Gönderen Konu: 1.33 Corolla Comfort Kullanan ArkadaşLardan Yorum BekLiyorum.. :)  (Okunma sayısı 82062 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Selam arkadaşLar... İnternette gezinirken Gözüme Çarptı Baktım Araç Çok Hoşuma gitti :) Renk Konusunda Beyaz Ve Gümüş gri Çok Yakışıo diye Düşünüyordum ama Bu arabayı Görünce Füme de Hoşuma Gitti Açıkcası :) Sizce Nasıl Bi Öğretmen İçin İdeaL Bi araba mı ? Ve Fiyatı Uygun mu ? Bu araba İçin Olumlu Yorum aLırsam SahibiyLe Pazarlığa OturaYım Diyorum ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2011-model-sifir-ayarina-corolla-1-33-comfort-52517244/detay/

1.33 corolla comfort  KuLLanan ArkadaşLardan Yorum Bekliyorum...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Shooting Star
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 1.33 Corolla Comfort Kullanan ArkadaşLardan Yorum BekLiyorum.. :)
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2011, 20:24:38 »
Bence Güzel Bir Araç Çok Fazla Uzun Süreli Bir Kullanma İmkanım Olmasa Da Gayet Güzel Gidiyor.En Güzel Yanı Fiyatı Diğer Firmalar Aynı Fiyata B Segmenti Bir Araç Alabiliyorsunuz.Oldukça Ekonomik Şehir Dışında Bir Depoyla Yaklaşık 850 Km Yaptım Diyenleri Gördüm Ama Ben Şehir İçinde 600 Km Yaptığına Şahit Oldum Sakin Bir Kullanım İle.Bir De Araçtan Beklentinin Ne Olduğu Da Var.Yani Bir Araç Alırsam Tercihim % 100 Auris 1,33 Olurdu.Ramapalarda Sürücüyü Bir Miktar Zorlayabiliyor Ve Araç Sollamalarda Ama Vites Küçülterek Kendini Topralıyor.Alt Devirlerde Biraz Cansız Fakat 4,000 Dv / dk Geçtikten Sonra Araç Çok Daha Atak Hale Geliyor.Bence Güzel Bir Tercih.
ηєƒєѕ αℓмαк ∂єğιℓ∂ιя уαşαмαк !..
      5^ภ ๒เttเğเ אєг๔є 6 ๒คşlคг
              รђ๏๏tเภﻮ รtคг ©

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 25, 2011, 10:05:14 »
şuanki aracım corolla 1.6 sol sedan peki bu arabadan sonra bu arabaya binersem performansında bayağı bi düşüş olur mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 25, 2011, 10:19:27 »
selam, ben 1.33 Corolla kullanıcısıyım. 6aydır kullanıyorum. Şuan 3800 km'de.Ben de öğretmenim TRabzon'da. Buralarda yokuşlu yollar da var.Ben buralarda aracı kullanırken birşeyi öğrendim, bu aracı yokuş çıkarken devrini düşürmeden gideceksin.Onun haricinde düz yolda gdişi 10 numara.1.6 kullanıcıları araçlarının fazla yakmasını sineye çekmek için 1.33ler yok işe yaramaz bu kasaya uygun değil diyorlar ama benzinde benim ortalamam sabah 4 km yolum var, yarısı eğimli,motor okula gittiğimde anca ısınıyor ki yakıtın oldukça artması gerekirken karmada şuan 6.8/100 km. Eğer eğimli yolunuz yoksa bu araba 6/100 km yi çok rahata yapar ortala tüketimde.Hiç abartısız Yomra'da yani sahilde depoyu fullediğim bi gün Akçaabat'a giderken bu mevsimde 4.9/100 km yi gördüm.Yağ yakma derdi yok. Koy benzini bas gaza.Bu fiyata Accent Blue satıyorlar.Ama şunu itiraf edebilirim.Ben sıfır alırken 1.4 D-4d alablirdim o zaman fiyatı42 700 idi.Bütçeyi aşmamak için bunu aldık.Ama özetle sadece1 ve 2. vites belki ağır kalabilir ama haricinde bu araba her türlü gider.Fiyat bence güzel,aracın artıları çok çünkü.Ben de satıyor olsam 36dan aşağı istemem.Test edin ikna olursanız alın,olmazsanız 1.6 Comfort ekstra alıp onu tüpleyin...:) Buna da belki tüp atılır ama performansı 1.6 da daha iyi alırsınız.
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 25, 2011, 11:37:52 »
Teşşekkür ederm İbrahim Bey... Yorumunuzu Dikkate Alıcam.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Kan Grubu: B-
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 25, 2011, 11:45:37 »
Benıim bir kardeşim var.Evdeki 1999 model 1.6 Corollayı 5-6 Bin devire kadar bağırtır bende hep kızarım ona.Anca böyle keyif alıyorum der, benimkini de kullandı, şimdide evdekini satıp bundan alacağım diyor, yine bir başka örnek, Düzce Toyota bayiinin formeni Hicran Bey, 2.0 Avensisi satıp 1.33 Corolla aldı, açıkçası o aldıysa demek ki bu araba alınır fikri bende o zaman oluşmaya başladı.Telefonla arayıp bilgi alabilirsiniz,ilgilenir.Sıradan bir adam değil orada,bütün arabalar onun emriyle servis girişi yapar...
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 25, 2011, 22:51:58 »
Bende auris 1.33 var düz yolda çok çok iyi bayırlarda ise devirli kullanmak gerekiyor ...şöyleki ben e-5 te giderken rampa tırmanacaksam biraz yükleniyorum ve bu şekilde rampayı atlatıyorum...yani işin özü rampalarda biraz sabırlı olmak gerekiyor...yakıt tüketimi ise çok iyi ben 6.6 ya kadar düştüm ölçümü depoyu fulledim 500 km sonra yine fulledim..sonuç ögretmen için biçilmiş kaftan bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 26, 2011, 00:19:59 »
şuanki aracım corolla 1.6 sol sedan peki bu arabadan sonra bu arabaya binersem performansında bayağı bi düşüş olur mu ?

Performansında bir düşüş olacağı kesin kalabalık bir aileyseniz 1.33 düşünmeyin derim 5 kişi ve bagaj dolu hele ki yaz mevsiminde klimada açıkken  uzun yolda ve rampalarda düşünemiyorum bile bazı arkadaşların bahsettiği gibi 1.6 ile yakıt olarak arasında uçurum yok hatta tam yüklü bir 1.33  aracın daha fazla yakacağını söyleyebiliriz bence C sınıfı sedan ve 1400 kg yakın bir araç için düşük bir motor hacmi tabiki bütçe meselesi çok fazla performans beklemiyorsanız düşünülebilir ben 1.6 kullanıyorum şehir içi agresif kullanımda sürekli yüksek devir kullanırım ani hızlanma seri kalkışlar falan 7.0 litre yakıyor gayet makul Bende dizel alabilirdim ama benzinli ile aradaki farkı vermek istemedim ve dizel corollayı test ettim performansı hoşuma gitmedi açıkçası bu arada eski aracım 2006 1.6 corolla hatchback'ti belki ondaki performansı aradım bilemiyorum 1.33 aklımın köşesinden bile geçmedi benim şahsi fikrim kullanmadan yorum yapmış gibi olacak ama eski çoğu aracım 1.4 hacimli motorlu araçlardı ordaki tecrübelerime istinaden 1.33 o araca yeterli değildir ama Toyota mühendisleri o motoru kullanmışlarsa bir bildikleri vardır muhakkak herşey yakıt değildir konfor da değildir ayağınızın altındaki gücü hissetmelisiniz bazı durumlarda bu güç sizi yaşama bağlar Allah kimseye göstermesin ucuz diye C sınıf düşük hacimli bir araç almaktansa B sınıfı bir araç daha mantıklı geliyor bana ileride ikinci elide düşünülerek ikinci elde 1.33 Corolla çok tutmayacak gibi geliyor bana geçmişte de 1.3 Corollalar da yaşanmıştı bu yazdıklarımdan 1.33 kullananlar alınmasınlar amacım aracı kötülemek değil objektif olarak düşüncemi paylaşmak herkese kazasız belasız sürüşler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 26, 2011, 10:46:34 »
Evet Haklısınız Katılıyorum Size Zafer bey... 4 Kişilik bi aileyiz ve yazları tatile gidiyoruz bağajlarda dolu eski 2003 üm vardı corolla 1.6 sol o düz yolda gidiyordu ama rampalarda araba yığılıp kalıo arkadan toros renault korna çalıodu :D tatil dönüşü hemen onu sattım... gittim 2006 sol sedan benzinli aldım aracımdan gayet memnunumda ama artık yeni kasa bi araç almak istiyorum o yüzden yeni kasa kullanan arkadaşlarda yorumlarını alarak bi değerlendirme yapmayı düşünüyorum ama genellikle 1.6 motor almamı tavsiye ediyorlar sizin gibi en iyisi 1.6 motordan vazgeçmeyeyim ben :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 26, 2011, 11:08:51 »
merhaba cok fazla yazılanları okumadım.ama bende 1000 kmde 1.33 alan biriyim.suan 10000 de cok memnunum .yakıtı olsun ic hacmi vb konularda bence kacırılmaz .ve daha az km yapmsı araclarda var  bence fiyatları uygunsa alın.benimki siyah ama bulabilirsneiz beyaz alın.cekis vb konularda cok dik olmadıkca ve araba dolu olmadıkca cok fazla problem yasamazsisniz 1 vitesle bu sekildeki yerleri rahtalıkla cıkıyor.ben memnunum öneririm.selamlar. 180 tl benzinle 750 km yaptım uzun yolda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 26, 2011, 11:20:59 »
Arabanın Sahibi 35 bin e Olur diyor ama... alsam mı almasam mı tereddütteyim... çok dik bi yokuşta 4 kişi ve bağaj bağaj dolu dik bi yokuşu 2. 3. vites te çıkar mı yoksa yığılıp kalır mı araba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 26, 2011, 11:30:15 »
Arabanın Sahibi 35 bin e Olur diyor ama... alsam mı almasam mı tereddütteyim... çok dik bi yokuşta 4 kişi ve bağaj bağaj dolu dik bi yokuşu 2. 3. vites te çıkar mı yoksa yığılıp kalır mı araba ?

Ben tavsiye etmem ama yinede seçim sizin biri 100 ps diğeri 124 ps boş ağırlıklarıda hemen hemen aynı Sıfır 1.33 alabilirsiniz biraz pazarlıkla 37000 falan ilandaki araç o fiyat etmez benim görüşüme göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 26, 2011, 11:37:58 »
Bu arada ilandaki araçda yok yok  :) :) :) elegant sanırım :D :D :D bütün özellikleri tiklemiş adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 26, 2011, 12:05:13 »
ya dik yokuş hergun yolunuzun uzerinde varmı? 2.vitesle rahatlıkla cıkarsınız .okadar dert etmeyin.avantajı yakıtı az olması ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 26, 2011, 13:40:07 »
:) :) evet adam tıklamış bütün özelliklere :D Her hafta sonu Köye Gidiyorum... Ve yollar Genelde Rampa Ve biz 4 kişilk Aileyiz... Malum Köyden gelirkende bahaçeden toplağımız ürünler vs.. bagaj doluyor...  rampada yığılıp kalamaz değilmi araba 1. vites e kadar düşer mi ??? benim düşüncem Şöyle bi arsa var onu alırsam.. 1.33 e yeticek para kalıyor.. eğer almazsam 1.6 alırım... ama 1.33 eğer rampada vs yığılıp kalmazsa çok düşük değerde performans göstermezse alayım diyorum... ama 1.33 pek olumlu cvp da almıyorum çevreden olsun buradan olsun.. Kafam Karışık :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
Konu biraz eskide de kalmış olsa araç alırken internetten araştırma yapan arkadaşlar için faydası olabilir düşüncesi ile 2 aylık araç deneyemimi paylaşmak istedim. 2011 1.33 comfort kullanıcısıyım. Aracı aldığımda 82000de idi şuan yaklaşık 85000 oldu. Bir kere İstanbul Ankara , bir kez de İstanbul Balıkesir yaptım. Araç şehir içi için ideal bir araç. Geniş kasa aile için çok ideal. Performans için sizin beklediğinize çok bakar. Ben 2.0 crdi Hyundai Sonata kullanıcısıydım. Ondan beklediğim performansı zaten beklemiyorum. Dik yokuşlarda özellikle yokuşa girerken yüksek devirle girerseniz rampaya girdiğiyle çıktığı bir oluyor. İstanbul için şehir içinde 7.2 7.6 arası yakıt gideri var. Uzun yolda ise eğer 90 100 km giderseniz 6.0 litre civarı yakıyor. Ama 140 civarı giderseniz aracın şehir içi tüketiminden farkı kalmıyor. Uygun fiyata Toyota kalitesine binmek isterseniz denenebilir bir araçtır