0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
300 tl ye neredeyse komple yeniden değiştirisin...işçilik le beraber belki 400 ya da 450 yi bulur...bence çok para 300tl...
işçilikle beraber 450tl pazarlıksız fiyat vermişlerdi bize geçen sene ve taşlama işini hiç duymadım bilmiyorum ama ayağınız yeni debriyaja alışkın olmadığı için yapıyor olabilir alt basamaklarda çabuk kavramasından dolayı biraz kullanmadan karar vermek mantıksız olur....
Volanın taşlanması gerektiğini hem servis hem de götürdüğüm usta söyledi. Baskı balata değişiminde bu işlem gerekliymiş. Fiyat olarak serviste 450 civarı tutuyor. Uzmanlar toyota 300 demişti. Baskı balata değişiminden sonra aracımı yaklaşık 2500 km kullandım. Ne kadar sürede alışma söz konusu? Kendiliğinden düzelme ihtimali var mı?
Balatanın alışma süreci, biraz da sürücünün debriyajı kullanma alışkanlığıyla alakalıdır. Kalkış anında yarım debriyajı biraz uzatırsanız alışma süreci kısalacaktır, ancak bunu alışkanlık haline getirmemek lazım, zira balatanın ömrü de bununla ters orantılıdır. Bir de şöyle birşey deneyebilirsiniz; yokuş aşağı inerken önce vitesi küçültün ve ayağınızı debriyaja basın, araç biraz hızlanınca yavaşyavaş debriyajı bırakın, aracın yığılmasına izin vermeden debriyaja tekrar basın... Bu işlemi birkaç kez yapın debriyajınız kısa sürede alışacaktır... Kolay gelsin, Kazasıs belasız sürüşler dilerim.
Ercüment Kardeşim, benim önerilerim kısa süreliğine yapılması gereken şeyler, devamlı yapıldığında tabii ki balatanın ömrü kısalır...