Gönderen Konu: Kalkışta titreme.  (Okunma sayısı 11453 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Kalkışta titreme.
« : Haziran 29, 2011, 22:26:01 »
Merhaba arkadaşlar.
Aracımın debriyaj seti yeni değişti. Sanayide Aisin marka takıldı. Ancak ilk kalkışta titreme sorunu oluştu. Forumda biraz araştırdım volan'ın taşlanması gerekiyormuş. Değiştiren usta bu konuyu bilmiyormuş demekki :( Bu iş için Dolapdere'de Uzmanlar Toyota özel servisi ile görüştüm. Kadir Bayraktar usta 300 TL'ye yapabileceklerini söyledi. Bu konuda fikri olan var mı, fiyat normal mi? Uzmanlar Toyota ile tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Sağlıcakla kalın.

Toyota Club Türkiye

Kalkışta titreme.
« : Haziran 29, 2011, 22:26:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Kalkışta titreme.
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2011, 16:28:21 »
300 tl ye neredeyse komple yeniden değiştirisin...işçilik le beraber belki 400 ya da 450 yi bulur...bence çok para 300tl...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 30, 2011, 17:05:20 »
300 tl ye neredeyse komple yeniden değiştirisin...işçilik le beraber belki 400 ya da 450 yi bulur...bence çok para 300tl...

işçilikle beraber 450tl pazarlıksız fiyat vermişlerdi bize geçen sene ve taşlama işini hiç duymadım bilmiyorum ama ayağınız yeni debriyaja alışkın olmadığı için yapıyor olabilir alt basamaklarda çabuk kavramasından dolayı biraz kullanmadan karar vermek mantıksız olur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2011, 19:12:41 »

işçilikle beraber 450tl pazarlıksız fiyat vermişlerdi bize geçen sene ve taşlama işini hiç duymadım bilmiyorum ama ayağınız yeni debriyaja alışkın olmadığı için yapıyor olabilir alt basamaklarda çabuk kavramasından dolayı biraz kullanmadan karar vermek mantıksız olur....

Volanın taşlanması gerekiyormuş hacı alt basamaklarda çabuk kavraması değil.. Volan bitik debriyajla dur kalk yaptıkça abuk subuk triplere girdiğinden sarsıntı vs olabiliyor o yüzden taşlanmalı :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 30, 2011, 20:33:18 »
ankara şaşmazda da uzmanlar toyota servisi var kazıkçının önde gideni. ordaki bir şubesi heralde. başka yere götürün çok para demiş.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Temmuz 01, 2011, 14:53:29 »
     Arslan Bey, aracınızı bir süre kullanın, çabuk karar vermeyin, zamanla alışacaktır... Volan taşlama işi çok mantıklı bir iş değil, zira ben aracımın baskı balatasını değiştirirken, volanı biraz inceledim, balata bitmiş olmasına rağmen volan üzerindeki torna izleri hala duruyordu, öyle kolay aşınacak bir parça değil... Sonu hayır olsun...
"Sabır her işin başıdır"... Seyr-ü sefer halinde sabırlı olalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Temmuz 02, 2011, 11:03:31 »
Volanın taşlanması gerektiğini hem servis hem de götürdüğüm usta söyledi. Baskı balata değişiminde bu işlem gerekliymiş. Fiyat olarak serviste 450 civarı tutuyor. Uzmanlar toyota 300 demişti. Baskı balata değişiminden sonra aracımı yaklaşık 2500 km kullandım. Ne kadar sürede alışma söz konusu? Kendiliğinden düzelme ihtimali var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 02, 2011, 15:42:33 »
Volanın taşlanması gerektiğini hem servis hem de götürdüğüm usta söyledi. Baskı balata değişiminde bu işlem gerekliymiş. Fiyat olarak serviste 450 civarı tutuyor. Uzmanlar toyota 300 demişti. Baskı balata değişiminden sonra aracımı yaklaşık 2500 km kullandım. Ne kadar sürede alışma söz konusu? Kendiliğinden düzelme ihtimali var mı?

Kendiliğinden elinde sonunda düzelecektir ama ne kadar sürer meçhul! Fakat servisin taşlatın demesine şaşırdım...Siz en iyisi bu halinde debriyaja hakim olmaya alışın bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Temmuz 02, 2011, 20:54:53 »
Forumda Toyotronic servisi bayağı meşhur. O yüzden bugün oraya gittim, Mithat Ustayla görüştüm. Sorunu anlattığımda Aisin marka baskı balatada bu sorunun olabileceğini o yüzden Valeo marka baskı balata takılmasının uygun olacağını söyledi. Bu işi de 450 liraya yapabileceğini söyledi. Kafam karıştı. Bana çok mantıklı gelmiyo yeni baskı balata takmak. Servise ve Uzmanlar Toyotaya gittiğimde böyle birşey söylemediler. Aisin marka baskı balata iyi diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Temmuz 03, 2011, 14:44:50 »
    Balatanın alışma süreci, biraz da sürücünün debriyajı kullanma alışkanlığıyla alakalıdır. Kalkış anında yarım debriyajı biraz uzatırsanız alışma süreci kısalacaktır, ancak bunu alışkanlık haline getirmemek lazım, zira balatanın ömrü de bununla ters orantılıdır.
    Bir de şöyle birşey deneyebilirsiniz; yokuş aşağı inerken önce vitesi küçültün ve ayağınızı debriyaja basın, araç biraz hızlanınca yavaş
yavaş debriyajı bırakın, aracın yığılmasına izin vermeden debriyaja tekrar basın... Bu işlemi birkaç kez yapın debriyajınız kısa sürede alışacaktır... Kolay gelsin, Kazasıs belasız sürüşler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 03, 2011, 14:50:54 »
    Balatanın alışma süreci, biraz da sürücünün debriyajı kullanma alışkanlığıyla alakalıdır. Kalkış anında yarım debriyajı biraz uzatırsanız alışma süreci kısalacaktır, ancak bunu alışkanlık haline getirmemek lazım, zira balatanın ömrü de bununla ters orantılıdır.
    Bir de şöyle birşey deneyebilirsiniz; yokuş aşağı inerken önce vitesi küçültün ve ayağınızı debriyaja basın, araç biraz hızlanınca yavaş
yavaş debriyajı bırakın, aracın yığılmasına izin vermeden debriyaja tekrar basın... Bu işlemi birkaç kez yapın debriyajınız kısa sürede alışacaktır... Kolay gelsin, Kazasıs belasız sürüşler dilerim.

Aydın abi baskı balatayı bitirmek için yaptırmıyoruz ki alışması sağlansın.. Bir parçada sorun var ki araç ilk kalkışta titreme yapıyor.. Sizin kadar tecrübem yok ama aşındırmak pek mantıklı gelmedi sonuçta aşındırılırsa 150 000 km gitmez 100 000 km gider bu da pek istenen birşey olmasa gerek...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Temmuz 03, 2011, 16:32:35 »
Ercüment Kardeşim, benim önerilerim kısa süreliğine yapılması gereken şeyler, devamlı yapıldığında tabii ki balatanın ömrü kısalır... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 03, 2011, 16:43:27 »
Ercüment Kardeşim, benim önerilerim kısa süreliğine yapılması gereken şeyler, devamlı yapıldığında tabii ki balatanın ömrü kısalır... :)

Tabi doğrudur anladım ama sonuçta tekrar açılıp bakılması daha mantıklı çünkü bir hava filtresi kadar kolay sökülmeyen bir parça şanzıman o yüzden alıştırılmadan herşeyin usulüne uygun yapılıp takılması daha cezbedici geliyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 04, 2011, 11:40:11 »
En iyisi sen böyle kullanmana devam et abim debriyajıda titremeyecek şekilde kullan artık :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 05, 2011, 15:45:51 »
baskı balata değişimi sırasında volan üzerindeki dengesiz aşınmaları almak için volan tornalanır( taşlanmaz taşlama pürüzsüz yüzey yapar, balata volana tutunamaz). bu işlem baskı balata değişimi sırasında yapılır, şansa bırakılmaz. yani baskı balatanızı değiştiren usta bu işciliği yapmamış işini eksik yapmıştır. hata ustanızda. gidin hakkınızı arayın ve volanı tornalatın.
sizden istenen işcilik bedeli neden yüksek ona gelince, volanı tornalamak için baskı balata değişimine dair ne yapıldıysa aynı sökme takma işlemleri yapılacak. bu da ustanın yarım gününü alır. angarya iş ya sizden aynı işciliği istiyorlar.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 43000
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 21, 2015, 00:26:04 »
Başlık çok eski ama benzer sorun ile konu kirliliği yapmamak adına devam ediyorum.

Aracımı dün Ankara trafiğinin yoğun olduğu saatlerde kullanmak zorunda kaldım. 4 kişi+bagaj ile yaklaşık 2 saat boyunca düzde, çoğunlukla da yokuşlarda dur kalk yaptım. Çok sürmeden debriyaj balatası koku yaptı ama yapacak bir şey olmadığı için devam ettim. Balatayı zorlamamak için el freni kullansam da koku artarak devam etti.
Ankara trafiğinden sonra 350-400km kadar daha yol yaptım. Hiç bir sorun yoktu ancak şehir içine girdiğimde, arabayı kaldırmak için debriyajdan ayağımı kaldırırken arabanın sarsıldığını, çırpma yaptığını farkettim. Patinaj çekiyor diye önemsemedim ama patinaj değil, VSC lambası yanmıyor. Devri 2500 üzerinde tutarak kaldırırken tam harekete geçerken çırpma yapıyor. Kalktıktan sonra sarsılma geçiyor. 2.viteste de sarsma yapıyor. Aracım 76000 km'de. Böyle bir sorun başına gelen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 21, 2015, 09:54:20 »
Söylediklerinize göre baskı balatayı bitirmiş olabilirsiniz. Biraz daha sakince kullanıp beklemenizi tavsiye ederim. Ama dikkat edin baskı balata yolda bırakabilir.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 12100
  • Model Yılı: '15
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 26, 2015, 00:40:22 »
Arslan bey 1.5 yıl önce bende sitelerde araştırma yaparak aısın marka baskı balata aldım 230 tl ye.İşçilikle birlikte 450 tl ye mal oldu.Takıldığından beri kalkışta titreme, debriyaj pedalında titreme ve bilyeyi tutan çatalda titreme vardı.Artık canıma tak dedi ve gittim 450 tl ye güçlendirilmiş aısın marka aldım yine ve 650 tl ye değiştirdim.Şu an kalkışta hafif bir titreme var fakat pedalda ve çatalda titreme gitti.Üzerinden çıkan valeo keşke valeo taksaydım diyorum,belki kalkışdaki o hafif titrememde giderdi.Kısacası benim fikrim senin baskı balata da sorun,değişirsen valeo taktır.
ya bu konu baya eskiymiş sonradan farkettim neyse bilgi olur :)
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 28, 2015, 22:14:11 »
Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.
Bugün Kayseri'de Toyota ustası ile tanıştım. 1996'dan beri Toyota servisinde çalışıp ayrılmış.
Direksiyon tıkırtısı için gitmiştim. 3-4 km kadar kullandı. Kaza anında katlanır direksiyon olduğu için ses yapabilir veya mafsal gevşektir, önemli bir sıkıntı yok, müsait bir zamanda bakalım dedi.
Arabadan inmeden debriyaj balatasının bitmiş olabileceğinden bahsettim. Her kalkışta çırpma yapan araba, usta kullanırken normal kalktı. Usta 1. viteste 6000 devire kadar çıkıp 2. vitese taktı. Aynı işlemi 3-4 defa tekrarladı. Debriyajda kaçırma yok, patinaj bile çekiyor, zaten 76 binde baskı balata bitmesi zor dedi. Şu anda çırpma, sarsma yapmıyor. Ne olup bittiğini bende anlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 28, 2015, 23:02:26 »
benim araç da tam ısındıktan sonra kalkışta titreme yapar ve acaip yakıt tüketir şu sıralar ne yapacağımı ben de bilmiyorum.
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi