır?
« : Temmuz 05, 2011, 00:35:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Ynt: İcradan nasıl araç alınır?
« Yanıtla #1 : Temmuz 05, 2011, 01:32:15 »
Nasıl alınır bilmıyorum ama ah'lı maldan hayır gelmez.Bi düşünün bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 05, 2011, 06:30:18 »
Bu işin o kadar kolay olmadığını duymuştum... O şeylerle ilgilenen mafya tarzı insanlar var ve aldığınızda sizi rahat bırakmıyorla gibi birşey vardı daha doğrusu eski servisçimle öyle konuşmuştuk.. Ordan 15 000 aşağıda alıp piyasa değerine okutup kazanıyorlar demişti ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemeyeceğim ama pekte mantıksız gelmedi...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 05, 2011, 08:27:16 »
icramatikten araç alabilmek için bildiğim kadarı ile (bunu bi galerici ile konuşmuştum) galerici olmak gerekiyor ayrıca senelik 20,000tl gibi birde aidatı varmış, açık arttırma usulu satılıyormuş araçlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 05, 2011, 08:44:25 »
http://www.icralik.com sayfasından araç alan şirket personelimiz vardı... iş ciddiyse sayfaya üye olunuyor,sanırım o kişide 200-300 tl gibi bir rakamla üyelik yaptı, devamında istediği tarz araç bilgilerini sistemdeki temsilcilere veriyorlar, istenilen araç bulunduğunda yada farklı araçlarda kişiye bilgi veriliyor...  eleman şu şekilde 1 şey anlatıyordu " ihaleye girenler genelde birbirlerini tanıyorlar, arabayı daha düşüğe alabilmek için kendi içlerinden kişilere yada ihaleye girecek diğer kişilere para verip ilk ihalede aracı kimse almıyor, 1 gün sonraki ihalede araç bedeli dahada düşük açıklanıyor, ilgilide aracı daha düşüğe alıygor vesaire...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 05, 2011, 09:41:40 »

Eferim lenn ne kadar fiyatı düşükte olsa bende Taylana katılıyorum... Ağlayanın malından gülene hayır gelmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 05, 2011, 13:41:36 »
Eferim lenn ne kadar fiyatı düşükte olsa bende Taylana katılıyorum... Ağlayanın malından gülene hayır gelmez...

bende ağlayanın malı gülene fayda etmez diyorum ama böyle yapıncada araçları veya  gayrimenkulleri ucuza satılıp borçlarını ödeyemiyorlar. ihaleye daha fazla kişi girerse daha yüksek fiyata satılırsa araçları, borçlarını daha çabuk ödeyebilirler ama bende bu işe girmem :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Temmuz 05, 2011, 13:46:56 »
Bu işin o kadar kolay olmadığını duymuştum... O şeylerle ilgilenen mafya tarzı insanlar var ve aldığınızda sizi rahat bırakmıyorla gibi birşey vardı daha doğrusu eski servisçimle öyle konuşmuştuk.. Ordan 15 000 aşağıda alıp piyasa değerine okutup kazanıyorlar demişti ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemeyeceğim ama pekte mantıksız gelmedi...

icramatik.com'u aradım 1 aylık 20 TL ücreti varmış bunun gibi 3-5-12 aylık paketleride var,üye olanlar araçların nerede ne zaman ihaleye sunulucağı belirtiliyor.İhale esnasında salonda polis arkadaşlarda olduğu için mafya vs. gibi kimselerle muhattap olmuyormuşuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 05, 2011, 13:52:11 »
aracı hangi otoparktan çıkaracaksınız? o mafya arkadaşlar siz aracı çıkardıktan sonra peşinize düşmesin? veya otoparkta araca zarar vermesin?
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 05, 2011, 16:51:31 »

Ben hiçbir şekilde bulaşmam bu icralık işlere. 5 fazla olsun sağlam olsun. Ha şu da var. haciz gelip de alınan mal bir şekilde satılacak ki parası borucunu karşılasın. Ölü parasına gittiği için de hiçbir şekilde karşılamıyor zaten bunlar da.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 05, 2011, 23:38:18 »
icralık araç almak pek kolay değil. evet arkadaşların dediği gibi mafya tarzı abiler mevcut, polisin olması hiçbir şey değiştirmiyor inanın o an. sonuçta lise tabiri ile bu işin çıkışı var :) ayrıca 20000 TL lik bir araç çıkarmak için ekstradan 3-5 bin TL de yedirmek gerekiyor. çok güzel ve karlı bir satış değilse kesinlikle üç beş kar edim diye çekilecek dert değil bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 07, 2011, 12:30:35 »
     İcra dairesinden yapılacak satışlarda menkul veya gayrimenkulun muhammen bedelin (Tahminen kıymet biçilen bedel) ilk satışta % 60 + satış paylaştırma masrafları, eğer satış yapılmazsa 7 gün sonra yapılacak ikinci satışlarda % 40+ satış paylaştırma masrafları olarak satış yapılır.Eğer KDV alınacaksa ayrıca kdv alıcıya aittir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 07, 2011, 13:40:08 »
İcramatik diye birşeye üye falan olmaya gerek yok. Gazete ilanı ile duyuruluyor bildiğim kadarıyla. Takip etmek yeterli.
Galerici olma şartı yok herkes arttırmaya katılabilir.
"Ahlı mal" mentalitesi doğru bir yaklaşım değil.  Arttırmaya katılarak borçluya yardım etmiş oluyorsunuz. Katılmayıp onu mafyanın eline bırakarak asıl o zaman "ahlı" durumuna düşüyor.
Mafya'dan bu kadar korkacaksak yarın kapımızın önündeki arabamızı da alır giderler.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac