Gönderen Konu: Kaza Tutanağı  (Okunma sayısı 9356 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Mercedes CLA 180d AMG
    • Kendi Sitem
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
Kaza Tutanağı
« : Nisan 01, 2008, 13:23:51 »
arkadaşlar bildiğiniz gibi artık 01.04.2008 tarihinden itibaren maddi hasarlı kazalarda karşı tarafla anlaşmaya varılırsa kaza tutanağını siz dolduracaksınız polis çağrılmayacak bunla ilgili tutanağın her araçta bulunması gerekiyor bu tunağı aşağıdaki linkten indirip yazıcıdan basa bilirsiniz.

http://rapidshare.com/files/104005355/tutanak.rar.html

www.envarencok.com
Lider dediğin...
ATATÜRK gibi OLmaLı......OLdu mu VATAN....ÖLdü mü EFSANE

Toyota Club Türkiye

Kaza Tutanağı
« : Nisan 01, 2008, 13:23:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Kaza Tutanağı
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2008, 13:30:41 »
İyi fikir Erdem, rapidshare'den alıp mesaja ekledim izninle. İndirilmesi daha kolay olsun diye.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Kaza Tutanağı
« Yanıtla #2 : Nisan 02, 2008, 17:51:21 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
İyi fikir Erdem, rapidshare'den alıp mesaja ekledim izninle. İndirilmesi daha kolay olsun diye.
[/quote]

Paylaşım için teşekkürler arkadaşlar.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
Kaza Tutanağı
« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2008, 08:17:13 »
paylaşım için teşekkürler. inşallah ihtiyacımız olmasın,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Kaza Tutanağı
« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2008, 14:51:06 »
*1.Nisan 2008 tarihi itibariyle sadece maddi hasar taşıyan kazalarda ,tarafların karşılıklı anlaşmaları şartıyla ,Trafik Kaza Tutanağı doldurulması yeterli olacaktır.

Dikkat edilecek hususlar:

*İlgili kazada kaskonuz yok ise başvuruyu karşı tarafın trafik sigortasına
*İlgili kazada kaskonuz var ise başvuruyu kendi kasko firmanıza veya karşı tarafın sigortasına yapmanız yeterli olacaktır.
*İlgili form sadece maddi hasarlı kazalarda geçerli.
*Kazaya karışan tarafların kusur oranında değil olayda anlaşıyor olmaları önemlidir.
* Kusur oranını sigorta şirketleri belirler
*Kusur oranı %50 _%50 veya %100- %0 olarak iki seçeneklidir.
*İlgili tutanak formunun 2 nüsha olarak hazırlanması ve mutlaka tarafların ıslak imzalı olarak imzalaması
*Tutanağın okunaklı ,anlaşılır ifade ile yazılması ve olayın şeklinin çizilmesi
*Tarafların karşılıklı olarak mümkünse ehliyet ve ruhsat fotokopilerini almaları ve ilgili tutanağın ekine konması
* Araçlar oynatılmadan mümkünse fotoğraflarının çekilmesi
*İlgili tutanak taraflar tarafından 5 iş günü içinde teslim edilmelidir.
*Sigorta şirketlerinin yanında anlaşmalı servisler ve acenteler formu teslim alabileceklerdir.
*Acente ve anlaşmalı servisler dolayısıyla eksperlerin ilgili tutanakları 24 saat içinde sistemden bağlı oldukları şirkete bildirecekler.
*İlgili tutanaklar sigorta şirketine ulaştırıldıktan sonra girişi yapılacaktır.
*Tramer girişini ilk yapan şirket karşı taraftaki şirketten en fazla 3 gün içinde olumlu veya olumsuz cevap gelmesini bekleyecektir.
*Olumlu cevapta ödeme işlemi gerçekleştirilecek.
*Olumsuz cevapta olay en fazla 3 gün içinde farklı bir komite tarafından incelenecek bir karara bağlanacaktır.

Tutanak Açıklamaları

Örnek kaza tutanağı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Kaza Tutanağı
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2008, 02:17:35 »
arkadaşlar paylaşım için gerçekten çok teşekkürler elinize emeğinize sağlık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Kaza Tutanağı
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2008, 21:42:09 »
arkadaşlar herkese selam ben alper.kaza tutanağında size yardım edebilirsem sevinirim.nerden çıktı bu derseniz trf.polis memuruyum.herhangi bir konuda yardım edebilirsem ne mutlu bana.
(ALPADOR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2008, 22:05:06 »
kaza tutanağını okuyoruz.alper arkadaşım tutanakta.eksik yada senin ekliyeceğin bişey varmı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2008, 00:09:11 »
merzat kardeş okuduğunu biliyorum ama çok okuduğunu söyleyipte sigortadan vaya kaskodan boş dönenlerin yanıma geldiklerinide biliyorum.ben sadece bu konuda sorusu olan arkadaşlara cevabım olur.senin herşeyi bildiğin kesin kusura bakma 10 yıllık trafikçiyim ama daha senin bilgilerine ulaşamadım.tekrar kusura bakma kardeşim.
(ALPADOR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Temmuz 22, 2008, 21:20:59 »
Ben Bu kaza raporundan doldurdum,ama ben bıle o akza raporuna deıl tampon sınyal Farı bıle vermezdım..Fakat adam komple arabayı yapdırmıs:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 31, 2008, 22:44:31 »
suistimalmi ediyorlar yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ağustos 30, 2008, 10:32:46 »
Yok Kemal amca.Her sıgortanın farklı ekısperlerı var bazıları araştırıyor bazıları ıse müşterı memnunıteı deyıp hemen aracı yaptırıyorlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 26, 2008, 19:28:06 »
Arkadaşlar şimdi ben Cuma günü kaza yaptım malum. Arabayı tamirciye bıraktım tutanak ve ekleriyle birlikte. Eksper gelmiş arabaya bakmış ve belgeleri alıp gitmiş. Bundan sonra sanırım raporları sigortanın anlaşmalı olduğu yeminli bilirkişi inceleyecekmiş. Bi kolpa olmaz dimi yani üçkağıt falan... Ne karışık işler yahu...
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 26, 2008, 19:43:48 »
  Selam Erhan.
 Bildiğim kadarı ile birincisi olaya direk gelip Polis müdahale etmediği için ceza kesilmeyecek kimseye. (aksi halde trafik cezasıda kesiliyordu)
 İkincisi fotoğrafları çekmiş olman çok iyi olmuş. Onun dışında sana verilecek hiç bir belgeyi direk imzalama.
 Üçüncüsü özellikle kendi Sigorta Acenten sana yardımcı olması lazım. Yani sigorta acentenin davranışları çok etkili oluyor sonuç için. Bence acentenle irtibatı kesme. Hakkınıda çekinmeden savun, onlarda senin hakkını savunması lazım. Zaten bunun için o kadar prim ödüyoruz. Tekrar çok geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #14 : Ekim 27, 2008, 00:41:03 »
alkol şüphesi olmadıkça polis olaya müdahale etmiyor tabi alkollüysen suçu üstlenmen yeter karşındaki bir sorun çıkarmıyor 2.cisi tuttuğun rapor şirkete gitti sansanda önce ekspere gidiyor ve eksper olayda kim suçlu kim suçlu değil bakıyor ve şu cok önemli ilk baktıkları şey yazdığımız açıklama ..sonra belli prensiplere uyarak suçlu sucsuz ayırt edilir ve neticede şirketlere gider hangi sigortaysa.. vs vs şirket hasar kücükse eksperi tiye alır büyükse kendide olayı inceler.. hatta ekspere bir fiyat söler söyleki eksperle müşteriyi karşı karşıya getirmeye kendinden uzak tutmayı hedefler bu noktada acente bişi yapmaz ama acenteniz tanıdıksa hasar dosya numaranızı şirketten alıp acentenizi ararsınız yada eksperinizi size yardımcı olmaya çalışırlar tavsiyem acenteniz tanıdıksa size hertürlü kolaylığı sağlama imkanı vardır neticede eksperlerle ii anlaşırlar..
Nerde Nerde YERLERDE :D YaRiSs D4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Kasım 20, 2008, 00:49:17 »
Arkadaşlar belgeler ve bilgiler için hepinize çok teşekkürler, gerçekten önemli bir konu bu, ancak merak ettiğim bir şey var; (Allah korusun da ) hafif maddi hasarlı bir kaza oldu diyelim, alkol yok yaralanma vb gibi polisin gelmesini gerektirecek bir durum yok ama karşımızdaki adam hem suçlu hem güçlü, anlaşmıyor, o zaman ne yapalım? mecbur polis çağıracağız herhalde öyle mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #16 : Kasım 20, 2008, 01:03:10 »
Arkadaşlar belgeler ve bilgiler için hepinize çok teşekkürler, gerçekten önemli bir konu bu, ancak merak ettiğim bir şey var; (Allah korusun da ) hafif maddi hasarlı bir kaza oldu diyelim, alkol yok yaralanma vb gibi polisin gelmesini gerektirecek bir durum yok ama karşımızdaki adam hem suçlu hem güçlü, anlaşmıyor, o zaman ne yapalım? mecbur polis çağıracağız herhalde öyle mi?

aynen abi muhattap olma değmez ara polisi
Nerde Nerde YERLERDE :D YaRiSs D4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Kasım 20, 2008, 01:07:26 »
Haklısın dostum en iyi öyle yapmak galiba. buna benzer bir durum yaşayan var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • selam
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #18 : Aralık 07, 2008, 12:16:24 »
Arkadaslar ben trafık polisiyim herhangı bır sorununuzda elımden geldıgınce yardımcı olabılır bu kaza konularında selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #19 : Mayıs 14, 2009, 01:29:09 »
arkadaşlar anlaşamazsanız polis çağırın veya karşı tarafın alkollü olması durumunda